PREMIERUL GREC ALEXIS TSIPRAS: "Îmi este ruşine pentru cum tratează liderii UE drama migranţilor şi îşi pasează responsabilitatea"

Internaţional / 31 octombrie 2015

"Îmi este ruşine pentru cum tratează liderii UE drama migranţilor şi îşi pasează responsabilitatea"

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a declarat vineri, într-o intervenţie în parlamentul de la Atena, că se simte ruşinat de modul în care Uniunea Europeană tratează criza migranţilor, pasând responsabilitatea de la un stat la altul şi vărsând lacrimi de crocodil pentru copiii care îşi pierd viaţa pe rutele periculoase spre continent, relatează Reuters.

"Îmi este ruşine ca membru al acestei conduceri europene, atât pentru incapacitatea Europei de a gestiona această dramă umană, cât şi pentru nivelul dezbaterii dintre decidenţi, unde responsabilitatea este pasată de la unul la altul", a afirmat Tsipras, formulând unul dintre cele mai dure comentarii de până acum în legătură cu această criză.

"Lacrimile care sunt vărsate pentru copiii morţi pe ţărmurile Egeei sunt lacrimi ipocrite, de crocodil. Copiii morţi provoacă întotdeauna tristeţe. Dar ce se întâmplă cu copiii care sunt vii şi care sosesc cu miile şi stau claie peste grămadă pe străzi? Ei nu plac nimănui".

Grecia nu vrea "un singur euro" pentru salvarea vieţilor a mii de refugiaţi care continuă să ajungă zilnic pe ţărmurile sale, a mai spus şeful guvernului elen, prezent în parlament pentru a răspunde interpelărilor adresate de deputaţi.

Premierului i s-a cerut să explice acceptul dat de guvern pentru primirea temporară a până la 50.000 de refugiaţi, până la relocarea lor în alte state. Acordul a intervenit la mini-summitul european desfăşurat duminică la Bruxelles.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM), de la începutul anului 560.000 de migranţi şi refugiaţi au sosit în Grecia pe mare, din totalul de peste 700.000 ajunşi în Europa după ce au traversat Mediterana. Un bilanţ al OIM arată că peste 3.200 de migranţi, printre care mulţi copii, şi-au pierdut viaţa în timpul unor astfel de traversări. Doar în această săptămână, cel puţin 35 de oameni s-au înecat în tentativa de a străbate apele Egeei dinspre Turcia spre insulele greceşti.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De ce nu ati tradus si comentariul lui Tsipras despre cine este principalul vinovat de migratie si mai trebuie sa fie mentionat: SUA.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb