Uniunea Europeană este pregătită pentru un război de durată în Ucraina şi va sprijini Kievul atât timp cât va fi necesar, a declarat astăzi ministrul de externe suedez Tobias Billstrom, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a Consiliului UE, informează Reuters, conform Agerpres.
''În pofida încercărilor continue ale Rusiei de a ne diviza, unitatea din interiorul UE şi peste Atlantic este puternică. Uniunea Europeană este pregătită pentru un război îndelungat şi va continua să fie de partea Ucrainei cu sprijin umanitar, militar, economic şi politic atât timp cât va fi necesar'', a declarat Billstrom într-o conferinţă de presă la Stockholm.
El a adăugat că UE va continua să lucreze la sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei ca urmare a invadării Ucrainei.
Ca răspuns la continuarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi la gravitatea escaladării actuale a atacurilor împotriva civililor şi a infrastructurii civile, Consiliul UE a adoptat, la 16 decembrie 2022, un al nouălea pachet de sancţiuni.
Măsurile includ interdicţii privind exporturile de motoare de drone, exporturile de produse şi tehnologii cu dublă utilizare, investiţiile în sectorul minier, tranzacţiile cu Banca Rusă de Dezvoltare Regională şi furnizarea de servicii de publicitate, de cercetare de piaţă şi de sondare a opiniei publice
De asemenea, UE a suspendat licenţele de difuzare a încă patru canale mass-media ruseşti (NTV/NTV Mir, Rossiya 1, REN TV şi Pervyi Kanal) şi a sancţionat alte 141 de persoane şi 49 de entităţi.
La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova pretinde că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.01.2023, 17:21)
UE cand va intreba cetatenii daca
doresc acest razboi care scade nivelul lor de trai,
pe termen lung
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Paul B în data de 11.01.2023, 17:48)
In momentul in care cetatenii vor avea un IQ care sa le permita sa inteleaga ca razboaiele nu sunt niciodata " dorite " ?
Si ca daca Rusia - la sfarsitul razboiului - nu este scoasa din Ucraina , " nivelul lor de trai pe termen lung " va scadea mult mai mult ?
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.01.2023, 18:14)
Comentariu fara argumente,
3 intrebari;
- cine a provocat razboiul
- cine are de castigat din acest razboi
- de ce trebuie sa plateasca UE conflictul rusnac