Alumil propune un dividend cu randament de 10%

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 martie 2021

Acţionarii Alumil Rom Industry (ALU) sunt convocaţi la adunarea de bilanţ la data de 23 aprilie, propunerea conducerii societăţii fiind ca din profitul anului trecut, furnizorul de profile din tâmplărie din aluminiu să acorde un dividend de 0,11 lei/titlu, se arată în raportul companiei remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este o distribuţie care, faţă de preţul acţiunii ALU de la finele săptămânii trecute, de 0,97 lei, avea un randament brut de 11,3%. Anunţul a antrenat o mişcare ascendentă semnificativă a cotaţiei ALU, care a încheiat şedinţa de ieri în creştere cu 9,28%, la 1,06 lei, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 880.000 lei, cu mult peste cea obişnuită pentru acest emitent. Faţă de preţul de închidere de ieri, randamentul brut al dividendului este de 10,4%.

Data de înregistrare propusă, cea la care investitorii trebuie să aibă acţiuni ALU pentru a beneficia de dividende este 25 mai, în timp ce data plăţii va fi 15 iunie, dacă distribuţia va primi votul acţionarilor.

Tot pe 23 aprilie, în cadrul unei adunări extraordinare, acţionarii Alumil Rom Industry vor avea pe masă aprobarea prelungirii facilităţii de credit în sold, în sumă de două milioane de euro de la Banca Transilvania.

Pentru anul trecut, Alumil a raportat venituri nete preliminare de 72,91 milioane de lei, cu 8,4% peste cele din 2019, în timp ce costurile vânzărilor au fost de 48,46 milioane de lei, cu 7,2% mai mari decât cele din anul anterior. Profitul net s-a ridicat la 3,67 milioane de lei, în creştere cu 51,4%, pentru aceeaşi perioadă de raportare. Activele totale erau de 69,27 milioane lei, cu 1,2% mai mari decât cele din 2019, în timp ce datoriile pe termen lung se situau la 7,92 milioane lei, în creştere cu circa 1%. Datoriile curente erau de aproape 6,77 milioane de lei.

La data de 31 decembrie 2020, Alumil Aluminium Industry deţinea 55,9% din titlurile Alumil Rom Industry, în timp ce Sotiriou Michail avea un pachet de 23,95% din capitalul social al companiei, potrivit datelor afişate de BVB.

Capitalizarea furnizorului de profile din tâmplărie din aluminiu este de circa 33,13 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Aliluia alu aliluia .... dam dividend cu randament mare sa aiba papagalii gaura-n buzunare !!!

    1. Nu înțeleg! Au dat dividende destul de des.Care-i problema?

      Sunt actionar Alu de pedte 10(zece) ani. Media dividendelor este peste 10%. Gaura este astupata!

      Urmareste comentariilor celor care vorbesc pe aici - cand sunt dividendede mari, e ceva in neregula. Cand sunt prea mici, e penibil. Cand nu dau dividende, sunt hoti (aici as tinde sa fiu de acord cu referire la SIF-uri).

      Este foarte adevarat.Cand sunt dividendele mari,in mod clar este in interesul actionarului majoritar.Cu foarte putine exceptii,acolo unde este actionar majoritar Statul Roman(SNN,TGN,SNG,COTE),restul societatilor dau dividende doar cand exista un interes al majoritarului in acest sens...De altfel,sunt societati care nu dau dividende cu anii si interesul pe acele actiuni este aproape de zero(investitorii fug de pe acele societati cu orice pret,chiar daca vand in pierdere) si brusc,dintr-odata, il apuca pe actionarul majoritar sa dea dividende uriase, pentru el doar,ca alti investitori nu mai sunt.Dupa anuntul cu propunerea de dividend urias,actiunea urca la cer si micii investitori,atrasi din nou de dividendul urias,raman ani de zile cu pierderi din achizitia actiunilor de la actionarul majoritar...si iar nu se vor mai da dividende pana cand investitorii,disperati,vor vinde din nou...cui credeti?actionarului majoritar...si tot asa,acest tipar se repeta la nesfarsit.

      Alte variante nu ai...vinzi sau stai pe actiunile unor societati dealtfel cu situatie financiara foarte buna.Intr-un final,daca vei rezista,majoritarul tot va gasi o solutie prin care sa scoata profitul din firma doar pentru el si apropiatii lui de ex. prin rascumparare de actiuni alocate in mod gratuit pentru ei, prin fortarea intrarii in insolventa(au fost cazuri destule la BVB,cand vei vinde speriat de spectrul falimentului), sau chiar intrarea in faliment,evident numai dupa ce majoritarul a trecut tot ce era valoros in societate pe un SRL tot de-al lui...In cazul unui faliment actionarii,cei care au investit de buna credinta, isi pierd complet toti banii investiti,asa este legea in Romania...sa tot investesti la BVB...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb