Preţul aurului, mai influenţat de perspectivele SUA decât de tensiunile din Ucraina

A.V.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 23 aprilie 2014

Preţul aurului, mai influenţat de perspectivele SUA decât de tensiunile din Ucraina

Cotaţia futures a aurului s-a menţinut ieri, pe piaţa americană, aproape de nivelul minim al ultimelor două săptămâni, investitorii fiind mai atenţi la semnele de îmbunătăţire a economiei SUA decât la tensiunile din Ucraina.

Ieri, pieţele aşteptau publicarea indicelui Conference Board care arată evoluţia producţiei industriale din SUA, iar estimările arătau avansul acestuia.

Preţul aurului cu livrare în iunie a scăzut cu 0,6% la ora 10.17, la Comex New York, ajungând la 1.286 dolari uncia. Luni, cotaţia metalului galben a coborât până la 1.281,80 dolari/uncie, cel mai redus nivel din 2 aprilie. Conform datelor Bloomberg, volumul tranzacţiilor futures cu aur era ieri, pe piaţa americană, cu 28% mai mic decât media ultimelor o sută de zile.

La Londra, preţul aurului era de peste 1.290 dolari uncia, aproape neschimbat comparativ cu ziua precedentă.

Preţul aurului a scăzut cu aproape 8% faţă de nivelul maxim al ultimelor şase luni, atins la data de 17 martie, când criza din Ucraina a alimentat plasamentele în acest metal considerat investiţie sigură.

"Preţul aurului este supus presiunilor atâta vreme cât datele economice referitoare la SUA sunt pozitive", declară, citat de Bloomberg, Sun Yonggang, strateg la "Everbright Futures" Co. din Shanghai.

Plasamentele în instrumente de tip ETP (Exchange-Traded Products) garantate cu aur atingeau 1.735,2 tone la data de 21 aprilie, acesta fiind cel mai redus nivel din octombrie 2009.

Vicepreşedintele american Joe Biden, prezent într-o vizită de două zile la Kiev, a avertizat Rusia să-şi retragă trupele de la graniţa cu Ucraina şi le-a cerut public forţelor pro-ruse din estul ţării să elibereze clădirile capturate. În caz contrar, spune Biden, Moscova va fi ţinta unor noi sancţiuni economice din partea Occidentului.

Oficialul american a mai afirmat că Statele Unite îi vor furniza Ucrainei sprijin tehnic în valoare de 20 de milioane de dolari pentru ca această ţară să poată să răspundă provocărilor de securitate cu care se confruntă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb