Presă: Kamala Harris consideră că vizita lui Donald Trump la cimitirul Arlington reprezintă lipsă de respect

A.F.
Politică / 1 septembrie

Presă: Kamala Harris consideră că vizita lui Donald Trump la cimitirul Arlington reprezintă lipsă de respect

Vicepreşedintele american Kamala Harris l-a criticat, sâmbătă, pe rivalul republican la prezidenţiale Donald Trump, pentru o vizită pe care acesta a făcut-o la mormintele soldaţilor de la Cimitirul Naţional Arlington şi care a fost folosită ulterior în înregistrările video din campanie, relatează Reuters.

"Este un loc solemn; un loc în care ne adunăm pentru a onora eroii americani care au făcut sacrificiul suprem în serviciul acestei naţiuni. Nu este un loc pentru politică", a scris Harris într-o postare X.

Vicepreşedintele a intervenit la cinci zile după ce Trump a luat parte luni la o ceremonie de depunere de coroane în onoarea celor 13 militari ucişi în timpul retragerii SUA din Afganistan în 2021.

El a vizitat, de asemenea, sectorul 60 al cimitirului din Virginia, pe care armata îl consideră pământ sacru. Legea federală şi politicile Pentagonului nu permit activităţi politice în acea secţiune, însă campania lui Trump a postat un videoclip TikTok cu imagini din cimitir, în timp ce acesta se luptă cu democrata Harris într-o cursă strânsă pentru Casa Albă.

"Permiteţi-mi să fiu clar: fostul preşedinte nu a respectat pământul sacru, totul de dragul unei cascadorii politice", a scris Harris.

În timpul unui discurs susţinut vineri în Pennsylvania, Trump a declarat că familiile membrilor serviciilor militare care au murit în Afganistan i-au cerut să meargă la Cimitirul Naţional Arlington.

"Am ajuns acolo şi am avut o ceremonie", a spus Trump. Familiile l-au întrebat dacă ar putea veni la morminte, a spus Trump, şi apoi au cerut o fotografie. "Am spus, 'Absolut'. Aşa că am făcut poze la mormânt", a spus el.

Trump a lansat o ripostă concertată sâmbătă, postând videoclipuri pe contul său Truth Social, arătând rude a cel puţin şapte dintre cei 13 ucişi în retragerea din Afganistan, apărând acţiunile sale la cimitir. Multe dintre acestea s-au adresat direct lui Harris şi au contestat sprijinul declarat al acesteia pentru familiile militarilor.

"Doamnă vicepreşedinte Harris, de ce nu vă exprimaţi condoleanţele personal? De ce nu am auzit niciodată de dumneavoastră?", întreabă într-un videoclip Christy Shamblin, soacra sergentului Nicole Gee, care a fost printre cei care au murit în retragerea din 2021.

JD Vance şi secretarul de presă Karoline Leavitt au răspuns fiecare la postarea lui Harris sâmbătă cu una care făcea referire la retragerea din Afganistan şi o acuza pe Harris că este insensibilă la militarii care au murit acolo.

Trump a folosit luni cea de-a treia aniversare a retragerii SUA din Afganistan pentru a încerca să pună pe seama vicepreşedintei retragerea haotică sub preşedinţia lui Joe Biden.

Harris, 59 de ani, a devenit candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, după ce Biden, 81 de ani, s-a retras din cursă în iulie.

Răspunsul vicepreşedintelui la vizita lui Trump la cimitir poate oferi un indiciu despre modul în care ea va aborda subiectul în dezbaterea lor din 10 septembrie. Ea s-a referit la istoricul lui Trump de a insulta veteranii militari.

"Nu este nimic nou din partea lui Donald Trump. Acesta este un om care i-a numit pe militarii noştri căzuţi la datorie "fraieri" şi "rataţi" şi i-a denigrat pe deţinătorii Medaliei de Onoare", a scris ea.

Trump a spus mai demult că regretatul senator John McCain, un fost candidat republican la preşedinţie, nu a fost un erou de război, deşi a petrecut ani de zile ca prizonier de război în Vietnamul de Nord, după ce a fost avionul său a fost în timp ce era pilot al Marinei.

Trump s-a referit la veteranii căzuţi în Primul Război Mondial ca fiind "fraieri" şi "rataţi", potrivit fostului său şef de cabinet de la Casa Albă, John Kelly, un general în retragere din Corpul Puşcaşilor Marini. Trump continuă să conteste acest raport.Nu era clar dacă astfel de incidente vor influenţa votul veteranilor.

Într-un raport din aprilie, Pew Research Center a constatat că veteranii militari favorizează Partidul Republican.

Opinia Cititorului ( 4 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Reteta de propaganda identica cu a lui Johannis,

    dar decisiv e technica stalinista ; 

    "nu conteaza cum voteaza poporul,important e cine numara,

    ca sa iasa cine trebuie" 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Kamala dezvaluie de fiecare data fake trumpist ce nu mai poate oferi cetateanului american adevarul uneori crud .Politicianismul ieftin bazat pe minciuna grosolana trebuie eliminat peste tot in Occident .„Vrajeala” politica mincinoasa nu isi mai are locul in societatile democratice .Ciuca devine in Romania primul politician ce va purta un mesaj al adevarului si va elimina prin vocea unui general falsul si falsitatea politicienilor ce inca mai incearca sa minta cetatenii .Kamala Harris face si ea acelasi lucru .Prosteala mediatica trebuie sa inceteze .„Botnita” pusa adevarului si fakul pus in miscare la comanda politica trebuie sa inceteze .Sa eliminam cu totii instantaneu minciuna .Nu avem viitor daca mergem in continuare alaturi de partea mincinoasa din Media .Sa aruncam la groapa de gunoi a Istoriei si pe purtatorii de mesaj de tip fake sitotodata partidele ce inca mai incearca sa ne foloseasca cu ajutorul „gogosilor” din media .Ciuca a facut deja primul pas .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    vor mai fi tentative de neutralizare in cazul lui Trump.

    Ban.Cher.Vali 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. mai dese, mai multe si mai reusite, va rog

      Ban.Cher.Vali 

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb