Premiile Oscar din acest an stau sub semnul unei gafe uriaşe şi a unei "reglări de conturi" într-un aşa zis sens pozitiv. Supărarea oamenilor de culoare din industria filmului, care au boicotat în 2016 festivitatea, a fost "alinată" din plin anul acesta, când au câştigat mai multe premii. Faptul că se încearcă o reparaţie a fost evident încă din timpul galei, dar deja lumea s-a obişnuit cu aceste decizii impregnate de geopolitică şi chestiuni corecte politic, aşa că până spre final toată lumea era mulţumită. Înţepăturile la adresa administraţiei Trump au curs din plin, a existat inclusiv un câştigător care nu a putut fi prezent din cauza politicii externe a noului preşedinte - regizorul iranian al peliculei "The Salesman", care a câştigat premiul pentru cel mai bun film străin.
La finalul galei a fost pusă şi cireaşa pe tort, de fapt o bomboană pe colivă, organizatorii le-au dat celor doi actori care trebuiau să anunţe numele celui mai bun film, Warren Beatty şi Faye Dunaway, un plic greşit, aceştia au anunţat câştigătorul, întreaga echipă "La La Land" a urcat pe scenă, s-au spus mulţumirile de rigoare însă când totul trebuia să se termine, din culise s-a anunţat că au fost încurcate plicurile , iar producătorul care tocmai ridicase în aer statueta a anunţat nervos "Nu, nu e o glumă! Nu noi am câştigat, ci < Moonlight >". Probabil cu această ocazie s-a consumat cel mai jenant moment de la Premiile Oscar. Actorul Warren Beatty şi-a justificat eroarea prin faptul că i s-a dat un plic greşit, în care era numele câştigătoarei de la categoria cea mai bună actriţă, Emma Stone ("La La Land"), dar nimeni nu mai avea nervi şi timp să asculte explicaţiile. Faptul că Emma Stone susţine că respectivul cartonaş, în care era desemnată câştigătoare la categoria cea mai bună actriţă a rămas la ea după ce a coborât de pe scenă, adânceşte şi mai mult confuzia şi ruinează explicaţiile lui Warren Beatty.
Alte două premiere au mai fost bifate la această ediţie a premiilor. Damien Chazelle, "La La Land", a devenit, la 32 de ani, cel mai tânăr regizor de la Hollywood care a primit premiul Oscar. Chazelle a mai fost nominalizat la Oscar în urmă cu doi ani, la categoria "cel mai bun scenariu adaptat", cu filmul "Whiplash". Mahershala Ali a primit premiul pentru rol secundar masculin în rolul din "Moonlight", acesta fiind primul Oscar câştigat vreodată de un actor musulman.
Dincolo de gafe, "La La Land" a luat şase premii din paisprezece posibile, iar "Moonlight" a reuşit să "prindă" trei statuete, inclusiv pentru cel mai bun film. Trebuie spus că "Moonlight" a fost realizat cu un buget minuscul pentru un film care se impune la Oscar, 5.000.000 de dolari, încasările de până acum ridicându-se la 20.500.000 de dolari, dar este de aşteptat ca de acum cifrele să crească. Din acest punct de vedere "La La Land" stă mult mai bine, bugetul a fost de 30.000.000 de dolari, iar încasările se ridică până acum la 136.000.000 de dolari. În regia lui Barry Jenkins, "Moonlight" prezintă povestea maturizării şi a numeroaselor probleme şi suferinţe ale unui tânăr de culoare din Miami. "La La Land" este un musical romantic, povestea fiind despre o tânără actriţă care visează la o carieră în "cetatea filmului" şi un pianist de jazz care se luptă să reuşească la Hollywood.
Premiile Oscar sunt atribuite în fiecare an pe baza voturilor exprimate de membrii Academiei de film americane (Academy of Motion Picture Arts and Sciences - AMPAS).
Lista completă a câştigătorilor: Cel mai bun film: "Moonlight" (în regia lui Barry Jenkins); Cel mai bun actor în rol principal: Casey Affleck ("Manchester by the Sea"); Cea mai bună actriţă în rol principal: Emma Stone ("La La Land"); Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali ("Moonlight"); Cea mai bună actriţă în rol secundar: Viola Davis ("Fences"); Cel mai bun regizor: Damien Chazelle ("La La Land"); Cel mai bun scenariu original: "Manchester by the Sea"; Cel mai bun scenariu adaptat: "Moonlight"; Cel mai bun film străin: "The Salesman" (Iran); Cel mai bun documentar lungmetraj : "OJ: Made in America"; Cel mai bun film de animaţie: "Zootopia"; Cea mai bună imagine: "La La Land"; Cel mai bun cântec: "City of Stars" ("La La Land"); Cea mai bună coloană sonoră: "La La Land"; Cel mai bun montaj: "Hacksaw Ridge"; Cea mai bună scenografie: "La La Land"; Cea mai bună editare de sunet: "Arrival"; Cea mai bună mixare de sunet: "Hacksaw Ridge"; Cele mai bune efecte vizuale: "Jungle Book"; Cele mai bune costume: "Fantastic Beasts and Where to Find Them"; Cel mai bun machiaj/cea mai bună coafură: "Suicide Squad"; Cel mai bun scurtmetraj: "Sing"; Cel mai bun scurtmetraj de animaţie: "Piper"; Cel mai bun scurtmetraj documentar: "The White Helmets".
1. PWC, Oscar, Plic
(mesaj trimis de The Brute în data de 28.02.2017, 06:34)
sloganul Deutsche Bank Passion to Perform si-a facut simtita presenta in momentum in care angajatii auditorului au incurcat plicurile, mai haios decat Erste care timp de 3 ani a credit ca sediul BCR se afla la Chisinau. Si pentru ca actualul auditor se numeste ...PWC iar seful Consiliului de Supraveghere este domnul Rödler, fost director adjunct al PWC Europa AG, cu siguranta EGB va primi Oscarul pentru cel mai bun raport financial...