PREŞEDINTELE UCRAINEAN VOLODIMIR ZELENSKI: "Cu cât ocupanţii au mai multe pierderi, cu atât mai repede ne vom elibera pământul"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 august 2022

Sursă foto: facebook / VOLODIMIR ZELENSKI

Sursă foto: facebook / VOLODIMIR ZELENSKI

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că durata războiului depinde direct de pierderile pe care le va suferi Rusia, acesta fiind principalul lucru la care ar trebui să se gândească toţi cei care ajută Ucraina.

"Este nevoie de mai multe lupte, de mai multe rezultate pentru a convinge", afirmă preşedintele care susţine că peste 43.000 de soldaţi ruşi au murit.

"Întrebarea care îngrijorează pe absolut toată lumea este: când se va termina războiul? Cineva spune câteva luni, cineva - un an, cineva - chiar mai mult. Dar, problema timpului depinde de fapt în mod direct de problema pierderilor pe care le va suferi Rusia", a afirmat Zelenski într-un mesaj video postat pe reţelele de socializare, adăugând: "Cu cât mai multe pierderi vor suferi ocupanţii, cu atât mai repede vom putea să ne eliberăm pământul şi să garantăm securitatea Ucrainei".

Zelenski consideră că la acest lucru ar trebui să se gândească toţi cei care ne apără statul şi ajută Ucraina, notează news.ro.

Preşedintele ucrainean a mai spus: "Cum să le provocăm ocupanţilor cele mai mari pierderi posibile, astfel încât timpul războiului să se scurteze? Dacă cei aproape 43.000 de soldaţi ruşi morţi nu îi conving pe liderii ruşi că trebuie să găsească o cale de ieşire din război, atunci este nevoie de mai multe lupte, este nevoie de mai multe rezultate pentru a convinge".

Kiev: "Este vital să terminăm faza activă a războiului înainte de venirea iernii"

Este vital să terminăm faza activă a războiului cu Rusia înainte de venirea iernii, întrucât persistă riscurile de atac din partea agresorului rus asupra infrastructurii de alimentare cu energie şi agent termic în Ucraina, spune şeful cancelariei prezidenţiale de la Kiev, Andrii Iermak, citat de Interfax-Ukraina şi DPA.

Armata rusă atacă deja astfel de infrastructuri, a indicat Iermak, adăugând: "Acesta este unul dintre motivele pentru care vrem să luăm măsuri maxime pentru a pune capăt fazei active a războiului până la sfârşitul toamnei. Armata ucraineană face tot posibilul pentru a recuceri teritoriul ocupat de ruşi. Cu cât trupele ruse îşi consolidează mai mult poziţiile pe teritoriul Ucrainei, cu atât devine mai dificil de realizat acest obiectiv".

Rusia, care a declanşat o invazie la scară largă în Ucraina la 24 februarie, ocupă aproximativ o cincime din ţara vecină, inclusiv Peninsula Crimeea, pe care o anexase deja în 2014. În prezent, nu există vreun indiciu privind o potenţială soluţie negociată, conform Agerpres.

General-maiorul Dmitri Marcenko din armata ucraineană consideră că faza activă a războiului în Ucraina se poate încheia înainte de sfârşitul anului prin recucerirea regiunii Herson.

O victorie finală a Forţelor armate ale Ucrainei asupra invadatorilor ruşi este posibilă nu mai devreme de primăvară, notează publicaţia Slovo i dilo, citând surse ale comandamentului militar ucrainean.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, declarase într-un interviu acordat diviziei ucrainene a BBC, la 15 iulie, că el consideră posibil de încheiat războiul cu Rusia până la sfârşitul acestui an, cel puţin eliberarea teritoriilor ucrainene ocupate de Rusia după 24 februarie.

Ucraina raportează noi atacuri intense în Sud şi Est

Rusia a atacat zeci de ţinte militare şi civile în încercarea de a-şi stabili controlul deplin asupra regiunilor Lugansk şi Doneţk, în estul Ucrainei, cu 120 de rachete care au lovit zona din jurul oraşului Nikopol (sud) în cursul nopţii, au declarat responsabili ucraineni, citaţi de Reuters.

Totodată, autorităţile ucrainene semnalau ieri noi atacuri intense ale trupelor ruse în diferite sectoare din est şi sudul ţării, cu cel puţin zece morţi în zonele Bahmut şi Nikopol, potrivit EFE.

În zona Bamuth, în regiunea Doneţk, au fost înregistrate atacuri de artilerie împotriva a nouă localităţi, cu cel puţin şapte morţi şi şase răniţi, potrivit informaţiilor Statului Major al armatei ucrainene, preluate de agenţia de presă Ukrinform.

Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, a declarat că trei persoane au fost ucise, iar alte şapte rănite în bombardamentele de la Nikopol, în sudul ţării, după ce în jur de 120 de rachete ruseşti Grad au lovit zona, notează Agerpres.

"Inamicul îşi concentrează eforturile pe stabilirea unui control total asupra teritoriilor regiunilor Lugansk şi Doneţk", indică Statul Major ucrainean în buletinul său zilnic.

Lupte grele se dădeau ieri în jurul localităţii Piski din regiunea Doneţk, în timp ce mai spre Vest, Ucraina a acuzat forţele ruse că folosesc o centrală nucleară pentru a-şi proteja artileria.

Un oficial al autoproclamatei Republici Populare Doneţk, susţinută de Rusia, a declarat că Piski, pe linia frontului, la 10 km nord-vest de capitala provinciei Doneţk, se află sub controlul forţelor ruse şi separatiste. "Este fierbinte la Piski. Oraşul este al nostru, dar rămân puncte de rezistenţă risipite în nord şi vest", a declarat Danil Bezsonov pe Telegram.

Oficialii ucraineni au negat că oraşul puternic fortificat, cu rol-cheie în apărarea Doneţkului, ar fi căzut, notează Reuters, care nu a putut verifica aceste informaţii în mod independent.

Zona minieră Donbas, compusă din regiunile Lugansk şi Doneţk, a devenit obiectivul principal al Rusiei după ce nu a reuşit să ocupe capitala Kiev la începutul războiului în februarie. Lugansk este de acum aproape complet sub controlul Rusiei, dar Doneţk încă mai rezistă.

Oleksii Arestovici, un consilier prezidenţial ucrainean, a declarat într-un interviu postat pe YouTube că "mişcarea ruşilor spre Piski" a fost "fără success".

Guvernatorul ucrainean al regiunii Lugansk, Serhii Gaidai, a declarat pentru televiziunea ucraineană că Rusia trimite un număr tot mai mare de mercenari în regiune, inclusiv combatanţi ai grupului Wagner.

Marea Britanie şi Danemarca îşi vor suplimenta ajutorul militar şi financiar furnizat Ucrainei, au anunţat cele două ţări occidentale, ai căror reprezentanţi s-au întâlnit ieri la Copenhaga cu ministrul Apărării ucrainean pentru a discuta despre sprijinul pe termen lung pentru ţara est-europeană invadată de Rusia în 24 februarie, transmite Reuters.

Londra, care a donat deja sisteme de arme avansate Ucrainei şi a asigurat instruirea a mii de soldaţi ucraineni, a anunţat că va trimite mai multe sisteme lansatoare de rachete multiple Kievului. De asemenea, britanicii vor dona un "număr semnificativ" de rachete de precizie ghidate M31A1, care pot lovi ţinte aflate la o distanţă de până la 50 de mile (aproximativ 80 de kilometri), conform Agerpres.

Danemarca va suplimenta cu 110 milioane de euro ajutorul financiar pentru Ucraina, a anunţat premierul danez Mette Frederiksen, adăugând: "Acesta este un război împotriva valorilor pe care sunt construite Europa şi lumea liberă. Ne reafirmăm angajamentul de a sprijini Ucraina".

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. Ucraina a pierdut deja 191 000 soldati. Nu mai are munitie suficienta, pierde teren in fiecare zi (spune Pentagonul). La asta trebuie sa se gandeasca cine vrea sa ajute cu adevarat Ucraina, nu sa o foloseasca intr-un razboi proxy cu Rusia, cum fac NATO si SUA.

    1. Ia auzi ce spune Ministrul de Finante Anton Siluanov ca va asteapta in mujicia:

      1.Electricitatea se va opri intre anumite ore dupa amiezile 

      2.La iarna gazul se va opri pentru consumul casnic dupa depasirea unei anumite cote 

      3. Cresterea taxelor cu 2%

      Cum e mujicilor, le duceati grija europenilor ca ce or sa faca la iarna:-)? Cu alte cuvinte degeaba ai gaz in subsol, daca nu ai tehnologia sa-l extragi...iar cel pe care il extragi, nu ai la cine sa-l vinzi si il arzi degeaba ca nu ai nici unde sa-l depozitezi:-)...Va fi vai si amar de voi la iarna...curent nu, gaz nu, tot ce ati ocupat ati distrus, deci nu o sa aveti unde sa va adapostiti. Iarna trecuta soldatii mujici erau majoritatea cu degeraturi...ce instructie o sa faca cu voi (astia putini care ati mai ramas) "generalul Iarna":-) 

      de unde ai gasit aceste lucruri?

      in UA cine le-a facut alea 20 de reactoare? 

      iti spun eu,rusii pt ca aveau niprul ca sa faca racirea reactoarelor! 

      noi,vrem sa facem reactorul 3 si 4,ai o groaza de lucruri amenajate la Cernavoda,si ne ia partenerul strategic 20 de bete si o da la Candu pe bani mai putini!

      pana una alta ne aduc modularul experimental la Doicesti,la 6 km de casa mea,racirea cu ce o face-o ca Ialomita o treci in slapi! 

      Majoritatea R&D-ului (Research and Development) din fosta URSS, a tehnologiilor superioare si industriei era in Ucraina (vezi Antonov)...voi mujicii ati fost si ati ramas niste poraziti pe spinarea fostelor republici sovietice. Dovada ca Tarile Baltice, Ucraina, toate odata desprinse de voi au inflorit, nivelul de trai este un ordin de marime peste al mujicilor

      Așa a înflorit nivelul de trai în Ucraina după dezintegrarea URSS încât în 2021 salariul mediu în Ucraina era de 200 dolari/lună (de vreo 3 ori mai mic decât în Rusia). Iar Ucraina a ajuns #1 la exportul de carne vie.

      Am vazut nivelul de trai din mujicia...sportul national era furtul si caratul frigiderelor si masinilor de spalat, ratii militare expirate de 6 ani, fuga dupa gainile ucrainiene:-)...

      Minti pe banda rulanta. (...)

      Asta este una din multele minciuni sfruntate colportate de propagandistii rusi [...] Salariul mediu in Ucraina in 2021 a fost cel putin dublul sumei mentionate de dvs., dupa cum se poate usor verifica pe net din multe surse.

      In plus, si poate mai importanta decat suma in sine este dinamica ei si perspectiva, speranta ca maine va fi un pic mai bine, poimaine un pic si mai bine si, cine stie, intr-o generatie sau doau o sa fim si noi (ucraineni, romani, bulgari etc.) cam pe-acolo, in rand cu lumea civilizata sau nu mult in urma ei. Da, e greu, foarte greu, milioane de oameni care se duc la munca in Occident pe bani putini si slujbe modeste, lasandu-si familiile in urma... dar exista progres, exista speranta si, cu rabdare si nu putine sacrificii, lucrurile se indreapta.

      Contrastul fata de Imperiul Raului este total. La dvs., acolo, tot ce sperati este sa-i faceti pe altii, cat mai multi - daca s-ar putea, pe absolut toti - sa traiasca la fel de rau ca dvs. In uriasa proportie, mujici, sclavi care nici macar nu-si doresc sa iasa din aceasta stare.  

      Nu esti primul care incearca sa impuna regulile lui site-ului nostru.

      Orice dialog pe care il angajezi cu Redactia BURSA (neintrebat) poate fi considerat hartuire si va fi sters in conformitate cu Regulamentul nostru, (care nu este facut de tine). 

      Am facut efortul sa-ti sterg referirile la BURSA, ca sa-ti mentin comentariul. 

      Acesta nu este un precedent - data viitoare nu exista. 

      Si inca ceva, repetarea unui comentariu, fie tale quale, fie ca idee, este definita ca propaganda si poate sa fie eliminat.

      Orice replica la precizarile de mai sus va fi stearsa cu prima ocazie. 

      Parcă vorbeam despre Ucraina nu despre România sau Bulgaria.

      Ok, greșisem, în Ucraina salariul mediu net e 300 dolari/lună nu 200. Însă nici la ruși nu-i 600 ci 700 dolari/lună. Deci mai mult decât dublu iar dacă luăm în calcul că rubla s-a apreciat cu 15% față de dolar anul ăsta ... Pe lângă asta, la ruși tot ceea ce ține de energie (benzină, curent, gaz) e ieftin ca braga. În schimb, în Ucraina, prețurile la produsele energetice sunt doar puțin mai mici ca cele din România (dar duble față de Rusia). 

      Recunosc, n-am fost în Rusia însă am fost în Ucraina de 2 ori înainte de război. Țara aia era o catastrofă încă de atunci. Că tot vorbești de perspective, îți cam dai seama ce perspectivă are Ucraina??? O perspectivă de Afganistan în care pe de o parte rușii o distrug iar pe de altă parte americanii și aliații o îndatorează pe generații. 

      Pe lângă asta, nu știu exact la ce vă referiți cu "la dv acolo"? Eu nu-s nici în Rusia, nici în Ucraina și nici nu-mi doresc să fiu acolo. Însă nici nu pot să-mi pun ochelarii de cal. 

    Ne plictisesti, coane Z!!

    Si rusii sunt mincinosi dar Zelenski se pare ca-i intrece pe toti...

    1. NU E EL DE VINA , INTR-U TOTUL !!! EU UNUL , '''''' L-AM CITIT DEJA ''''''' : ASA L-AU NASCUT PARINTII LUI !!! ASTA E EL , ATATA POATE !!!!!!!!!!! FACE PARTE DINTR-O SPECIE DE OAMENI , CARE SE CRED PE AL 2 -LEA LOC , DUPA DUMNEZEU !!!!!!!!!!! VAI DE TARILE CARE AU PARTE , DE ASEMENEA SPECIMENE !!!!!!!!!!!!!!! LE PLANG !!!!!!!!!!!!!!! MAI PUTIN UCRAINA , DE FAPT , NEPRIETENA VESNICA , A ROMANIEI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LE DORESC , SA AIBE PARTE MEREU , DE EL !!!!!!!!!!!!!!!! STIU EU , '''''' CINE E , EL !!!!!!!!!!!!!! '''''''''............ BINE CA , NU STITI VOI .............................. ..

    Elveţia s-a gandit la ce a zis Zelenski si ia în calcul posibilitatea de a apela la întreruperi în alimentarea cu energie electrică timp de până la patru ore, la iarnă, în cazul agravării actualei crize energetice cu care se confruntă Europa, derivată din războiul din Ucraina şi posibila oprire a furnizărilor de gaze din Rusia, au semnalat miercuri responsabili guvernamentali şi ai companiilor de electricitate, relatează agenţia EFE.

    Grecia si ea s-a gandit la ce a spus Zelenski.

    Angajaţii din sectorul public din Grecia pot reduce temperatura în birouri doar până la 26 de grade Celsius, în condiţiile în care Atena încearcă să reducă costurile în sectorul public din cauza crizei energetice, relatează joi dpa. 

    Intrată imediat în vigoare, măsura prevede ca termostatele aparatelor de aer condiţionat să nu mai poată fi setate sub această temperatură, a declarat ministrul grec al Energiei, Kostas Skrekas, pentru postul public de radio elen. 

    Oficialii trebuie să reducă, de asemenea, iluminatul stradal la nivelul minim absolut necesar, a mai spus el. 

    Spania nu doar ca s-a gandit dar a si actionat si va da amenzi de 60 000 de euro pentru cine incalca legea aerului conditionat.

     

    Aerul condiţionat nu trebuie să fie setat la o temperatură mai mică de 27 de grade în multe spaţii publice şi noaptea lumina în vitrine va trebui stinsă, sunt două dintre măsurile care intră în vigoare în Spania de miercuri, pentru a îndeplini obiectivele de economisire a energiei stabilite în Uniunea Europeană. 

    Aceste măsuri ale Guvernului spaniol, de stânga, au în vedere o reducere a consumului de electricitate, care, la rândul său, va contribui la diminuarea dependenţei de gaze, utilizate pentru producerea energiei electrice, ca urmare a planului stabilit în Europa. 

    Respectarea măsurilor începe să fie obligatorie, între dezacordul regiunilor guvernate de dreapta şi îndoielile cu privire la sancţionarea celor care nu respectă aşa-numitul "Plan de şoc pentru economisire şi gestionarea energiei în cazul climatizării". 

    Cehia se gandeste si ea la ce spune Zelenski.

     

    Ministerul ceh al Industriilor a propus limitarea încălzirii la iarnă la 18 grade Celsius în birouri, 19 grade în instituţiile de învăţământ şi 20 de grade în centrele medicale, în cazul unei crize de combustibili în urma războiului din Ucraina, relatează joi agenţia EFE. 

    Această propunere se regăseşte într-un proiect de act normativ ce cuprinde un tabel detaliat al temperaturii maxime admise în urma pornirii sistemelor de încălzire în funcţie de tipul încăperii, potrivit Agerpres. 

    Astfel, în birouri, camere de hotel, bucătării, camere de zi sau camere ale copiilor temperatura ar trebui limitată la 18 grade Celsius, iar în instituţiile de învăţământ, inclusiv şcoli şi grădiniţe, la maxim 19 grade. 

    Ce spune Z? Ca durata razboiului depinde de pierderile Rusiei? Am o veste sa ii transmit. In acest razboi, Rusia face o gramada de bani. Si nu, nici nu vorbim inca de rezervele financiare ce pot fi obtinute din integrarea NovoRusiei in Federatia Rusa sau in CSI, dupa terminarea lui. NovoRusia, teritoriul adaugat la Ucraina in 1922 si care acum va fi separat impreuna cu aproape 70% PIB-ul actual al Ucrainei.

    "The positive balance of the current account of the balance of payments of the Russian Federation in January-July 2022 amounted to $166.6 billion, which is 3.3 times more than in the same period in 2021 ($50.1 billion). Such information is contained in the assessment of the balance of payments of the Russian Federation, published on the website of the Bank of Russia. 

    ...

    According to the base scenario of the Central Bank’s forecast for 2022, up dated in July, with an average annual oil price of $80 per barrel, the current account surplus is expected to be $243 billion, the positive balance of foreign trade in goods and services - $277 billion, and the negative balance of primary and secondary income - $33 billion." 

    Sa includem si Germania pe lista tarilor care s-au gandit la ce spune elensky.

     

    Ecologistul Robert Habeck, care este totodată ministrul Ptotecţei Mediului, a prezentat încă din iulie măsuri în vederea economisirii energiei. 

    "În afară (de aceste măsuri), nu va mai trebui să se încălzească la peste 19°C clădirile publice, bineînţeles cu excepţia spitalelor şi instituţiilor sociale", anunţă el într-un interviu acordat cotidianului Suddeutsche Zeitung. 

    "Vom da decret" în acest sens, anunţă el, potrivit unui fragment din acest interviu care urmează să fie publicat sâmbătă. 

    Clădiri şi monumente istorice urmează să nu mai fie iluminate noaptea, o măsură pe care unele oraşe din Germania, ca Berlinul, au adoptat-o. 

    1. Pai, ce sa zic... e PERFECT. Toti cei de mai sus fac, in cele din urma - cu un pic de intarziere, ce-i drept - exact ce trebuie facut, multumesc ca ne-ati spus.

      O sa fie neplacut iarna asta, posibil si urmatoarea, un oarecare disconfort 2-3 ani, dar n-o sa moara nimeni nici la 18 si nici la 27 de grade, iar la finalul acestei perioade usa Europei se va inchide pentru multe zeci de ani Rusiei, daca nu pentru totdeauna. Nu veti mai exista pentru noi. Lasati-l naibii de alfabet chirilic, treceti repede sa-l studiati pe ala chinezesc, pentru ca in mai putin de 10 ani veti ajunge la mila lor.

      Speranta mea este sa mai traiasca domnul Putin macar atat cat sa vada ca a distrus aproape complet Rusia ca mare putere, viitorul ei ca tara care inseamna ceva pe lumea asta si care este respectata. De fapt, poate ar trebui sa-i multumim. 

    Voi realizați ca Ceaușescu fost un geniu

    1. Ceaușescu n-a fost neapărat un geniu dar nici neapărat un prost.

      A făcut o grămadă de lucruri inteligente și o grămadă de prostii.

      Problema e alta: aceiași influenceri de 2 bani și tonomat care-l înfierau pe Ceaușescu pentru strângerea curelei (după ce-a industrializat țara și a plătit datorile) acum o ard împingând "strângerea curelei" pentru absolut nimic într-un mod prostesc. 

    Zelenski este un.lider adevarat, cum putin viseaza sa fie, daca era un politician obisnuit, pe 24 februarie era cu bagajele in drum.spre Londra si-si lasa tara de izbeliste, un barbat adevarat, cum putini mai sunt in ziua de azi. Daca lasi o tara ca Rusia sa ia teritorii de la tarile din jur, te trezesti ca intr o zi au disparut, Estonia, Letonia, Polonia, Moldova si Romania in ghearele bolsevice ca si cum nici n ar fi fost. Bravo Zelenski , ai facut din Ukraina un scut intre noi si rusia

    1. Asa vad si eu lucrurile. Pana la urma rusii il vor ucide pe Zelenski, acum, sau peste un an-doi-trei, ca doar la asta sunt buni, sa omoare si sa distruga; cred ca stie si el asta si si-a asumat-o... dar va ramane intr--adevar in istorie ca unul din foarte putinii mari lideri ai acestui prim sfert de secol. In perfecta antiteza cu dl. Putin, al carui loc la lada de gunoi a istoriei e deja asigurat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb