Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) va participa astăzi la reuniunea specială a Consiliului de administraţie al Reţelei SPO din UE, se arată într-un comunicat dat publictăţii.
Conform documentului, tema principală a reuniunii speciale este "Viitorul învăţării comparative - cel de-al treilea ciclu de evaluare".
Delegaţia ANOFM care participă la eveniment va fi condusă de Cristiana Barbu, preşedintele ANOFM.
La această reuniune vor fi prezenţi şefi ai Serviciilor Publice de Ocupare din statele membre UE, în calitatea lor de membri ai Consiliului de Administraţie al reţelei.
ANOFM menţionează că evenimentul este organizat de Serviciul Public de Ocupare flamand din Belgia, în data de 9 februarie la Bruxelles. Consiliul de Administraţie al Reţelei SPO din UE a adoptat, în anul 2015, cadrul tehnic de desfăşurare a procesului de analiză şi învăţare comparativă în cadrul Reţelei.
Potrivit sursei citate, acest instrument are rolul de a creşte performanţa, poate constitui o bază pentru modernizare şi poate furniza contribuţii pentru managementul strategic. Pentru a se asigura că acest proces are rezultate, a fost introdus un proces de supraveghere multilaterală, prin intermediul Consiliului de Administraţie al reţelei SPO. Astfel, în vederea evaluării, fiecare SPO este vizitat cel puţin o dată la doi ani de o echipă de experţi din alte SPO, membre ale reţelei. Evaluarea ANOFM, în cadrul primului ciclu de evaluare, s-a realizat în luna martie 2016.
"Considerăm că evaluările realizate în cadrul procesului de învăţare comparativă au identificat o serie de bune practici ale unor Servicii Publice de Ocupare (cum ar fi managementul performanţei, relaţia cu angajatorii, profilarea persoanelor în căutarea unui loc de muncă, utilizarea instrumentelor informatice şi dezvoltarea de servicii online etc), ce au fost preluate de România pentru modernizarea ANOFM", a declarat preşedintele ANOFM, Cristiana Barbu.
În cele din urmă, în comunicat se mai arată că activităţile de evaluare, analiză şi învăţare comparativă vor fi continuate anul acesta, vizita de evaluare a ANOFM, în cadrul celui de-al doilea ciclu, fiind planificată pentru începutul lunii aprilie.