PREŞEDINTELE ANAF:  "Pe nivelul de impozitare din România nu putem să depăşim 36% încasări fiscal în PIB"

G.D.
Miscellanea / 20 mai 2022

"Pe nivelul de impozitare din România nu putem să depăşim 36% încasări fiscal în PIB"

România nu ar putea să depăşească 35% - 36% încasări fiscale în PIB, în condiţiile actualului nivel de impozitare, dacă nu ar mai fi evaziune fiscală, a declarat, astăzi, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Lucian Ovidiu Heiuş, în cadrul unei conferinţe de presă, informează News.ro

"Pe analizele mele, dar repet, sunt ale mele, au un anumit grad de incertitudine, nevând la momentul respectiv acces la foarte multe date, dar în perioada următoare o să cer colegilor să facem o analiză corectă şi cu care să ieşim în public, deci, pe calculele mele, astăzi, pe nivelul de impozitare din România, dacă nu am mai avea evaziune fiscală nu putem să depăşim 35% - 36% încasări fiscale în PIB", a spus Heiuş.

El a afirmat că nu este normal să fie realizate comparaţii între state care au diferite cote de impozitare, dar şi alte tradiţii culturale.

Preşedintele ANAF a precizat că în 2021 încasările fiscale în PIB au fost de 26,1%. Ţinta pentru anul 2022 este o creştere cu 0,5%, astfel încât să ajungem la 26,6% - 26,7%.

"Eu îmi doresc ca această ţintă să fie depăşită, să fie cât mai mare. Iar pentru ce putem face acolo, în primul rând trebuie să mărim baza de impunere. Cum pot să măresc baza de impunere? Luptând împotriva evaziunii fiscale, scoţând la suprafaţă cât mai multă masă impozabilă, care astăzi circulă prin alte metode, luptând împotriva contrabandei şi contrafacerii, care tot la fel, se întâmplă prin alte mijloace şi nu aduc bani la buget şi digitalizând activitatea ANAF-ului, care să fie cât mai rapidă, informaţia să curgă cât mai repede şi să observăm unde contribuabilul creează o problemă. Nu sunt adeptul neapărat al majorărilor de taxe. Nu, mai ales că noi trecem, nu noi, toată Europa, prin nişte crize succesive incredibile de care trebuie să ţinem cont", a susţinut şeful ANAF.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. "Traditiile culturale" sunt cheltuielile pe deficite care cresc de 6 ani. Supraimpozitati pensiile speciale cu 90% si aveti 2 miliarde euro imediat! Asta cu lupta contra evaziunii e o petarda fasaita...

    In felul asta din cheltuieli la buget or sa aduca venituri la buget. Dar faceti exact invers, angajati in continuu la stat si dati si salarii mai mari decat pot da privatii. De asta toata lumea vrea sa devina o cheltuiala.

    atata timp cat parlamentarul roman este platit cu 14.000 lei cash pe o declaratie pe proprie raspundere si nu trebuie sa justifice suma primita cu facturi,asta este o problema acolo.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb