Presă: Macron consideră că dizolvarea Parlamentului francez nu a "stricat" Jocurile Olimpice

A.F.
Politică / 12 august

Presă: Macron consideră că dizolvarea Parlamentului francez nu a "stricat" Jocurile Olimpice

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat, într-un interviu acordat duminică publicaţiei L'Equipe, că a fost mult mai responsabil să clarifice situaţia politică prin dizolvarea Adunării Naţionale "înainte" de Jocurile Olimpice, el fiind de părere că această decizie nu a "stricat" evenimentul sportive, conform news.ro.

"Mesajul transmis de poporul francez este foarte coerent cu Jocurile: să lucrăm împreună. Este ceea ce au spus forţelor politice" în timpul alegerilor legislative anticipate din 30 iunie şi 7 iulie, a adăugat şeful statului, în contextul în care un nou guvern urmează să fie numit. "Şi totuşi, am lucrat împreună", s a declarat şeful statului francez, menţionând că "francezii au redescoperit că pot face lucruri mari împreună".

"A fost depusă o muncă enormă de către departamentele guvernamentale, autorităţile locale, mişcarea sportivă şi federaţii. Aceasta este dovada că Franţa, atunci când este unită, poate realiza lucruri măreţe", a adăugat el. "Când avem obiective comune, când lucrăm împreună, nimic nu este insurmontabil", a adăugat el.

Moştenirea JO va fi dezvăluită la 14 septembrie

Preşedintele a făcut, de asemenea, un bilanţ al celor două săptămâni olimpice, afirmând că "există un singur perdant: spiritul înfrângerii". "Cred că toţi cei care nu au crezut în Jocuri s-au înşelat, atât în ceea ce priveşte organizarea, cât şi sportul. Ceea ce m-a emoţionat cu adevărat a fost capacitatea de entuziasm şi de emoţie a francezilor când a fost vorba de a se depăşi pe ei înşişi", a declarat el, în acelaşi interviu acordat cotidianului sportiv.

"Ceremonia de deschidere a fost un moment minunat pentru că a fost plină de îndrăzneală şi de spiritul francez": Jocurile Olimpice au fost "un succes din punct de vedere al organizării", a subliniat el, lăudând munca comitetului de organizare, a poliţiei şi a celor 45.000 de voluntari mobilizaţi. "A fost, de asemenea, un succes pentru sportivii noştri, deoarece am terminat în top 5" cu 16 titluri olimpice, un număr record de medalii de aur pentru Franţa, a adăugat Emmanuel Macron.

El a precizat că va dezvălui "măsurile de moştenire" privind Jocurile de la Paris în 14 septembrie, când va avea loc şi defilarea sportivilor francezi pe Champs-Élysees.

"Nu trebuie să ne abţinem de la nimic" în ceea ce priveşte creuzetul olimpic, care ar putea rămâne în capitală după Jocuri, a adăugat şeful statului. "Există o mulţime de probleme tehnice. Toate acestea trebuie analizate şi vom decide împreună" cu miniştrii Sportului şi Culturii şi cu Primăria Parisului, în special.

Emmanuel Macron s-a declarat "sigur că publicul va fi prezent" la Jocurile Paralimpice, din 28 august până în 8 septembrie. "Sportul şi cultura sunt investiţii legitime, nu bugete care trebuie reduse", a conchis el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb