Presa: "Eurodeputatul Nicu Ştefănuţă a fost ales vicepreşedinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European"

T.B.
Politică / 14 decembrie 2023

Nicu Ştefănuţă, noul vicepreşedinte al Grupului Verzilor

Nicu Ştefănuţă, noul vicepreşedinte al Grupului Verzilor

Eurodeputatul Nicu Ştefănuţă a fost ales în funcţie de vicepreşedinte al Grupului Verzilor / Alianţa Liberă Europeană (ALE) din Parlamentul European, informează un comunicat transmis joi de biroul său de presă, potrivit agerpres.ro.

Nicu Ştefănuţă este primul europarlamentar român membru al Grupului Verzilor din Parlamentul European şi primul europarlamentar din Europa de Est ales în această funcţie, se menţionează în comunicat, transmite sursa precizată.

În cursa pentru rolul de vicepreşedinte s-au înscris trei candidaţi, Nicu Ştefănuţă fiind ales cu 35 de voturi, adică jumătate din sufragii, conform sursei citate.

Grupul Verzilor din Parlamentul European este al patrulea ca mărime şi numără 71 de eurodeputaţi din mai multe state din Uniunea Europeană. Este condus de doi co-preşedinţi, din Belgia şi Germania, informează agerpres.

Conform sursei indicate, "Aceasta nu este doar o victorie personală, ci o victorie colectivă pentru toţi cei care cred în lupta pentru mediu, pentru justiţie socială, pentru egalitate şi respect. Mai înseamnă şi că Verzii europeni dau încredere proiectului nostru în România. Partidele politice de la putere sunt aceleaşi care au guvernat România de la Revoluţie, nume diferite, scheme diferite, dar aceiaşi oameni. Resursele naturale, pădurile noastre, oraşele noastre au devenit monedă de schimb în scheme corupte pentru a-i îmbogăţi pe unii sau pe alţii. Este timpul pentru o politică verde adevărată în România" a declarat Nicu Ştefănuţă, citat în comunicat.

Grupul Verzilor militează pentru o economie mai curată, care nu poluează, care are grijă de sănătatea europenilor şi care pune pe prim plan cetăţeanul de rând, precizează comunicatul, adăugând că "Pactul Verde European are la origine munca de ani de zile a europarlamentarilor din Grupul Verzilor", potrivit sursei citate.

Potrivit agerpres, "Tranziţia verde trebuie să meargă mână în mână cu cetăţenii noştri care se confruntă cu atâtea inegalităţi, probleme în ceea ce priveşte locuinţe, sărăcie energetică, probleme de sănătate şi atât de multă anxietate legată de viitor. Mă voi lupta pentru o Europă mai echitabilă, care oferă şanse egale tuturor. De la bursele Erasmus, la soluţii pentru problema locuinţelor, acces gratuit la terapie, transport public gratuit, aer curat şi spaţii verzi, un venit minim care să asigure un trai decent. România şi Europa merită o economie verde care nu lase pe nimeni în urmă", a completat Nicu Ştefănuţă.

Europarlamentarul independent Nicu Ştefănuţă s-a alăturat Grupului Verzilor / ALE în martie şi este membru al Parlamentului European din 2019. Este membru al Comisiei pentru Bugete, precum şi al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară, precizează sursa relatată.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. verzi = vechii comunisti rebotezati,

    oare ar trebui sa ne mandrim cu el ?? 

    1. Secu !

    iti dai seama de nivel?

    Verzii cu sprijinirea războiului vor salva clima.????

    Asta e barbat?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb