PREMIERĂ: Senatul a aprobat cererea de arestare a lui Cătălin Voicu

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 25 martie 2010

PREMIERĂ: Senatul a aprobat cererea de arestare a lui Cătălin Voicu

Plenul Senatului a aprobat, ieri, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului PSD Cătălin Voicu, informează Mediafax.

Cererea de încuviinţare a arestării a fost aprobată cu 70 de voturi "pentru", în condiţiile în care erau necesare cel puţin 69 de voturi favorabile, iar votul a fost secret.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a menţionat că rezultatul votului plenului se va materializa într-o Hotărâre a Senatului ce urmea-ză să fie comunicată Ministerului Justiţiei şi va fi trimisă spre publicare în Monitorul Oficial.

Şedinţa plenului Senatului s-a des-făşurat în absenţa senatorului Cătălin Voicu.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a explicat, în plen, că a fost informat, însă nu oficial, că senatorul Cătălin Voicu "pe treptele Senatului a avut un moment de dificultate medicală", fiind necesar ca acesta să ajungă la spital pentru îngrijiri medicale.

Geoană a făcut această precizare deoarece, potrivit procedurilor parlamentare, senatorul Cătălin Voicu ar fi trebuit să poată lua cuvântul în plen.

Cătălin Voicu a ajuns din nou, ieri după-amiază, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. În cursul dimineţii însă, Cătălin Voicu, la cererea sa, fusese externat tocmai pentru a participa la votul din plen.

Senatorul PSD este acuzat de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că ar fi săvârşit următoarele infracţiuni: trafic de influenţă, trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţia improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie.

Infracţiunile săvârşite de senatorul PSD sunt pedepsite cu închisoare pe o perioadă de peste patru ani, existând probe că lăsarea acestuia în libertate "prezintă un pericol concret pentru ordinea publică", potrivit raportului întocmit de către Comisia juridică, referitor la referatul DNA.

Amintim că senatorii jurişti au dat, marţi, aviz favorabil cu opt voturi "pentru" şi trei voturi "împotrivă" la cererea de încuviinţare a ares-tării senatorului PSD.

Urban: Drama lui Cătălin Voicu este că a fost supus unui linşaj mediatic

Senatorul PDL Iulian Urban a apreciat că drama lui Cătălin Voicu este aceea că a fost supus unui linşaj mediatic. Iulian Urban a adăugat că în acest caz nu trebuie transformată o procedură legală într-un circ.

Potrivit Mediafax, Iulian Urban a declarat: "Una e să dezbaţi o stenogramă şi alta e să treci un prag, să treci pe burtieră asocierea cu un mafiot, să pui muzică din filme cu mafioţi. Este linşaj public şi CNA a permis acest lucru. Drama lui este că a fost suspus unui linşaj mediatic. Suntem obligaţi şi avem datoria de a nu transforma într-un circ o procedură legală şi să lăsăm justiţia să se confrunte cu propriii demoni".

Senatorul PD-L a mai precizat, în plenul Senatului, că această instituţie se confruntă cu un moment care poate fi catalogat drept istoric, pentru că este pentru prima oară când se cere arestarea unui membru al unei Camere a Parlamentului.

El a ţinut să precizeze că, prin avizarea acestei cereri, nu trebuie să se înţeleagă că senatorii sunt inchizitori, procurori sau judecători.

"Nu este treba noastră să judecăm, treaba noastră e să votăm, iar datoria noastră este ingrată", a încheiat Urban. (F.A.)

Morar: Documentele apărute în presă nu influenţează mersul anchetei

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, a declarat, ieri, pentru RFI, citat de Mediafax, că apariţia în presă a unor probe din dosarul Voicu nu influenţează mersul anchetei.

Întrebat dacă apariţia în presă a probelor din cazul Voicu ajută sau dezavantajează ancheta, şeful DNA a declarat că nu vrea să spună nici că ajută, nici că strică, pentru că sunt probe administrate şi pentru că tot ce se întâmplă până ca un dosar să ajungă în faţa instanţei "se întâmplă în biroul procurorului", indiferent ce se comentează în presă.

Daniel Morar a susţinut că probele din dosarele DNA nu au ce căuta în presă, dar când un dosar este trimis şi altor instituţii, cum este Parlamentul, există riscul scurgerii de informaţii. Şeful DNA a adăugat că normal ar fi ca probele să ajungă doar în faţa judecătorului şi nu e normal să fie în presă.

"Când procurorii sunt obligaţi să trimită dosarul altei instituţii decât instanţei de judecată, mai multor instituţii, iar unele dintre ele sunt instituţii colegiale, evident că există riscul scurgerii de informaţii", a declarat şeful DNA.

Documente din dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu au apărut în mass-media joia trecută, în aceeaşi zi în care au fost studiate în Comisia juridică din Senat. (F.A.)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb