Presa internaţională critică dur vizita şefului diplomaţiei europene la Moscova

G.U.
Internaţional / 6 februarie 2021

Josep Borrell

Josep Borrell

Presa internaţională critică în termeni duri vizita şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell, la Moscova, informează G4Media.ro. "Rusia îl umileşte pe Borrell la Moscova", scrie euobserver.com, făcând referire la expulzarea unor diplomaţi germani, suedezi şi polonezi chiar în timpul conferinţei de presă comune de presă cu Serghei Lavrov, şeful diplomaţiei ruse.

Momentul final al conferinţei de presă, când Borell a încercat un gest prietenos cu Lavrov, în ciuda grosolăniei acestuia, a sintetizat practic evenimentele de astăzi, mai nontează publicaţia.

Publicaţia americană Politico, cu sediul la Bruxelles, notează faptul că Borrell a efectuat vineri una dintre rarele sale vizite la Moscova, unde a asistat fără replică la acuzaţiile lui Lavrov, în timp ce acesta numea Uniunea Europeană drept un "partener pe care nu te poţi baza" şi îi acuza pe liderii europeni că au minţit în ce priveşte otrăvirea lui Alexei Navalnîi, notează sursa citată.

Borrell, mai scrie Politico, a insistat să efectueze vizită, la câteva zile după ce Rusia a fost condamnată în plan internaţional pentru trimiterea la închisoare a liderului opoziţiei, Alecsei Navalnîi, cu argumentul că dialogul este important.

Deşi Borrell le-a spus miniştrilor de externe din UE că nu doreşte să fie doar un simplu poştaş care transmite mesaje, şeful diplomaţiei europene nu a identificat nici un obiectiv clar al vizitei sale, în afară de "renunţarea la retorica negativă", conform G4Media.ro.

Politico mai notează că Borell nu a fost în evident pregătit nici pentru atacurile lansate de jurnaliştii ruşi de la Sputnik, agenţie controlată de Moscova, care l-au întrebat despre embargoul impus de Statele Unite Cubei şi despre presupuse încălcări ale drepturilor omului în Letonia.

Una peste alta, conchide Politico, a fost o "prestaţie dezastruoasă a lui Borell", care tocmai a realizat că UE n-a făcut nici un pas înainte în ce priveşte impunerea de noi sancţiuni Rusiei după cazul Navalnîi. Borell, fost ministru de externe al Spaniei, a rămas tăcut şi zămbitor în timp ce Lavrov a avut ultimul cuvânt în conferinţa de presă, torpilând UE pe motiv că nu este un partener de încredere şi afirmând că speră ca viitorul Consiliu European din martie să vină cu o nouă abordare în ce priveşte relaţiile cu Rusia.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Presa internationala care?cea sub controlul marii finante corporatiste?

    1. Se vede că ești putinist,dacă ai nostalgii sovietice, Siberia te așteaptă.

      Sunteti niste postaci tampiti!Cum nu suntem de acord cu ideologia de CENTRU-NOAPTEA (HOLERA GALBENA+NOUA LEGIUNE),cum ne faceti PUTIN-isti.Ce treaba avem noi, oameni simpli cu o mare Putere?!!

    Presa mincinoasa din vest .. Scrie numai minciuni si lucreaza pentru marile corporatii globaliste..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb