Premierul Nicolae Ciucă salută preluarea de către Suedia a preşedinţiei Consiliului UE

M.C.
Politică / 1 ianuarie 2023

Premierul Nicolae Ciucă salută preluarea de către Suedia a preşedinţiei Consiliului UE

Premierul Nicolae Ciucă salută preluarea de către Suedia a preşedinţiei prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene, conform Agerpres.

Într-un mesaj postat pe Twitter, prim-ministrul Ciucă urează succes premierului şi Guvernului suedez în exercitarea mandatului la preşedinţia Consiliului UE, într-o perioadă marcată de provocări majore.

De asemenea, premierul Ciucă subliniază că România va coopera cu Suedia pentru o Uniune Europeană coezivă, orientată spre viitor şi unită.

Suedia a preluat de la 1 ianuarie preşedinţia Consiliului Uniunii Europene pentru o perioadă de şase luni.

"Suedia preia preşedinţia într-o perioadă în care Uniunea Europeană se confruntă cu provocări istorice", a declarat prim-ministrul suedez Ulf Kristersson în decembrie 2022. Kristersson a enumerat printre principalele probleme ce vor trebui abordate războiul din Ucraina, lupta împotriva schimbărilor climatice şi competitivitatea Europei. Priorităţile Suediei se concentrează pe "o Europă mai verde, mai sigură şi mai liberă", a subliniat Kristersson.

Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene este deţinută prin rotaţie la fiecare şase luni de cele 27 de state membre ale UE.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ciuca este un plagiator iar pnl- ul a devenit remorca psd cu acceptul si la ordinul coruptului iohanis . In 2020 pnl i-a pacalit pe romani dandu-se luptator impotriva psd . La fel a procedat si escrocul politic iohanis . In 2024 nu ii veti mai putea pacali pe romani!

    Deoarece mecanismul de transfer al presedintie rotative a EU permite preluarea problemelor in lucru,trebuie colaborat cu Cehia si cel de al treilea membru ca sa convingem liderii suedezi sa puna pe ordinea de zi a Consiliului JAI problema aderarii la Schengen . Vedem ca si Bulgaria intensifica diplomatia pe aceasta problema ...trebuie ca Romania sa puna din nou problema asta in 2023 chiar daca ar permite o temporizare pina se vad rezultate in problema migratiei

    Trio ul de la conducerea Consiliului EU este pt 6 luni format din Suedia, Cehia si Franta. Franta are leaderrship avansat si orientat spre unitatea Europei, Cehia e favorabila atat Romaniei cat si Bulgariei, eu cred ca trebuie premierul si presedintele sa preseze aplicatia noastra pt urmatorul consiliu JAI. Trebuie combatut zvonul ca nu e conducere stabila la Bucuresti, sa se expice ca e coalitie cu schimbare la premier si atat!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb