OPINII Posesorii cardurilor Revolut pierd componenta de tranzacţionare a acţiunilor

Cristian Dogaru
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 martie 2021

Posesorii cardurilor Revolut pierd componenta de tranzacţionare a acţiunilor

Zilele trecute mi-a sărit în ochi o ofertă Revolut ce părea de nerefuzat. Cash-back de până la 20% la upgrade. Cine migra de la contul Revolut Standard, gratuit, putea obţine nişte bani în plus la cumpărăturile efectuate în următoarele două luni. De pildă, 10% la trecerea la contul Premium şi 20% pentru contul Metal la sume cheltuite de maxim 375 lei pe lună în primul caz şi 460 lei pe lună în cel de al doilea, din magazinele partenere (Megaimage, Lidl, Carrefour, Auchan). Cum un plan Metal costă 500 de lei pe an (55 de lei pe lună dacă se plăteşte lunar şi nu dintr-o dată toată suma), faptul că se putea economisi o sumă de 184 de lei din valoarea abonamentului ridică un semn de întrebare, de parcă lumea n-ar mai fi atât de interesată de serviciile incluse în acesta. Şi e vorba de retrageri mai mari de la bancomate fără taxe, asigurări de călătorie, investiţii în aur/argint, criptomonede şi acţiuni. Ei bine, chiar aici este punctul sensibil. Iată ce putem citi pe site-ul Revolut la capitolul "Cum deschid un cont de tranzacţionare", referitor la investiţiile în acţiuni:

"În prezent oferim posibilitatea de tranzacţionare persoanelor care îşi au reşedinţa legală în Regatul Unit. După cum ştim, Regatul Unit a părăsit UE la 31 decembrie 2020. Drept urmare, compania noastră de tranzacţionare, Revolut Trading Limited (RTL), nu îşi mai poate oferi serviciile pe teritoriul SEE începând cu data de 1 ianuarie 2021, deoarece este reprezentant desemnat al companiei principale din Regatul Unit, care este autorizată şi reglementată de Autoritatea pentru Conduită Financiară.

Acest lucru înseamnă că, începând cu dată respectivă, RTL nu mai este autorizată de compania principală să facă publicitate, să promoveze sau să îţi furnizeze în vreun fel serviciul de tranzacţionare în temeiul legislaţiei din cadrul UE".

Revolut deschisese servicul de intermediere pentru tranzacţiile cu acţiuni listate pe NYSE şi Nasdaq în vara lui 2019 şi atunci era văzut ca un competitor pentru brokerii locali care ofereau servicii similare, cu atât mai mult cu cât costurile erau mai mici în cazul Revolut. În acel moment, utilizatorii Metal aveau dreptul la 100 de tranzacţii gratuite lunar, în timp ce utilizatorii Premium şi Standard aveau dreptul doar la 8, respectiv 3 tranzacţii gratuite lunar. Odată depăşite aceste limite, tranzacţiile erau comisionate cu 5 lei, la care se adaugă o taxă de custodie de 0,01% pe an din valoarea acţiunilor deţinute. Or, 100 de tranzacţii gratuite lunar reprezenta un prag destul de acoperitor pentru un investitor mic/mediu.

Fără investiţiile în acţiuni din SUA conturile Metal îşi pierd din atractivitate, putând fi folosite doar de amatorii de speculaţii pe aur/argint şi criptomonede pentru costurile asociate mai mici. De aici şi încercarea de promovare mai agresivă a conturilor premium, de a oferi nişte stimulente care să facă taxele anuale să pară mai mici după vestea bună de la începutul anului privind includerea Revolut în categoria "bancă", ce generase un capital de încredere sporit.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Revolut și-a cam atins targetul și au început cu comisioanele...planurile Metal si Premium nu merită, ceea ce iei pe mere dai pe pere.

    Cashbacku e arma săracului in lupta cu corporațiile, omul practic nu realizează că cumpără de fapt mai scump. 

    revolut are mai multe bug-uri decit avantaje,

    daca ai probleme cu aplicatia pe telefon,  

    nu poti contacta revolut din desktop,  

    nu ofera contactare prin e-mail din desktop,  

    daca schimbi telefonul, este un cosmar sa instalezi  

    din nou aplicatia cu datele contului,  

    poate dura si trei zile pina rezolvi! 

    serviciu de tranzactionare cripto functioneaza cu  

    intirzieri plus ca te fac la cotatii, fata de ce cotatii ofera marile  

    platforme de cropto,

    etc, etc,etc,etc,etc,etc,etc,etc,et c, 

    Asta nu arata decat protectionismul idiot al UE.

    Citesc si eu notificarea din Revolut pe care o am...

    "....Prin bifarea cercului de mai jos confirmi ca doresti sa continui tranzactionarea cu RTL ..." 

    Deci functioneaza in continuare, doar nu ca nu este un serviciu UE. Mare scofala. 

    Am tranzacționat la bursă mai mult de a învăța pe viu. Am înțeles că nu poate fi obținut un profit rapid pe termen scurt, iar pe termen lung dividendele sunt, cel puțin pentru sumele puse de mine, nesatisfăcătoare. Acum am opțiunea de a continua, dar am stopat.

    Altă opțiune pe care o apreciez este achiziția de metale, în cazul meu argint. Acesta este cam 105 lei acum, și din articole am înțeles că ar putea ajunge la 120-130 lei anul acesta. Deci mai pun câte ceva în argint când îmi mai rămân arginți la sfârșitul lunii ;).

    Dar cel mai mult apreciez posibilitatea de a avea mai multe conturi în diferite valute, la rate de schimb extrem de avantajoase. În pofida unor necunoscute, în toamnă vom merge 10 zile la Istanbul. Și deja în fiecare lună pun 400 de euro pe Revolut. La turci o să schimb zilnic din euro în lire turcești să nu am vreo surpriză cu o eventuală devalorizare peste noapte. De asemenea voi putea extrage numerar fără costuri în limita de 800 lei. În rest voi plăti cu Revolut prin Google Pay. 

    Bre voi faceti vreo verificare ceva inainte sa scrieti? Eu tranzactionez aproape zilnic actiuni pe Revolut.

    Domnule ziarist va rog sa va informati mai temeinic atunci cand scrieti astfel de articole. Tranzactiile pe bursa din State sunt in continuare permise, folosind aceeasi firma de trading ca pana acum. Singura diferenta este ca suma din contul de investitii nu mai este asigurata de legislatia UE din cauza Brexit-ului. Contul respectiv intra sub incidenta legislatiei din UK.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb