ZIARUL BURSA

23 martie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Colaj de MAKE

BEN MADADI, CEL MAI MARE INVESTITOR PERSOANĂ FIZICĂ ÎN SIF MUNTENIA: "Conducerea SIF4 nu promovează interesul investitorilor, ci menţinerea propriei poziţii în fruntea SIF-ului"

Ben MadadiPiaţa de Capital / 23 martie 2021

Deţinerea indirectă de acţiuni proprii a permis conducerii SIF4 să nu aibă nevoie de acţionarii săi reali în luarea deciziilor 

Voi prezenta un caz flagrant, din cele două cercetate, privind devalizarea unui patrimoniu uriaş al milioanelor de investitori români în trei SIF-uri, care au ajuns să fie controlate de un grup de persoane prin încălcarea mai multor legi din România cât şi o directivă europeană. Prezentarea se va face în două episoa­de, acesta fiind primul.

Vremea delirului

Cătălin AvramescuEditorial / 23 martie 2021

Cătălin Avramescu

M-am vaccinat. Staţi, că este mai complicat. Am făcut două drumuri, dus-întors, Bucureşti- Hârşova. 800 de kilometri pentru două doze. Acolo am fost programat. Nu ştiu cum a fost pentru alţii, însă eu nu am reuşit să mă programez normal, prin internet. Săptămâni la rând platforma dădea tot felul de erori, din cele mai absurde. În cele din urmă am pus mâna pe telefon şi acolo am fost repartizat. Tocmai la Hârşova. Cel puţin, eu am avut noroc. Tatăl meu are 78 de ani. Nici până azi nu a fost măcar programat, prin medicul de familie, cu toate că a insistat din prima zi a campaniei să se vaccineze.

Mihai Rizan

FiveKeep, asistentul virtual care înlătură subiectivismul şi discriminarea din procesul de recrutare

A consemnat Adelina ToaderCompanii / 23 martie 2021

Investiţie de 250.000 euro în primul asistent virtual de recrutare 

Reporter: Cum a afectat pandemia procesul de recrutare pentru companii?

Mihai Rizan: Impactul a fost major. A fost necesar să schimbăm procesul de recrutare de la un candidat pe 5 posturi, la 5 candidaţi pe un post. Mai bine zis, este o revenire la procesele de recrutare din anii 2010, doar că de la distanţă. Adică să reuşeşti să faci acelaşi interviu eficient, dar fără să "simţi" candidatul. Şi chiar dacă-l ai faţă în faţă, sub mască reacţiile feţei sunt foarte greu de depistat, ceea ce face mult mai dificil întregul proces.

Legea tăcerii, în dosarele Comvex

DNA ŞI DIICOT APLICĂ Legea tăcerii, în dosarele Comvex

George MarinescuAnticorupţie / 23 martie 2021

Răspunsul DIICOT la solicitarea ziarului BURSA: "Accesul la informaţiile solicitate a fost restricţionat întrucât procurorul de caz apreciază motivat că prin comunicarea acestora se poate periclita rezultatul anchetei" 

Legea tăcerii pare a fi regula instituită de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), prin Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass-media. Sau cel puţin aşa înţeleg să aplice prevederile respectivului ghid procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), atunci când nu doresc să ofere informaţii cu privire la anumite dosare aflate în cercetarea penală.

Senatul a dat undă verde listării la bursă a companiilor de stat

G.M.Politică / 23 martie 2021

Proiectul legislativ va merge la Camera Deputaţilor, care este for decizional 

Companiile de stat vor putea să fie listate la bursă, iar cele care au probleme financiare vor putea să vândă o parte din active pentru stingerea datoriilor. Acest lucru va fi posibil după ce proiectul legislativ votat ieri de plenul Senatului, cu 70 voturi pentru, 51 voturi împotrivă, zero abţineri, va trece şi de Camera Deputaţilor care este for decizional.

Consumul produselor neambalate a scăzut, în pandemie, cu 11%

STUDIU: Consumul produselor neambalate a scăzut, în pandemie, cu 11%

J.P.Companii / 23 martie 2021

Consumului de produse de panificaţie a scăzut, anul trecut, cu 7% la nivel european. Segmentul produselor ambalate a înregistrat o creştere de peste 6%, în 2020 comparativ cu 2019, în timp ce consumul de produse neambalate a scăzut cu 11% sau chiar mai mult, arată studiul realizat de Gira.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
BET - la noi recorduri istorice

BVB BET - la noi recorduri istorice

A.I.Piaţa de Capital / 23 martie 2021

Ultima emisiune Fidelis a fost înregistrată în sistemul bursei 

Indicele BET la Bursei de Valori Bucureşti (BVB), ce reflectă parcursul celor mai lichide şaptesprezece acţiuni ale pieţei noastre, cu excepţia SIF-urilor, a urcat în prima şedinţă...

Alumil propune un dividend cu randament de 10%

A.I.Piaţa de Capital / 23 martie 2021

Acţionarii Alumil Rom Industry (ALU) sunt convocaţi la adunarea de bilanţ la data de 23 aprilie, propunerea conducerii societăţii fiind ca din profitul anului trecut, furnizorul de profile din tâmplărie din aluminiu să acorde un dividend de 0,11...

MACRO NEWSLETTER 23 Martie 2021

MACRO NEWSLETTER 23 Martie 2021

Macroeconomie / 23 martie 2021

Preţurile producătorilor industriali din Germania şi-au accelerat creştere anuală în februarie 2021, până la 1,9%, de la 0,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%, după o creştere de 1,4% în luna anterioară. Preţurile...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo