Preţ de dumping pentru firmele liberale

Maria Dănilă
Ziarul BURSA #Politică / 27 noiembrie 2006

Preţ de dumping pentru firmele liberale

Două fime care au legătură cu Bogdan Olteanu stau în chirie, în sediul PNL, la un preţ de 400 de ori mai mic decât preţul pieţei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, găzduieşte în sediul PNL din centrul Capitalei, mai multe firme la care a fost sau încă este acţionar. Chiria plătită de PNL în sediul RAAPPS este de doar 7.000 de lei vechi pe metrul pătrat.

Oficialii RAAPPS spun că nu este nimic anormal, deoarece PNL intră sub incidenţa legii partidelor politice, care stabileşte, printre altele, şi tarifele percepute de stat pentru găzduire. De altfel, este de notorietate faptul că statul dă demnitarilor, dar şi partidelor, imobile la preţuri ridicole. Ce nu spune însă legea este că politicienii ar avea dreptul să îşi crească afacerile în sediile partidelor, contra unor sume derizorii.

În sediul PNL Bucureşti, un imobil RAAPPS, aflat chiar în buricul Capitalei, îşi au sediul câteva firme ale preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu. Sediul firmei de consultanţă are aceeaşi adresă la care Bogdan Olteanu îşi are biroul de circumscripţie electorală - Nicolae Bălcescu, nr. 21. De altfel, Olteanu a avut, până anul trecut, 50% din acţiunile firmei respective. El era asociat cu Alina Gorghiu, membru de frunte al PNL, şi cu Tudor Octavian Pop, un alt tânăr liberal. Cei doi au reprezentant în instanţă partidul, atât în cazul înregistrării PNL, cât şi în cel al înregistrării Alianţei D.A. Partidul plăteşte protocolului de stat 7.000 de lei vechi pentru aproape toată clădirea, de 1.000 de mp, de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Pentru că firma de consultanţă a fost de ajutor partidului, PNL i-a subînchiriat câteva spaţii. Nu este clar dacă firma de consultanţă plăteşte vreun leu partidului, sau îşi achită obligaţia de 7.000 de lei metrul pătrat, într-o zonă în care preţul sare de 80 de euro. Indiferent de preţul plătit, contractul dintre PNL şi firma Gorghiu, Pop şi Asociaţii a fost prelungit, cu acordul RAAPPS, chiar luna aceasta, în februarie. Poate şi pentru că Alina Gorghiu a fost membru în Consiliul de Administraţie al RAAPPS, exact în perioada în care logodnicul ei, Mihai Voicu, pe atunci ministru SGG, a modificat legea privind organizarea şi funcţionarea RAAPPS.

Anul trecut, Mihai Voicu a promovat o lege prin care toţi demnitarii, secretarii de stat sau şefii unor instituţii sunt absolviţi de la plata chiriei în imobilele RAAPPS. Mai exact, instituţiile le decontează 12 milioane de lei vechi pentru şederea în Bucureşti. În cazul imobilului din Nicolae Bălcescu, nr. 21, partidul trebuie să plătească cam 7 milioane pe lună, în cazul în care ar avea tot imobilul. Iar liberalii sunt aproape să câştige un proces cu regia, prin care ar avea dreptul să cumpere întreaga clădire. Până atunci, PNL şi Bogdan Olteanu scutesc în continuare câteva firme de la plata chiriei. Pentru că, potrivit informaţiilor noastre, firma pe care PNL o ţine în chirie, Gorghiu, Pop şi Asociaţii, nu plăteşte niciun sfanţ partidului, deoarece există un soi de barter între părţi.

Probabil, aceeaşi situaţie se regăseşte şi în cazul firmei de familie a lui Bogdan Olteanu. Împreună cu soţia sa Cristina Andone, preşedintele Camerei Deputaţilor este acţionar la Cristina Consulting SRL. În 2005, firma a adus familiei lui Olteanu dividende de 40 de milioane lei vechi. Evident, sediul social al firmei este la aceeaşi adresă din bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 21. Dacă cele două firme nu ar fi protejate de partid, ar trebui să plătească o chirie de 400 de ori mai mare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb