Preşedintele ANOFM: "25.000 locuri de muncă la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi"

T.B.
Miscellanea / 27 octombrie 2023

Preşedintele ANOFM: "25.000 locuri de muncă la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi"

Peste 1.000 de angajatori, cu o ofertă de aproximativ 25.000 de locuri de muncă vacante, au participat vineri, la bursa locurilor de muncă pentru Absolvenţi care a avut loc în 66 de locaţii din ţară, a declarat, la Slatina, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Florin Cotoşman, informează agerpres.ro.

Preşedintele ANOFM a punctat interesul angajatorilor pentru eveniment şi a adăugat că pe primul loc din punct de vedere al ofertei locurilor de muncă a fost Capitala, cu circa 9.000 de posturi, apoi au urmat judeţele Bihor, cu 900 locuri de muncă şi Olt şi Timiş cu peste 800 de posturi vacante, transmite sursa menţionată.

"Este un eveniment major şi vreau să salut cu această ocazie interesul angajatorilor pentru prezenţa la acest eveniment, precum şi să remarc faptul prezenţa unor angajator de top, precum şi a unor instituţii publice destul de importante Ministerul Apărării, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, din ceea ce ştiu şi Jandarmeria şi vreau să salut cu această ocazie şi interesul lor. (...)La nivel naţional pot să vă prezint faptul că este un eveniment care se desfăşoară în 66 de locaţii, interesul este destul de ridicat, peste 1.000 de angajatori participă la acest eveniment, iar locurile de muncă pe care le oferă tineri absolvenţi sunt în număr de 25.000. Acum ca şi un top al judeţelor, trecând peste Bucureşti, care oferă 9.000 de locuri de muncă, judeţul Olt se află în topul judeţelor în sensul în care se încadrează undeva pe poziţia trei-patru, avem Bihor cu 900 de locuri de muncă vacante, iar în judeţul Olt avem 860 de de locuri de muncă vacante declarate de către angajator, undeva la egalitate cu cu judeţul Timiş", a spus Florin Cotoşman, conform sursei citate.

Preşedintele ANOFM a mai spus că pentru absolvenţii de studii superioare au fost 1.200 de posturi, celelalte fiind pentru persoane cu studii medii sau profesionale, iar domeniile în care au fost cele mai multe locuri de muncă vacante au fost construcţiile de maşini, Horeca, construcţiile şi confecţiile textile, domenii în care au fost formate anul acesta 28.000 de persoane: "Domeniile prioritare unde au fost solicitate şi au fost oferite locuri de muncă vacante sunt industria construcţiilor de maşini, horeca, construcţii, confecţii textile, pe primele locuri ca şi număr. De altfel, şi instituţia în sine s-a axat pe aceste domenii în ceea ce priveşte în ceea ce priveşte formarea profesională a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, având în acest sens 28000 de persoane formate pe parcursul anului 2023", a declarat Florin Cotoşman, potrivit agerpres.

"La Slatina am avem la bursă 31 de angajatori, iar la Caracal 11 angajatori, 610 locuri de muncă sunt la Slatina şi 260 de locuri de muncă sunt comunicate la Caracal. Avem 33 de locuri de muncă pentru cei cu studii superioare în toate domeniile, atât pentru cei cu calificaţi şi pentru cei necalificaţi. Platforma industrială are patru dintre marii angajatori aici, cu locuri de muncă, atât pentru persoane cu studii superioare cât şi pentru persoane cu studii medii" a spus directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, Constantin Cîtu, menţionează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb