Premierul sesizează penal implementarea unor proiecte de dezvoltare a infrastructurii

Ziarul BURSA #Politică / 12 mai 2014

Corpul de control al prim-ministrului a sesizat organele de urmărire penală privind posibile infracţiuni în legătură cu implementarea proiectelor finanţate în perioada 2006 - 2012 în cadrul programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural, conform Agerpres.

"Având în vedere că în urma desfăşurării unor acţiuni de control la 11 autorităţi ale administraţiei publice locale au rezultat indicii privind acte şi operaţiuni care pot întruni elementele constitutive ale unor posibile fapte de natură penală (fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii, uz de fals, înşelăciune, abuz în serviciu contra intereselor publice, deturnare de fonduri), Corpul de control al prim-ministrului a sesizat organele de urmărire penală competente, urmând ca acestea sau, după caz, instanţele de judecată să hotărască asupra existenţei sau inexistenţei infracţiunilor şi asupra vinovăţiei", potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Printre neregulile constatate se numără alocarea unor sume mai mari decât cele aprobate în legătură cu realizarea proiectului "Canalizarea apelor menajere Cimpa" aprobat în 2007, rezultând indicii privind acordarea unei finanţări cu 1.499.698,60 de lei mai mare decât s-a solicitat prin cererea de finanţare, în condiţiile în care nu au fost identificate înscrisuri care să fi fost depuse de reprezentanţii Primăriei oraşului Petrila privind finanţarea cu această sumă suplimentară a proiectului.

Nota Guvernului mai face referire la atribuirea ilegală a contractelor de lucrări privind proiectul "Pod peste pârâul Jirnov, sat Răscăeţi şi pod peste pârâul Holboca, sat Vultureanca". Astfel, atribuirea contractului de lucrări de 1.538.915,39 de lei s-a făcut către Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti SA cu încălcarea dispoziţiilor legale.

Alte nereguli constatate sunt subcontractarea lucrărilor de către operatorii economici cărora le-au fost atribuite contractele de lucrări cu încălcarea prevederilor contractuale la lucrările de construcţie la obiectivul "Extindere şi reabilitare reţea distribuţie, reţea de canalizare menajeră în localităţile Cheia şi Mihai Viteazu, comuna Mihai Viteazu, judeţul Cluj" şi autorizarea lucrărilor de construcţie cu încălcarea dispoziţiilor legale sau executarea lucrărilor fără autorizaţie, în această situaţie regăsindu-se proiectul "Canalizarea apelor menajere Cimpa".

Atestarea unor date necorespunzătoare adevărului în documentele de recepţie reprezintă o altă neregulă depistată de Corpul de control al prim-ministrului, care vizează recepţia obiectivului "conductă de refulare ape uzate menajere Ghermăneşti-Snagov".

Mai mult, obiectivul de investiţii nu era finalizat nici în octombrie 2013, deoarece conducta nu era branşată la staţia de pompare. Prin urmare, investiţia era nefuncţională, deşi Primăria Comunei Snagov cheltuise 2.165.000 de lei, bani alocaţi de la bugetul de stat pentru executarea în totalitate a acestui obiectiv.

La controale s-a mai constatat schimbarea destinaţiei fondurilor alocate de la bugetul statului cu încălcarea dispoziţiilor legale. Pentru plata cheltuielilor eligibile efectuate pentru realizarea obiectivului de investiţii "Sistem de alimentare cu apă, colectare şi epurare ape uzate precum şi podeţe şi punţi pietonale în comuna Hia", în perioada 2006 - 2010, comunei i-a fost transferată de la bugetul de stat suma de 3.568.000 de lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb