PREJUDICIU DE 1,3 MILIARDE DOLARI Directorul companiei petroliere Moncrief acuză Gazprom de spionaj industrial

Alexandru Costea
Internaţional / 13 ianuarie 2015

Directorul companiei petroliere Moncrief Oil International a declarat, ieri în faţa unei instanţe americane, că aceasta a pierdut 1,36 miliarde de dolari din cauza spionajului industrial efectuat de Gazprom în planul de construcţie a unui câmp de gaz condensat, gigantul rus excluzând compania americană din contract, transmite site-ul Law360.

În a doua zi de declaraţii dintr-un proces de şase săptămâni, directorul general Dick Moncrief, a declarat în faţa unei instanţe din Texas că Moncrief a fost exclusă fără despăgubiri dintr-o înţelegere administrată de compania americană pentru construcţia câmpului petrolifer Yuzhno-Russkoye. Compania vrea despăgubiri în urma înţelegerii abandonate, estimând o pierdere de 1,2 miliarde de dolari din construcţia secţiunii upstream a câmpului şi alţi 140 de milioane de dolari reprezentând pierderi din construcţia secţiunilor midstream şi downstream.

Compania americană afirmă că după ce semnarea unui acord iniţial pentru dezvoltarea câmpului din Rusia a picat din cauza corupţiei la nivelul guvernului din Moscova, subsidiara internaţională a Moncrief şi Gazprom au reluat discuţiile în 2002 şi au dezvoltat o strategie pentru construcţia instalaţiei petroliere ca o participaţie prin asociere ce includea Occidental Petroleum Corp. Câmpul rusesc are rezerve de mai mult de 700 miliarde de metri cubi de gaze natuirale şi este estimat la o valoare mai mare de 21 miliarde de dolari.

Compania de avocatură ce reprezintă Moncrief a arătat o scrisoare din februarie 2005 care demonstrează că Gazprom lua în considerare lucrări directe cu Occidental şi excluderea companiei americane din înţelegere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb