Premierul turc respinge criticile Berlinului şi afirmă că Turcia este la fel de sigură ca Germania

G.T.
Internaţional / 22 iulie 2017

Binali Yildirim (Sursa foto: Facebook)

Binali Yildirim (Sursa foto: Facebook)

Premierul turc Binali Yildirim a respins ieri comentariile Berlinului privitoare la riscurile de securitate pentru cetăţenii germani de pe teritoriul turc şi a subliniat că Turcia este la fel de sigură ca Germania, informează Reuters.

Luarea de poziţie a şefului guvernului de la Ankara survine după ce Germania şi-a avertizat cetăţenii care călătoresc sau lucrează în Turcia, în legătură cu riscurile de securitate, notează Agerpres.

De asemenea, Yildirim a spus că Turcia doreşte ca Germania să adopte măsuri contra militanţilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi reţelei clericului musulman Fethullah Gulen, care trăieşte în exil în SUA şi pe care Ankara îl acuză de organizarea loviturii de stat eşuate din 15 iulie 2016 din Turcia.

Ministrul de externe german Sigmar Gabriel a anunţat joi o serie de măsuri împotriva Turciei ca răspuns la reţinerea unui activist german pentru drepturile omului.

Şeful diplomaţiei germane a acuzat Ankara de încălcări sistematice ale drepturilor omului şi a considerat că acestea "îndepărtează Turcia de valorile fundamentale europene" şi de cele ale NATO. Aceste încălcări nu pot "rămâne fără consecinţe", a spus el.

Sigmar Gabriel a adăugat că Germania va discuta cu partenerii din UE despre aspiraţiile Turciei de a se alătura blocului comunitar şi a subliniat că Berlinul nu va mai putea garanta investiţiile germane în Turcia. El a adăugat că nu poate lua în considerare discuţii cu privire la prelungirea uniunii vamale cu Turcia şi a emis noi recomandări de călătorie, avertizând în legătură cu riscurile pentru germanii care doresc să meargă în Turcia.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb