Presă: Producţia OPEC a scăzut în august la cel mai redus nivel din ianuarie, din cauza Libiei

A.F.
Internaţional / 3 septembrie

Presă: Producţia OPEC a scăzut în august la cel mai redus nivel din ianuarie, din cauza Libiei

Producţia de petrol a OPEC a scăzut în august la cel mai redus nivel din ianuarie, a constatat luni un sondaj Reuters, deoarece tulburările care au perturbat livrările Libiei s-au adăugat la impactul reducerilor voluntare în curs efectuate de către alţi membri şi alianţa mai largă OPEC+, transmite Reuters.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol a pompat 26,36 milioane de barili pe zi luna trecută, în scădere cu 340.000 bpd faţă de iulie, arată sondajul. Acesta a fost cel mai mic total din ianuarie 2024, potrivit sondajelor Reuters.

O scădere a exporturilor şi producţiei libiene, pe fondul unui impas între facţiunile politice referitor la controlul asupra băncii centrale a contribuit la creşterea preţurilor petrolului şi, spun sursele, a crescut perspectiva ca OPEC+ să continue cu o creştere planificată a producţiei din octombrie.

Libia a înregistrat luna trecută cea mai mare reducere a producţiei, de 290.000 bpd, arată sondajul.

Producţia a fost întreruptă la câmpul Sharara la începutul lunii şi la mai multe câmpuri spre sfârşit, reducând producţia la o medie de 900.000 bpd, a constatat sondajul.

Unele date privind livrările, cum ar fi cele ale Kpler, au arătat un impact redus asupra exporturilor libiene în august, deşi surse din sondaj au estimat că impactul asupra producţiei este mai mare.

Libia este scutită de acordurile OPEC+ pentru limitarea producţiei. Alte scăderi au venit din Irak, care a scăzut exporturile în august, conform sondajului, şi încearcă să sporească conformitatea cu obiectivul său la OPEC, şi din Iran, care este, de asemenea, scutit.

Iranul a stimulat exporturile în ultimii ani, în ciuda faptului că sancţiunile americane rămân în vigoare şi încă se apropie de cele mai înalte niveluri din 2018.

Printre ţările care au înregistrat o producţie mai mare, a existat o creştere mică în Nigeria, care a stimulat exporturile, a constatat sondajul.

OPEC a pompat cu aproximativ 220.000 bpd mai mult decât ţinta implicită pentru cei nouă membri acoperiţi de acorduri de reducere a aprovizionării, Irakul încă reprezentând cea mai mare parte a excesului, a constatat sondajul.

Sondajul Reuters urmăreşte aprovizionarea pieţei şi se bazează pe datele de transport furnizate de surse externe, datele despre fluxurile LSEG, informaţiile de la companii care urmăresc fluxurile precum Kpler şi Petro-Logistics şi informaţiile furnizate de surse la companiile petroliere, OPEC şi consultanţi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb