Preşedintele Camerei Reprezentanţilor cere anchetă pe Wall Street

V. Ribana
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 septembrie 2008

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a ordonat lansarea unei investigaţii rapide şi ample a firmelor de pe Wall Street şi va cere mai multor oficiali din administraţia Bush şi liderilor din sectorul financiar să depună mărturie în această anchetă, au declarat surse din Congres, citate de site-ul Politico.

Democraţii din camera inferioară a Congresului intenţionează să verifice rolul administraţiei în criza financiară declanşată în weekend. În schimb, republicanii i-au acuzat pe democraţi că încearcă să îi învinuiască pe nedrept pentru această situaţie şi să organizeze o serie de "procese de paradă". Totuşi, ei au menţionat că unii oficiali importanţi vor coopera la investigaţie.

Conform Politico, audierile vor avea loc în următoarele săptămâni. Secretarul Trezoreriei americane, Henry Paulson, va depunde mărturie în această anchetă. În plus, preşedintele Comisiei pentru supraveghere şi reformă guvernamentală a Camerei Reprezentanţilor, Henry Waxman, l-a invitat în Congres, la data de 25 septembrie, pe Richard Fuld, directorul băncii "Lehman Brothers", declarată falimentară.

"Audierea va examina greşelile de reglementare şi excesele financiare care au dus la decizia de a cere protecţia Legii falimentului", a precizat Waxman, adăugând: "Comisia va analiza şi impactul falimentului asupra pieţelor financiare şi a economiei Statelor Unite".

La rândul său, democratul Barney Frank, preşedintele Comisiei pentru servicii financiare a Camerei Reprezentanţilor, urma să convoace, ieri, o audiere a mai multor economişti, pentru a "începe un dialog privind direcţia în care se îndreaptă pieţele de capital".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb