Preţurile materialelor de construcţii, care până acum se află în stagnare, sunt estimate să scadă puternic în acest an pe fondul diminuării cererii. Cele mai mari scăderi ale preţurilor se înregistrează la cărămidă (-6%), urmată de polistiren şi gips carton (-5%), fier-beton (-4%) şi acoperişuri (-3%), conform unui comunicat remis redacţiei.
Conform comunicatului, materialele de construcţii ale preţurilor sunt însă în creştere sunt Oriented Strand Boards (OSB), cu un avans de 6%, şi panourile sandwich, al preţului este în urcare cu 4%.
" În contrast cu anul 2023, când producătorii de materiale de construcţii se angajau în campanii promoţionale active, situaţia sa schimbat considerabil. În prezent, devine tot mai dificil pentru aceştia să menţină preţurile la un nivel competitiv fără a compromite calitatea produselor ", a declarat Cosmin Răileanu, fondatorul Vindem-ieftin.ro .
Dacă anul trecut, companiile din piaţă ofereau discounturi de până la 30% pentru materialele de construcţii comercializate, la începutul anului curent preţurile au crescut semnificativ. Materialele de construcţie ale preţurilor s-au majorat cel mai mult începutul acestui an au fost cărămida (+17%), fierul beton (+10-15%), panourile sandwich (+10%), polistirenul (+5-8). %) şi cimentul (+3-5%).
În acest context de piaţă, companiile de profil să-şi optimizeze costurile şi să negocieze plata cash pentru materiale, tocmai pentru a obţine un cost mai bun şi a menţine marjele pozitive. De asemenea, creşte cererea de produse premium pentru eficientizarea energetică, astfel încât construcţiile să îndeplinească normele nZEB (nearly Zero Energy Building). Tot pe un trend ascendent se situează şi numărul de proiecte B2B în mediul antreprenorial pentru noi linii de business, spaţii de producţie şi depozitare etc.
" Competitivitatea în piaţă a devenit un adevărat exerciţiu de menţinere a echilibrului. Cu toate acestea, marii producători asigură că există soluţii pentru a face faţă acestei noi realităţi. Piaţa materialelor de construcţii este dinamică, iar aceasta implică multe provocări. Furnizorii caută în mod frecvent soluţii pentru a oferi materiale de construcţii fără a face rabat de calitate, mai ales în contextul inflaţiei crescute la nivel mondial ", a adăugat Cosmin Răileanu .
Participarea la evenimente de profil
Vindem-ieftin.ro participă activ la evenimentele de profil, cum ar fi nZEB Expo, care va avea loc între 14-16 iunie. Aceste evenimente sunt esenţiale pentru promovarea soluţiilor de creştere a eficienţei energetice, oferind oportunitatea unei prezentări de produse şi tehnologii inovatoare care răspund cerinţelor stricte ale normelor nZEB (nearly Zero Energy Building). La nZEB Expo, vom demonstra angajamentul nostru de furnizare a materialelor de construcţii de calitate superioară, care contribuie la realizarea construcţiilor sustenabile şi eficiente energetice.
Renegocierea cu fabricile
Pentru a răspunde provocărilor pieţei actuale, Vindem-ieftin.ro se angajează în renegocierea contractelor cu fiecare fabrică, atât la nivel naţional, cât şi pentru livrările din Europa. Prin optimizarea proceselor de livrare şi asigurarea celor mai bune condiţii de aprovizionare, nu propunem să menţinem preţuri competitive şi să garantăm calitatea superioară a materialelor de construcţii. Acest abordare nu va permite să ofere achiziţii noştri produse fiabile şi livrări eficiente.
Focus pe şi extinderea Depozitelor Virtuale
Prioritatea noastră rămâne satisfacerea nevoilor clienţilor şi optimizarea resurselor pentru investiţii în construcţii. Vom continua să adaptăm ofertele noastre pentru a răspunde nevoilor pieţei şi extinde echipa de francize Depozit Virtual. This iniţiativă permite antreprenorilor să vândă întreaga nevoie de materiale de construcţii fără a avea un sediu fizic sau de angajaţi, facilitând accesul la soluţia eficientă şi flexibilă. Astfel, nu consolidăm prezenţa pe piaţă şi oferim suport continuu pentru noi.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.06.2024, 10:45)
cerere redusa dar preturile tot in luna... in rest ...
s c c r e t
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.06.2024, 10:48)
la cafea e specula mai mare... indexul a plecat de la 100 si a sarit la 130 iar la raft preturile au explodat de 100-150-200%.... in unele cazuri...
s c c r e t
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.06.2024, 11:38)
De la pandemie, au tot scazut.
Doar rechinii imobiliari justifica cresterile de preturi prin scumpirea materialelor, dupa ce ca folosesc cele mai proaste materiale posibile... BCA din China daca va vine sa credeti.