Preşedintele Rasdaq renunţă la funcţie

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 august 2005

Preşedintele Rasdaq, Siminel Andrei şi-a remis demisia din poziţia de preşedinte al Bursei Electronice Rasdaq după numirea în Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti pentru a nu fi în situaţia de conflict de interese.

Siminel Andrei ne-a declarat: "Am remis către Consiliul de Administaţie al Rasdaq şi către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare demisia mea din funcţia de preşedinte, validă din momentul autorizării ca membru al Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti". Domnia sa ne-a precizat că este oricum o acţiune cu impact minor, întrucît în maxim trei luni Bursa Electronică Rasdaq o să fuzioneze cu BVB.

La rîndul său, Anca Dumitru, director general al BER, ne-a declarat: "Din momentul demisiei, în conformitate cu prevederile Actului Constitutiv al BER şi ale Legii 31/1990, în termen de 30 de zile, Consiliul de Adminis-traţie al BER deliberînd în prezenţa a 2/3 şi cu majoritate absolută, va desemna o altă persoană pentru exercitarea mandatului respectiv pînă la convocarea Adunării Generale a Acţionarilor". Dacă între timp nu are loc fuziunea, AGA va alege un nou membru în Consiliul de Administraţie al BER. Tot CA va desemna apoi dintre cei nominalizaţi viitorul preşedinte al Rasdaq.

În cursul şedinţei comitetului Bursei de Valori Bucureşti, care s-a întrunit marţi, 16 august, a fost luată în discuţie problema secretarului de stat Dragoş Neacşu, administrator al instituţiei. Membrii CA al Bursei au hotărît eliminarea din funcţie a demnitarului şi numirea a trei persoane în CA, respectiv: Siminel Andrei, Vasile Epure şi Elena Cizmaru. Aceştia vor fi validaţi în calitate de administratori în cadrul AGA care va avea loc la sfîrşitul lunii septembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb