Premieră: Găzduim Campionatul European de Înot în Ape Îngheţate

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 19 ianuarie

Festivitatea de deschidere va avea loc în seara zilei de 1 februarie, odată cu defilarea delegaţiilor celor 27 de ţări participante. (Sursa foto: facebook / International Ice Swimming Association)

Festivitatea de deschidere va avea loc în seara zilei de 1 februarie, odată cu defilarea delegaţiilor celor 27 de ţări participante. (Sursa foto: facebook / International Ice Swimming Association)

English Version

Competiţiile sportive inedite se înmulţesc, existând interers pentru ele şi dinspre sportivi şi din zona publicului. Peste 300 de înotători din 27 de ţări vor participa, în perioada 1 - 4 februarie, la Campionatul European de Înot în Ape Îngheţate ce se va organiza pentru prima dată în istorie în România, la Oradea. La eveniment vor participa inclusiv legendele acestui sport extrem, iar lotul României va fi coordonat de Paul Georgescu, campion mondial în acest sport, în proba de 500 de metri, cel care a contribuit decisiv la amploarea pe care a luat-o acest sport în România. Potrivit Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR), competiţia va avea loc în bazinul olimpic în aer liber din parcul Brătianu. Primul Campionat European de Înot în Ape Îngheţate din istorie este organizat de IISA (International Ice Swimming Association), Asociaţia Sportivă Ice Swimming and Open Water, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (Visit Oradea) şi CSM Oradea. Festivitatea de deschidere va avea loc în seara zilei de 1 februarie odată cu defilarea delegaţiilor celor 27 de ţări participante. preşedintele Asociaţiei Sportive Ice Swimming and Open Waterpe, Paul Georgescu a declarat: "Ne dorim ca acest eveniment sportiv de anvergură să fie un adevărat spectacol şi aşteptăm cât mai mulţi oameni la bazin pentru a se familiariza cu frumuseţea acestui sport extrem care te solicită enorm. Intrarea va fi liberă. Concursul va avea loc în zilele de 2,3 şi 4 februarie. Dimineaţa, între orele 9 şi 13, se vor desfăşura seriile, iar înotătorii cu cei mai buni 8 timpi se vor lupta pentru podium, în nocturnă, în sesiunea de seară, de la 16.30 la 18.00. Mă aştept ca temperatura apei să fie între 2 şi 4 grade Celsius. Sportivii vor avea la dispoziţie, pentru recuperare, două ciubere şi o saună". Campionatul European de Înot în Ape Îngheţate va cuprinde probe de înot clasic, pornind de la probele scurte, de 50 metri, în cele patru procedee cunoscute (liber, spate, bras, fluture), 100 m în cele patru procedee, 250 m liber, 500 m liber şi 1.000 m stil liber. "Oradea este unul dintre oraşele cele mai frumoase din România, iar infrastructura ne permite să avem condiţii perfecte: două hoteluri mari şi un boutique - hotel vor fi gazdele celor aproximativ 1000 de persoane, dintre care 320 înotători. Ca organizare, atuul cel mai mare este bazinul descoperit ce se află la o distanţă foarte mică de cel acoperit, unde vom organiza "Ice Village-ul", locul în care concurenţii se vor pregăti pentru probe", a precizat Paul Georgescu. România are un lot competitiv format din 34 de înotători profesionişti (de la Dinamo, Steaua, Delfinul Bucureşti, Universitatea Cluj) şi amatori.

"Consider că avem un lot valoros la toate stilurile şi ne propunem să câştigăm mai multe medalii ca la Campionatul Mondial din Franţa de anul trecut (16 medali - 3 de aur, 7 de argint şi 3 de bronz)", a mai declarat Paul Georgescu.

Printre "legendele" înotului în ape îngheţate care vor fi prezente la Oradea se vor afla: Petar Stoychev, Bulgaria, 4 prezenţe la Jocurile Olimpice, campion mondial şi european în proba de 25 de km, unul dintre cei mai respectaţi înotători de anduranţă de pe glob, cu zeci de competiţii câştigate în ape libere şi îngheţate; Christof Wandratsch, Germania, primul campion mondial din istoria ice swimming-ului şi el campion european în proba de 25 de km, unul dintre cei mai rapizi oameni din istorie în traversarea Canalului Mânecii: 7 ore şi 3 minute.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb