Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă de Donald Trump

Andrei Stan
Politică / 10 iunie 2017



Klaus Iohannis şi Donald Trump la Casa Albă (Sursa foto: Presidency.ro)

Klaus Iohannis şi Donald Trump la Casa Albă (Sursa foto: Presidency.ro)

Trump lui Iohannis: "Aplaud curajul dumneavoastră de a lupta împotriva corupţiei şi de a apăra statul de drept. Susţinem lupta anticorupţie"

Iohannis: "România are azi o democraţie solidă datorită parteneriatului cu SUA"

Liderul de la Casa Albă: "Angajez SUA în privinţa articolului 5 din Tratatul NATO"

------------

Actualizare 14:07 Liviu Dragnea: "Salut faptul că Parteneriatul strategic dintre România şi SUA se întăreşte"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a salutat astăzi faptul că Parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii se întăreşte.

Liderul PSD a scris, pe pagina sa de Facebook: "Salut faptul că Parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii se întăreşte! Iată cum consensul naţional privind alocarea celor 2% din PIB pentru Apărare a dus la rezultate concrete".

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi-a exprimat speranţa ca perteneriatul cu Statele Unite să producă rezultate şi în plan economic.

"Sper ca parteneriatul strategic cu SUA să aibă efecte şi în plan economic", a încheiat Dragnea.

(S.A.)

------------

Actualizare 11:15 Trump, după întâlnirea cu Iohannis: "Viitorul României este foarte strălucitor"

Preşedintele SUA, Donald Trump, a publicat pe pagina sa de Facebook, după întâlnirea cu omologul român, Klaus Iohannis, un mesaj în care afirmă că România are un viitor "foarte strălucitor".

"Viitorul României şi al relaţiei ei cu Statele Unite ale Americii este foarte, foarte strălucitor", este mesajul lui Donald J. Trump ce apare pe fotografia cu cei doi lideri, publicată pe reţeaua de socializare.

"A fost o onoare să-l primesc pe Klaus Iohannis la Casă Albă", a precizat preşedintele SUA.

(S.A.)

-------------

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost primit vineri, la Casa Albă, de omologul său american, Donald Trump, cu care a discutat timp de o oră.

Donald Trump l-a elogiat pe Iohannis, la conferinţa de presă comună susţinută la Casa Albă, pentru efortul depus de şeful statului român pentru combaterea corupţiei şi pentru apărarea statului de drept. "Sunteţi un aliat adevărat, o ţară minunată şi avem o relaţie minunată", a mai spus Trump.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că România este aşa cum este astăzi, cu o democraţie solidă, datorită parteneriatului cu Statele Unite, iar relaţiile transatlantice sunt vitale, relatează News.ro.

Trump şi-a afirmat sprijinul puternic pentru lupta anticorupţie şi a apreciat "treaba extraordinară" făcută de Iohannis în România

Preşedintele Statelor Unite a declarat vineri seara că susţine lupta anticorupţie şi sprijină foarte puternic în acest sens România, apreciind în acelaşi timp "treaba foarte bună" făcută de către preşedintele Iohannis.

După ce un jurnalist l-a întrebat dacă administraţia sa are de gând să susţină şi în ce mod lupta anticorupţie din România, liderul republican a declarat: "Susţinem foarte puternic România, deci desigur că sprijinim lupta anticorupţie. Îl susţinem şi pe preşedinte, care este foarte popular, şi credem că a făcut o treabă extraordinară, munceşte foarte mult. Noi ştim tot ce se întâmplă acolo (în România - n.r.) şi are susţinerea noastră, va câştiga această luptă".

De asemenea, liderul de la Casa Albă a notat un progres al luptei anticorupţie, progres dovedit de investitorii americani ce se îndreaptă spre România.

Liderul american a exprimat angajamentul clar al SUA pentru respectarea Articolului 5 al NATO

Preşedintele Statelor Unite şi-a exprimat angajamentul explicit faţă de respectarea Articolului 5 al NATO, prin care toate ţările membre sunt solidare cu oricare alt membru atacat.

În conferinţa susţinută împreună cu preşedintele României, liderul american a declarat: "Angajez Statele Unite şi le-am angajat deja, dar angajez Statele Unite faţă de Articolul 5, şi cu siguranţă suntem acolo pentru a apăra, şi acesta este unul din motivele din care vreau oamenii să se asigure că avem o forţă foarte, foarte puternică, plătind câţi bani e nevoie pentru a avea această forţă. Dar - da, absolut, aş fi angajat faţă de articolul 5".

Întrebarea menţionase îngrijorările statelor de pe flancul estic al NATO, inclusiv România, care "consideră Rusia o ameninţare la adresa securităţii şi păcii în regiune".

Agenţia Reuters remarcă faptul că aceste declaraţii vin în contextul în care aliaţii SUA s-au arătat îngrijoraţi luna trecută după ce Donald Trump nu a confirmat, în cadrul reuniunii de la Bruxelles, angajamentul SUA faţă de articolul 5 al tratatului NATO (articolul care prevede un răspuns comun în cazul în care un stat membru al Alianţei este atacat).

Iohannis: "Sunt de acord cu Donald Trump privind alocarea a 2% pentru apărare; NATO este cea mai puternică alianţă de pe pământ"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri seară că i-a plăcut discursul pe care l-a ţinut luna trecută Donald Trump la summitul NATO de la Bruxelles, în timpul căruia miliardarul republican a cerut aliaţilor să plătească retroactiv pentru anii în care nu au atins ţinta de 2% din PIB pentru cheltuieli de Apărare.

"NATO se bazează pe valori, dar este în final o alianţă militară, cheltuielile militare sunt complicate (...) şi are nevoie de mulţi bani", a precizat Iohannis.

De asemenea, preşedintele român a menţionat că povara finanţării alianţei militare trebuie să fie împărţită în mod egal de toate ţările membre, pentru a păstra poziţia de cea mai puternică alianţă internaţională pentru NATO.

Iohannis, la Casa Albă: "Toată lumea e îngrijorată de acţiunile Rusiei; e nevoie de un dialog pentru descurajarea acesteia"

Klaus Iohannis a declarat, în cadrul conferinţei de presă comune cu liderul SUA, Donald Trump, că toată lumea este îngrijorată de acţiunile Rusiei, precizând că este nevoie de un dialog care trebuie să ducă la o soluţie fezabilă pentru descurajarea Rusiei.

Întrebat cât de îngrijoraţi trebuie să fim pentru ceea ce face Rusia, Iohannis a afirmat: "Toată lumea este îngrijorată, dar a fi îngrijorat trebuie să te ducă către a fi pregătit. Trebuie să fim foarte clari, foarte deschişi dacă vorbim despre Rusia şi cu Rusia. În opinia mea, avem nevoie de dialog, dar, pe de altă parte, avem nevoie de ceea ce noi toţi am decis la NATO - o descurajare a Rusiei. Un dialog ar trebui să ducă către o soluţie fezabilă".

Iohannis, lui Trump: "Cred că este în interesul dumneavoastră, domnule preşedinte, să aveţi un partener puternic în UE"

Preşedintele Iohannis a mai spus, în conferinţa de presă comună, că România se bazează foarte mult pe parteneriatul cu Statele Unite, subliniind că este şi în interesul SUA să aibă un partener puternic în Uniunea Europeană.

El a afirmat: "România este foarte conştientă de faptul că suntem în est şi că ne bazăm foarte mult pe parteneriatul cu dumneavoastră pentru că nu putem să rezistăm acolo fără SUA, nu putem rezista acolo singuri. (...) Cred că este în interesul dumneavoastră, domnule preşedinte, să aveţi un partener puternic în UE".

El a mai declarat că NATO şi UE nu trebuie să fie în concurenţă, ci trebuie să colaboreze, pentru a face şi NATO şi Europa mai puternice.

Trump lui Iohannis: "Aplaud curajul dumneavoastră de a lupta împotriva corupţiei şi de a apăra domnia legii"

Donald Trump l-a lăudat pe preşedintele Klaus Iohannis, la conferinţa comună de la Casa Albă, pentru eforturile de combatere a corupţiei.

Trump a declarat: "Domnul preşedinte, vrea să aplaud curajul dumneavoastră, eforturile curajoase ale României de a combate corupţia şi de a apăra domnia legii. Acest efort este necesar pentru a crea un mediu în care comerţul să înflorească şi oamenii să prospere".

Preşedintele american a afirmat că România are sprijinul Statelor Unite în procesul de combatere a corupţiei.

El a precizat: "Sprijinim foarte mult România şi această luptă împotriva corupţiei. A făcut o treabă extraordinară (Iohannis - n.red.) Ştim ce se întâmplă acolo, iar el o să câştige această luptă şi are sprijinul nostru".

Iohannis: "Domnule preşedinte Trump, România este aşa cum este astăzi, cu o democraţie solidă, datorită parteneriatului cu SUA"

Preşedintele Iohannis a arătat că România are astăzi "o democraţie solidă" datorită parteneriatului cu Statele Unite, punctând că relaţiile transatlantice sunt vitale.

Şeful statului nostru a afirmat: "Am avut o întâlnire foarte bună şi acesta este datorită puterii dumneavoastră de conducere, dar şi parteneriatului nostru strategic. Este important să ştim că acest parteneriat cu Statele Unite modelează România aşa cum este ea astăzi, o Românie cu o democraţie solidă, o Românie care este alături de trupele americane în Afganistan şi Irak. Acest parteneriat a contribuit la ceea ce România este astăzi şi cred că acest parteneriat trebuie să devină mai puternic".

Iohannis: "Probabil vom avansa în chestiunea vizelor acordate românilor pentru a călători în SUA"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că cel mai probabil România şi SUA vor avansa în ceea ce priveşte chestiunea vizelor acordate românilor pentru a călători în Statele Unite ale Americii.

Şeful statului a precizat că a menţionat chestiunea vizelor pentru români în discuţia cu omologul său american, Donald Trump, dar şi în alte întâlniri cu oficiali din SUA, potrivit Agerpres.

La conferinţa de presă comună de la Washington, Iohannis a afirmat: "Am menţionat acest aspect. L-am menţionat şi în timpul altor întâlniri, pentru că este important pentru noi, este important pentru românii care vor să vină în Statele Unite. Tot mai mulţi oameni vin din România în Statele Unite, unii vin ca turişti, unii vin pentru afaceri, iar cei care vin pentru afaceri ar trebui încurajaţi. Problema vizelor ar putea fi important să o discutăm şi probabil că vom avansa în această privinţă".

Agenţia citată notează că preşedintele Donald Trump a afirmat că "în mod cert" această chestiune va fi discutată.

"Nu am discutat, dar în mod cert vom discuta", a declarat liderul american.

Trump: "România a fost un membru preţios al coaliţiei împotriva terorismului"

Preşedintele SUA a mulţumit României pentru faptul că a participat activ la coaliţia împotriva terorismului şi a salutat eforturile depuse de ţara noastră pentru creşterea finanţării Apărării.

"Fac apel către toate naţiunile să nu mai susţină terorismul şi să nu îi mai susţină pe oameni să ucidă alţi oameni, trebuie oprită finanţarea terorismului, trebuie să oprim crimele", a spus preşedintele Statelor Unite în conferinţa de presă comună.

El a mulţumit poporului român pentru lupta împotriva terorismului, spunând că România a făcut foarte multe în această privinţă.

Liderul de la Casa Albă a adăugat: "Mulţumesc poporului român pentru contribuţia la apărarea comună şi pentru lupta împotriva ameninţării malefice a terorismului. A trecut prin mari dificultăţi şi a făcut un drum lung şi a făcut multe. România a fost un membru valoros al coaliţiei împotriva ISIS şi este al patrulea contributor cu trupe în Afganistan. Un număr de 23 dintre cetăţenii voştri au plătit preţul suprem şi America le onorează sacrificiul".

Totodată, Donald Trump a salutat creşterea fondurilor alocate Apărării de către România. El a precizat: "Îi recunosc preşedintelui Iohannis capacitatea de conducere pentru angajarea României către creşterea cheltuielilor de apărare de la 1,4% la peste 2% din PIB. Sper ca şi alte ţări NATO să urmeze România în respectarea obligaţiilor şi plata părţii cuvenite pentru apărare. Datorită acţiunilor noastre, banii vin către NATO. Alte ţări încep să realizeze că trebuie să plătească şi fac asta".

Trump către Iohannis: "Sunteţi un aliat adevărat, o ţară minunată şi avem o relaţie minunată"

În primele minute ale întâlnirii de la Casa Albă dintre cei doi lideri, la care şi jurnaliştii au avut acces, Donald Trump a urat bun venit unui "mare aliat" şi a vorbit despre un parteneriat excelent dintre România şi SUA.

"Sunteţi un aliat adevărat, o ţară minunată şi avem o relaţie minunată, iar această relaţie a devenit şi mai bună", a spus Donald Trump către preşedintele Iohannis.

"Este o mare plăcere şi onoare să fiu aici şi aştept cu nerăbdare discuţiile despre parteneriatul nostru", a spus, la rândul său, Klaus Iohannis, înainte de convorbirile din Biroul Oval cu preşedintele SUA.

Convorbirile dintre Trump şi Iohannis reprezintă finalul unei vizite prelungite a şefului statului român în Statele Unite ale Americii.

Preşedintele Klaus Iohannis declara anterior, la Washington, că întâlnirea cu preşedintele SUA, Donald Trump, va fi "extrem de importantă", şeful statului român exprimându-şi încrederea că întrevederea ca decurge foarte bine.

Liderul român le declara jurnaliştilor, înainte de primirea de la Casa Albă: "Este o întâlnire extrem, extrem de importantă şi, pe bună dreptate, lumea are aşteptări mari. Eu îmi doresc foarte mult să avem un prim contact foarte bun cu preşedintele Trump. Vreau să îl conving ca împreună să facem parteneriatul mai solid, mai profund".

Administraţia Prezidenţială: Rex Tillerson a apreciat progresele României în lupta anticorupţie

Preşedintele Klaus Iohannis a avut vineri, în cadrul vizitei pe care a întreprins-o la Washington, o întrevedere la Departamentul de Stat al SUA cu secretarul de stat Rex Tillerson, ocazie cu care şeful diplomaţiei americane a subliniat importanţa vitală a Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică şi a apreciat progresele României în lupta anticorupţie, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Sursa citată arată: "Secretarul de stat Tillerson a mulţumit României pentru soliditatea angajamentului său ca partener strategic al SUA, dar şi ca Aliat NATO, recunoscând importanţa vitală a regiunii Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică. De asemenea, secretarul de stat Tillerson a exprimat aprecierea deosebită pentru progresele semnificative înregistrate de România în lupta anti-corupţie şi în sprijinul statului de drept, putând fi considerat un model în regiune".

Diplomatul american a exprimat şi angajamentul său pentru extinderea Parteneriatului Strategic cu România.

Potrivit comunicatului, întrevederea a prilejuit o discuţie aprofundată despre cele mai relevante dimensiuni ale Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, cu accent pe posibilităţile de acţiune comună de natură să aducă valoare adăugată, în special din punctul de vedere al securităţii regionale.

"Preşedintele României a evidenţiat, în context, faptul că una dintre priorităţile-cheie pentru politica externă a României rămâne întărirea relaţiei transatlantice, fiind un stat care este dedicat în egală măsură proiectului european, cât şi Parteneriatului Strategic cu SUA", menţionează Administraţia Prezidenţială.

Cei doi oficiali au căzut de acord că este necesară întărirea ritmului de consultări pe teme specifice, în special cu privire la regiunea Mării Negre.

Administraţia Prezidenţială subliniază că o atenţie specială a fost acordată obiectivului întăririi cooperării economice şi tematicii securităţii energetice din regiunea Mării Negre, România fiind unul dintre cele mai puţin dependente state din acest punct de vedere, cu potenţial de a deveni, pe baza resurselor din platoul continental al Mării Negre şi prin proiecte de interconectare, furnizor regional.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Nu vad care ar fi castigul concret al Romaniei rezultat din aceasta vizita."Angajamentul clar al SUA pt respectarea art5"?Pai ,asta inseamna pana la urma NATO si daca aliatii au fost ingrijorati ca acest lucru nu a fost exprimat sufficient de explicit LA recenta vizita in Europa a lui Trump uite ca-l spune acum sa auda toata lumea.Dar mai spune ceva d-nul Trump,ceva ce e pe cale sa dinamiteze NATO si pe care senin d-nul Iohanis s-a facut ca nu-l observa:nu numai ca tarile NATO sa aloce de acum inainte 2% din pib pt aparare ci si sa plateasca retroactiv CATRE SUA a difetentelor pana la 2% din pib neinvestite in aparare dea lungul timpului(probabil de cand e tara respectiva membru NATO) ca taxa pt serviciile de apatare asigurate de armata SUA.Aceasta pretentie absurda care i-a oripilat pe liderii europeni intr-atat incat se declara hatarati sa iasa din dependenta militara fata de SUA ,nu e ceva ce sa-l impresioneze pe Iohanis.(Oare tot la fel de fara reactie o as fie si cand "prietenul"Trump o sa-i prezinte nota de plata de cateva zeci de miliarde de dolari?)Poate la intoarcere in Europa va intelege care era problema cand o sa inceapa sa-l urecheze liderii europeni...

    1. Stiam ca seful nostru poate mai mult si acum a confirmat asteptarile.Incepand cu Breitbart si ajung la Spiegel clauza numarul 5 face ecoul publicatiilor media.Uitati de Mambo, Channel. Klaus este noua marcs inregistrata. No 5. Of course:-)

      Brută, Trump a spus următoarele care nu înseamnă nimic în plus.

       

      "QI have a question for President Trump. On the matter of security, sir, many of the countries on the Eastern Flank of NATO, including Romania, see Russia as a threat to the security and the peace in the region. Do you share this vision? And do you think that the United States should act under Article 5, if any of these countries would be under military aggression? 

      Thank you very much. 

       

      PRESIDENT TRUMP: Well, I'm committing the United States, and have committed, but I'm committing the United States to Article 5. And certainly we are there to protect. And that's one of the reasons that I want people to make sure we have a very, very strong force by paying the kind of money necessary to have that force. But, yes, absolutely, I'd be committed to Article 5." 

       

       

      SUA este semnatară a Tratatului Nord-Atlantic. Deci este "committed to Article 5" prin simpla semnătură asupra tratatului. Însă noi am mai discutat că Articolul 5 poate însemna că SUA îți trimite baxuri de apă plată să lupți cu cine te agresează. Nu înseamnă că va muri vreun american în lupta ta, ca urmare a articolului 5. 

      Ce a spus Trump era implicit în obligația SUA ca membru NATO. O reafirmă în contextul acesta în care țările aduc "money pooring in". 

      Stimate...Marius .daca doar atat ai inteles....inseamna ca n-ai inteles nimic.Ce-ai fi vrut sa-l vezi pe Iohannis cu doi "saci" plini cu inscrisuri de afaceri economice ???..Vizita nu a adus decat un rezultat de "deschidere" cat mai solida ca parteneriat Romania-SUA. Ecoul sa stii ca a fost receptionat chiar si de multi oameni de afaceri....Membri Congresului SUA de care depinde vizele pt. romani etc

      Intrebarea pentru tara noastra este cum politicul si institutiile noastre "actioneaza" acum si in continuare pentru a profita de aceasta "usa deschisa"...Politicul nostru de 6 luni se ocupa de justitie...schimbarea lui Kovesi...taierea unor prerogative Presedintelui ,,,,ce prag legiferam ca sa se poata fura ...etc... Aici este problema de fond.

      n-ai inteles nimic zaza

      discutia a fost apa de ploaie

      iohannis s-a dus sa plateasca nu sa aduca contracte ca nu a adus nimic 

      la o intrebare a jurnalistei cu vocea emotionata si prin raspuns face inconjurul planetei fiind prima abordare de acest fel a presedintelui american. Stii cumva cine e jurnalista, merita felicitata.si nu trece cu vederea afirmatia lui K five referitoare la parteneriatul intre America si EU ca legatura transatlantica.

      Nu merită felicitată. Este plătită de servicii. Brută, tu chiar crezi că cei 3-4 ziariști care ajuns să pună întrebari nu sunt deja "felicitați"? Sunt pe ștatele de plată ale serviciilor.

      fiecare trebuie sa manance o paine. Nu trebuie sa nu o felicitam?Daca as cunoaste unde lucreaza i-as trimite un fax cu multumiri. A fost senzationala.

    De pe siteul Casei Albe am preluat transcrierea conferinței de presă. Peste 50% din text este despre Qatar, Comey, terorism, etc. Dar să revenim la oile noastre (oaia, simbol național!!!!).

     

     

    1) Trump spune "committing Romania this year to increase its defense spending from 1.4 percent of GDP to over 2 percent. We hope our other NATO allies will follow Romania’s lead on meeting their financial obligations and paying their fair share for the cost of defense. But I will say this, that because of our actions, money is starting to pour into NATO. The money is starting to pour in." 

     

    Ieri spuneam acest lucru: "Trump dă o lecție europenilor. Le transmite... "vreți la Washington? atunci puneți 2% pentru început la bugetul apărării și.... miticlor, să nu cumva să cumpărați de la altcineva decât mașina de armament americană, iar de aici începem discuția". 

     

    Despre bani este vorba. Scoate banii pentru armele americane și apoi vii în vizită la Washington. Nu are nicio relevanță geostrategică. " 

     

    Cred că am nimerit. "money pooring in", banii se scurg torente către industria de armament NATO (adica americană). Nimic altceva de adăugat la evaluarea de ieri. 

     

     

     

    2) Trump: "Mr. President, I want to applaud your courage and your courageous efforts in Romania to fight corruption and defend the rule of law. " 

     

    Așa este deformată realitatea de către mecanismele de informare. Iohannis nu este cel care a luptat dincolo de litera legii și a judecătorilor pentru a reține casa lui, prin negarea deciziilor definitive. Iohannis nu este cel care a fost înfrânt de două ori prin decizii ale CCR în legătură cu abuzul în serviciu. Securitatea românească luptă puternic pentru a prezenta deformat realitatea românească către partenerii externi. 

     

     

    3) Ziarist: " he also was saying that countries, including yours, who had not paid 2 percent in the past should make up for that difference. Do you think that's fair? 

     

    PRESIDENT IOHANNIS: I was in Brussels, and I met President Trump and I listened to his speech and I liked it.  

    This is called burden-sharing. And I fully agree, Mr. President, to that. 

     

    Trump: So I did say, yes, you haven't paid this year, but what about the past years, the many past years where you haven't paid? Perhaps you should pay some or all of that money back." 

     

    Spuneam tot ieri că "atunci puneți 2% pentru început " dar realitatea m-a depășit puțin. Credeam cu tărie că 2% este doar începutul, vor mai urma cereri de bani pentru că acesta este obiectivul lui Trump, să pună la lucru industria militară americană. Și iată că s-a întâmplat. Într-o clipită, Iohannis a fost de acord să plătească RETROACTIV banii pentru anii în care România nu a cotizat cu 2%. 

     

    LOVITURĂ DE TEATRU. 

     

    În anii următori, bugetul apărării VA DEPĂȘI 2%. Dacă în fiecare an din trecut am fost sub limită cu 0.6%, atunci probabil că la anul și în perioada imediat următoare va trebui să ridicăm bugetul apărării la peste 2.5% din PIB. 

     

     

    4) Greseală diplomatică. 

    "Q Thank you. Mr. President, were there any discussion about the Visa Waiver Program for Romania? Is there a time frame for including our country in this program? Thank you. 

     

    PRESIDENT TRUMP: We didn’t discuss it --  

     

    PRESIDENT IOHANNIS: Yes -- 

     

    PRESIDENT TRUMP: We didn’t discuss it. But there would be certainly -- it would be something we will discuss. 

     

    PRESIDENT IOHANNIS: I mentioned this issue, and I also mentioned it during other meetings I had, because this is important for us, it's important for Romanians who want to come to the United States. " 

     

     

    Trump spune de două ori că subiectul vizelor nu a fost discutat. Iohannis zice că a menționat acest lucru. Ce înseamnă asta? Să ne imaginăm următorul dialog: 

    - Trump: Am terminat ședința. Altceva de discutat? 

    - Iohannis: Știți, am avea problema vizelor. 

    - Trump: Ce-i cu ele? Să punem controale suplimentare? 

    - Iohannis: Nu, să le scoatem. 

    - Trump: Nu avem ce discuta. Altă întrebare? 

    - Iohannis: .... liniște ...

    1. ,,,,Mare CARCOTAS esti .....

      Ești nedreaptă. Dacă preferi să te îmbeți cu apă rece, fă-o. Eu analizez.

      normal ca nu s-a discutat. Ar fi fost penibil. Iti spun de 10 ori ca esti prietenul meu si tu ma intrebi daca ai voie sa intri in bucatarie sa bei un pahar de apa. Mr. Trump chiar a spus ca multi Romani vin in America. Daca ar fi spus prea multi era altceva.

    e stirea momentului si trebuie sa o recompensam.

    1. ar f fost mai spectaculos daca nu al mare ci unul din delegatie s-ar fi plecat si ar fi pupat mana lui tramp.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb