Preţurile petrolului au urcat ieri cu peste 3 dolari pe baril, extinzând creşterile de săptămâna trecută, potenţialele reduceri de producţie ale OPEC+ şi un conflict din Libia contribuind la compensarea aprecierii dolarului şi a perspectivelor negative ale economiei SUA, transmite Reuters, conform News.ro.
Arabia Saudită, cel mai mare producător în cadrul Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), a ridicat săptămâna trecută posibilitatea reducerii producţiei, despre care sursele au spus că ar putea coincide cu o creştere a livrărilor din Iran, în cazul în care va încheia un acord nuclear cu Occidentul.
OPEC+, care cuprinde OPEC, Rusia şi producători aliaţi, se întruneşte pe 5 septembrie pentru a stabili politica viitoare.
Preţul ţiţeiului Brent a crescut cu 3,16 dolari, sau cu 3,1%, la 104,15 dolari pe baril, după ce a crescut cu 4,4% săptămâna trecută.
Cotaţia ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a câştigat 3,16 dolari, sau 3,4%, până la 96,22 dolari pe barul, după un avans săptămânal de 2,5%.
"Preţurile petrolului cresc în speranţa unei reduceri a producţiei din partea OPEC şi a aliaţilor săi pentru a restabili echilibrul pieţei, ca răspuns la renaşterea acordului nuclear al Iranului", a declarat Sugandha Sachdeva, vicepreşedinte pentru cercetarea mărfurilor la Religare Broking.
Naţiunile care sunt membre ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie ar putea elibera mai mult petrol din rezervele strategice de petrol (SPR) dacă vor considera că este necesar, la expirarea schemei actuale, a declarat luni şeful agenţiei.
1. info de aur
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 30.08.2022, 08:28)
aveti mare grija ca DEJA S-A ATINS MINIMUL IN PIATA PETROLULUI SI NU MAI ARE UNDE SA SE DUCA LA UN NOU MINIM INAINTE DE A VIZITA TINTELE MELE de 220-235 $/baril crude wti oil in prima jumatate a anului 2023.
mult succes si hai sa facem un banutz gros ca baietii buni! :)
p.s. asta are implicatii si in piata bursiera dar ... exista informatii pe care le tin pentru mine :) ...ca de exemplu ca in a 2a decada din septembrie avem perioada pivotala de inceput THE BIG SHORT! :)... tintele cantitative vi le calculati singuri ca de aia sunteti baieti mari cu mii / zeci de mii / sute de mii / milioane euro! :) Uratilor, v-am imbogatit cu ce am scris aici! :)
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 30.08.2022, 13:45)
Acum 2 saptamani ziceai ca merge barilul la 70 de dolari, acum revii la preturile TALE astronomice de 200-300?
Chiar nu ai pic de rusine?
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 30.08.2022, 15:30)
Eu am văzut că petrolul o să mai încerce probabil sa coboare sub 86 dar asta nu poate fi prezis de nimeni. Tu nu ai rușine și nu-ți vezi lungul nasului in fata unui om care știe ce zice.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 30.08.2022, 22:25)
anonimule,
petrolul se indrepta spre 67 si apoi spre 43 $/baril.
Avea de trecut peste niste nivele suport deosebit de importante (primul amintit fiind 85.61 $/baril crude oil) si nu a reusit. S-a oprit la 85.70 $/bbl.
Eu acum ce sa fac? Pietele de capital si de marfuri nu sunt o stiinta exacta, sunt o realitate dinamica si solicita flexibilitate maxima.
Am revizuit graficele mele pe petrol si singura eroare facuta de mine (din ... lacomie?) era ca nu am dat atentie faptului ca petrolul pe grafice ar fi iesit dintr-un macro-canal multianual (fara de care nu ar mai fi atins preturile de 220-235 $/baril in sem.1/2023 ) daca 85.61 $/baril era spart in jos.
Nu, nu am pic de rusine.
Fac exhibitionism masiv pentru ca... am cu ce! :)
Hai, fa bine matale si vino cu informatie analitica pe piata de capital, daca poti si daca ai cu ce! :) Lasa in pace pe lucratorii care aduc info aici. Pune mana si munceste si sa produci informatie inainte de a mai ataca oamenii buni!