Baza aeriană de la Boboc, cea care, de mai bine de un secol, a format numeroase generaţii de piloţi de aeronave, se pregăteşte, în această perioadă, pentru o nouă etapă, în ton cu tendinţele actuale în ceea ce priveşte tehnologia militară, scrie campusbuzau.ro.
În incinta bazei, se amenajează, de câteva luni, facilităţile pentru o unitate specializată în operarea temutelor aeronave fără pilot Bayraktar TB2, intrate recent în dotarea armatei.
Deşi se află în incinta Bazei Aeriene de la Boboc, noua structură aparţine Forţelor Terestre, respectiv Batalionului 184 Senzori şi Apărare Antiaeriană din Timişoara.
Porivit presamil.ro, agenţia media a Armatei, în momentul de faţă, este dezvoltată partea de infrastructură în două locaţii, Boboc, judeţul Buzău, şi municipiul Timişoara. "Prima este în baza aeriană de la Boboc, unde lucrările sunt în toi, necesitând un efort mai mic, pentru că deja există anumite elemente din infrastructura de care este nevoie. În acelaşi timp, se dezvoltă şi infrastructura necesară şi la Timişoara", se arată într-un articol al publicaţiei militare.
O primă serie a personalului care va opera sistemul Bayraktar TB2 a beneficiat deja de pregătire în Turcia, în intervalul februarie - iunie 2024.
Potrivit producătorului turc, dronele Bayraktar TB2 sunt capabile să zboare până la 27 de ore, cu o viteză de peste 200 de km/h, un plafon de zbor de 5.500 de metri.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Pedro în data de 05.09.2024, 13:47)
Dacă se antrenează pentru apărarea teritoriului românesc, felicitări!Dacă o fac in scopuri dubioase sub steag galben-albastru ,va fi nasol.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2024, 14:03)
Adica, care-ar fi scopurile dubioase?
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2024, 14:52)
Aurari și sosocii tot în scopuri dubioase comentează.
Rusul tot rus…