Preşedintele CA al Bursei din Sibiu va demisiona din funcţia similară deţinută la Depozitarul Sibex

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 aprilie 2010

Teodor Ancuţa, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Bursei din Sibiu, va demisiona joi din funcţia similară deţinută la Depozitarul Sibex, pentru a se conforma unor prevederi ale CNVM privind cumulul de funcţii la entităţile de pe piaţa de capital. "Îmi voi prezenta joi demisia, în Adunarea Generală a Acţionarilor, pentru a mă încadra în predeverile CNVM privitoa-re la deţinerea mai multor funcţii de membru în Consiliile de Adminis-traţie. Voi rămâne în continuare în consiliile de administraţie de la Sibex şi de la Casa Română de Compensaţie", a declarat Ancuţa citat de Mediafax. CNVM a dispus în ianuarie că membrii consiliilor de adminis-traţie ale burselor pot ocupa simultan poziţii similare la alte două societăţi de pe piaţa de capital, până în prezent aceştia având dreptul să fie administratori la o singură altă firmă.

Ancuţa a precizat că în locul rămas vacant după demisia sa va fi numit unul dintre avocaţii cu care colaborează Bursa de la Sibiu, Constantin Dichel.

"La Depozitar este bine să fie să fie un jurist în Consiliul de Adminis-traţie, pentru că mai apar diferite probleme de ordin juridic", a mai spus acesta.

Ancuţa este preşedinte CA al Depozitarului Sibex de la înfiinţarea acestuia în 2008. El a primit în octombrie 2009 un nou mandat pentru o perioadă de patru ani, după ce CNVM a permis funcţionarea Depozitarului. Totodată, Ancuţa este la conducerea Sibex de la înfiinţarea bursei, în 1994, iar din 1998 este membru în CA al Casei Române de Compensaţie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Era de asteptat sa demisioneze Oricum, poate este mai bine asa, sa nu fie in toate CA-urile, ca mai apoi sa-l atace astia de la BVB. Pentru Ancuta, tot respectul, ce a vrut a facut.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb