Preşedintele Chinei a cerut liderilor G20 să găsească remedii pentru ritmul lent al economiei mondiale

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 septembrie 2016

Liderii Grupului celor mai puternice 20 de economii din lume poartă discuţii, în aceste zile, în China, la Summitul G20, pe tema revigorării economiei mondiale şi stimularea comerţului, abordând o serie de ches-tiuni majore cu impact global, notează presa străină, citată de Mediafax.

Summitul este dominat de impactul ieşirii Marii Britanii din UE, tensiunile cauzate de pretenţiile teritoriale ale Beijingului şi neînţelegerile privind producţia de oţel.

Beijingul speră că organizarea Summitului G20 îi va spori influenţa în gestionarea economiei mondiale. Oficialii chinezi au declarat că vor propune un plan pentru stimularea comerţului mondial, printr-o cooperare mai strânsă în ceea ce priveşte reglementarea, finanţele, politicile fiscale, dar şi în alte chestiuni.

De asemenea, Germania, Coreea de Sud şi alte state doresc să foloseas-că reuniunea pentru a discuta despre schimbările climatice, domeniul energiei şi posibilele reforme ale sis-temului fiscal global cu scopul de a reduce evaziunea fiscală.

Oficialii americani au anunţat că intenţionează să aducă în discuţie la summit problema supracapacităţii industriale a Chinei, dar şi alte ches-tiuni spinoase care afectează relaţiile economice la nivel internaţional.

Cu doar o zi înainte de începutul Summitului, preşedintele Barack Obama şi omologul său chinez, Xi Jinping, au dat un semnal important în ceea ce priveşte lupta împotriva încălzirii globale prin ratificarea în mod formal a Acordului de la Paris privind schimbările climatice.

Decizia Marii Britanii de a separa de UE este văzută de unii analişti ca semnalând o respingere a principiilor comerţului liber şi avertizează că exemplul britanic ar putea stimula şi alte state să facă acest pas, notează The Associated Press.

Preşedintele Consiliului Europen Donald Tusk a reiterat poziţia UE cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniune, anume că nu vor exista dis-cuţii cu Londra pe tema relaţiilor viitoare, până când procesul de separare nu este iniţiat în mod formal de guvernul britanic. Incertitudinile cu privire la situaţia comerţului, imigraţia şi alte aspecte critice au perturbat activitatea de afaceri şi au provocat anxietate în rândul investitorilor.

"Trebuie să protejăm interesele membrilor UE care doresc să rămâ-nă împreună, nu pe ale celui care vrea să plece", a adăugat Tusk.

G20 ar trebui să-şi asume un rol de conducere în probleme majore, a afirmat ieri preşedintele chinez Xi Jinping, în cadrul ceremoniei de des-chidere a summitului.

G20 ar trebui să găsească o direcţie şi un curs pentru economia mondială însoţite de o viziune strategică, a declarat preşedintele Chinei. Pentru a satisface cererea economiei mondiale, G20 ar trebui să treacă de la a face faţă crizei la guvernarea pe termen lung, a mai apreciat el.

Preşedintele Xi Jinping le-a cerut liderilor G20 să găsească remedii pentru ritmul lent al economiei mondiale şi să se angajeze pe o cale de creştere economică solidă, sustenabilă, echilibrată şi incluzivă.

Liderul celei de-a doua cea mai mare economie mondială, preşedintele Chinei, a prezentat cinci propuneri pentru susţinerea creşterii economice la nivel mondial.

În primul rând, a afirmat el, membrii G20 ar trebui să consolideze coordonarea la nivelul politicilor macroeconomice, să promoveze în comun creşterea şi protejarea stabilităţii financiare. În al doilea rând, aceştia ar trebui să inoveze modele de creştere şi să exploreze noi motoare de creştere economică, a spus el.

În cel de-al treilea rând, membrii G20 ar trebui să amelioreze guvernanţa economică la nivel mondial, iar în al patrulea rând ar trebui să construiască o economie mondială deschisă şi să continue să promoveze liberalizarea şi facilitarea comerţului şi a investiţiilor.

În cele din urmă, a adăugat preşedintele chinez, citat de Agerpres, Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă ar trebui realizată pentru a promova dezvoltarea durabilă favorabilă incluziunii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8491
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9080
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.7350

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb