PREGĂTIRI PENTRU CONGRES Operaţiune de fidelizare a filialelor pro-Dăncilă

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică / 21 iunie 2019

Liderii PSD se adună, astăzi, pe litoral pentru a discuta despre pregătirea Congresului din 29 iunie şi despre activitatea din perioada următoare. La evenimentul ce se desfăşoară timp de două zile, la Neptun, preşedintele interimar Viorica Dăncilă va discuta cu preşedinţii organizaţiilor judeţene social-democrate din toată ţara, potrivit declaraţiei oferite, pentru Agerpres, de Dumitru Buzatu, şeful organizaţiei PSD Vaslui.

Surse din interiorul PSD susţin însă că întâlnirea de la Neptun este un prilej pentru Viorica Dăncilă de a contabiliza voturile pe care va conta la congresul extraordinar al PSD de la sfârşitul acestei luni în bătălia pentru obţinerea preşedinţiei partidului. Conform surselor, tabăra din jurul lui Marian Oprişan, unul dintre cei mai influenţi lideri ai PSD după debarcarea forţată de instanţă a lui Liviu Drag-nea, doreşte să impună mai mulţi oameni în funcţiile cheie din partid şi chiar în interiorul guvernului. Se pare că Oprişan doreşte ca din echipa viitoare a preşedintelui PSD Viorica Dăncilă să facă parte, în calitate de secretar general, Felix Stroe - şeful PSD Constanţa, fost ministru al Transporturilor în guvernul Mihai Tudose.

Liderii social-democraţi vor mai discuta, la întâlnirea care se va desfăşura cu uşile închise, într-o vilă de protocol, despre o nouă remaniere guvernamentală. Se pare că miniştrii vizaţi de remaniere sunt Răzvan Cuc (Transporturi), Ecaterina Andronescu (Educaţia Naţională) - care a afirmat că nu exclude o candidatură la şefia PSD, Carmen Dan (Interne) şi Teodor Meleşcanu (Externe), numele înlocuitorilor urmând să fie negociate cu liderii filialelor judeţene. În privinţa lui Meleşcanu, este de văzut cum va fi remaniat acesta, ţinând cont că funcţia de ministru de externe aparţine ALDE, conform protocolului de colaborare al coaliţiei de guvernare. Iar preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, în dese rânduri, că este mulţumit de activitatea depusă de Meleşcanu, în ciuda criticilor vehement formulate la adresa ministrului de externe după incidentele privind votul din diasporă la scrutinul din 26 mai.

Din cele spuse de sursele din interiorul PSD, Viorica Dăncilă va oferi în schimbul susţinerii sale, atât funcţii în cadrul viitoarei conduceri a formaţiunii social-democrate, cât şi portofolii de miniştri. Practic, modul de lucru în interiorul PSD nu se schimbă şi se pare că social-democraţii nu doresc să se reformeze, în ciuda rezultatului slab înregistrat la scrutinul din 26 mai 2019, când partidul a pierdut peste 22% din voturi comparativ cu scrutinul din 11 decembrie 2016.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb