PREŞEDINTELE ANEIR:  România este încă prea dependentă de importurile din Uniunea Europeană

Ziarul BURSA #Companii / 22 iunie 2005

Ţara noastră este încă prea dependentă de importurile din Uniunea Europeană într-un moment în care şi-a exprimat deja nivelul maxim al exporturilor, a declarat, ieri, Mihai Ionescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), citat de Rompres. "Faţă de anii '90 România a ajuns să concretizeze cerinţele economiei europene. Cu toate acestea am rămas croitorii şi cizmarii Europei, deoarece nu creăm produse cu valoare adăugată. Aceasta se reflectă în structura economiei supusă la două şocuri puternice, cel valutar şi cel al creşterii preţurilor la utilităţi pentru întreprinzătorii români", a spus Mihai Ionescu, într-un simpozion de afaceri.

Simpozionul de afaceri Elveţia-România organizat de CCIRB în parteneriat cu firma elveţiană de consultanţă Matting Management Partners face parte din programul de promovare a exporturilor româneşti pe pieţele europene.

La 30 aprilie 2005 Elveţia se situa pe locul 12 în clasamentul investitorilor străini cu peste 550 milioane euro aport de capital la cele 1.440 societăţi comerciale înregistrate la Regis-trul Comerţului.

"În ultimii ani s-a înregistrat o uşoară tendinţă de creştere a valorii schimburilor comerciale dar cu un sold negativ al balanţei comerciale pentru România. În acest sens întreprinderile româneşti au nevoie de o consiliere eficientă pentru promovarea produselor pe piaţa europeană iar Elveţia este un bun partener în acest demers", a spus Cornelia Rotaru, director executiv CCIRB.

Pentru ca această manifestare să poată să-şi atingă scopurile Camera de Comerţ bilaterală România-Elveţia şi Camera de Comerţ şi Industrie Elveţia-România au colaborat cu Patronatul Român şi cu Ministerul Economiei şi Comerţului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb