Premierul Călin Popescu Tăriceanu exclude o remaniere după raportul de ţară

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 8 mai 2006

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, la sfîrşitul săptămînii trecute, la Ti-mi-şoa-ra, că nu se pune problema unei remanieri guvernamentale sau a unor alegeri anticipate după prezentarea Raportului de ţară, din 16 mai. "Avem încredere că Raportul Comisiei Europene din 16 mai va confirma că România va adera la Uniunea Europeană (UE) pe data de 1 ianuarie 2007", a spus primul ministru, la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente a Partidului Naţional Liberal (PNL) în calitatea sa de pre-şe-dinte al partidului.

Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat că aderarea României la UE, pe 1 ianuarie 2007, nu reprezintă însă punctul terminus al eforturilor de integrare. "Integrarea europeană este un proces de durată. România va avea în continuare decalaje de recuperat faţă de celelalte ţări europene atât din perspectiva dezvoltării societăţii, cât şi din cea a prosperităţii economice. Calitatea de stat membru al UE va permite accelerarea modernizării. Dar pentru ca acest proces să fie încununat de succes, reformele trebuie să continue fără deraieri populiste sau politicianiste", se arată într-o rezoluţie adoptată de participanţii la Delegaţia Permanentă a PNL.

În documentul adoptat se face un apel către toate partidele politice pentru sprijinirea demersurilor de integrare ale Româ-niei în UE, menţionându-se că această atitudine politică "nu înseamnă sprijin pentru guvern, ci pentru România".

În rezoluţie este lansat şi un apel către Partidul Democrat (PD), pentru consolidarea şi unitatea Alianţei D.A., ară-tîn-du-se că aceasta beneficiază de cea mai mare încredere din partea românilor şi este "centrul de greutate" al coaliţiei de guvernare.

"Alianţa este forţa principală de care depinde stabilitatea sau instabilitatea politică a Româ-niei", se precizează în documentul citat.

De asemenea, Delegaţia Permanentă a PNL se adresează partenerilor din coaliţie, Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) şi Partidul Conservator (PC), pentru res-pectarea angajamentelor asumate prin protocolul coaliţiei de guvernare.

"Delegaţia Permanentă reafirmă, fără echivoc, angajamentul atât în cadrul guvernului, cât şi în interiorul Alianţei şi al coaliţiei din care face parte, pentru menţinerea unui climat politic de stabilitate, care să permită actualului executiv să-şi îndeplinească misiunea asumată la investire, privind crearea unei Românii moderne şi europene", se precizează în rezoluţia adoptată de par-ticipanţii la lucrările Delegaţiei Permanente a PNL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb