Presă: Armata israeliană anunţă moartea a patru ostatici

A.F.
Internaţional / 4 iunie

Presă: Armata israeliană anunţă moartea a patru ostatici

Armata israeliană a anunţat luni moartea a patru ostatici răpiţi la 7 octombrie de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, inclusiv a israeliano-britanicului Nadav Popplewell, confirmată la scurt timp după aceea de către kibuţul în care locuia, relatează AFP.

Luni, "reprezentanţi ai Tsahalului au informat familiile lui Haim Perry, Yoram Metzger, Amiram Cooper şi Nadav Popplewell, răpiţi brutal în Fâşia gaza la 7 octombrie, că aceştia nu mai sunt în viaţă şi că trupurile le sunt deţinute de către organizaţia teroristă Hamas", anunţă pe Telegram armata israeliană.

"Estimăm că cei patru (ostatici) au fost ucişi în timp ce se aflau împreună într-o zonă a (oraşului) Khan Yunis, în timpul operaţiunii noatre de acolo împotriva Hamas", a precizat într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Tsahalului, contraamiralul Daniel Hagari.

Trei dintre aceşti ostatici - Amiram Cooper (84 de ani), Yoram Metzger (80 de ani) şi Chaïm Peri (80 de ani) - erau originari din kibuţul Nir Oz, de unde au fost răpiţi la 7 octombrie.

Nadav Popplewell, un cetăţean israeliano-britanic, a fost răpit din kibuţul Nirim.

"AR FI TREBUIT SĂ SE ÎNTPARCĂ ÎN VIAŢĂ"

"Suferinţa uriaşă care însoţeşte această veste dureroasă ar trebui să zguduie orice cetăţean al statului Israelului şi să determine orice conducător la o introspecţie puternică", scrie într-un comunicat Forumul Familiilor Ostaticilor.

"Wi ar fi trebuit să se întoarcă în viaţă în ţara lor şi în familiile lor", continuă Forumul, în contextul în care se intensifică presiunile asupra Guvernului lui Benjamin Netanyahu în vederea ajungeri la un acord în vederea unei eliberări a ostaticilor.

Aceste familii au cerut Guvernului israelian "să trimită o delegaţie de negociatori în această (luni) seara" şi cer întoarcerea rudelor lor "în viaţă şi a persoanelor asasinate".

Vineri, preşedintele american Joe Biden a anunţat că Israelul a propus un plan în etape în vederea unui armistiţiu complet în Fâşia Gaza care să includă eliberarea treptată a ostaticilor care se află în continuare pe mâna Hamas.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb