Preţurile petrolului au scăzut vineri şi au înregistrat un declin pe ansamblul săptămânii

S.B.
Materii Prime / 24 iunie 2023

Preţurile petrolului au scăzut vineri şi au înregistrat un declin pe ansamblul săptămânii

Preţurile petrolului au scăzut vineri şi au înregistrat un declin pe ansamblul săptămânii, deoarece traderii s-au îngrijorat că majorarea ratelor dobânzilor de către băncile centrale ar putea afecta cererea, în ciuda semnelor de reducere a ofertei, inclusiv scăderea stocurilor de ţiţei din SUA, informează news.ro.

Într-o a doua zi consecutivă de pierderi, ţiţeiul Brent a scăzut cu 53 de cenţi, sau cu 0,7%, până la 73,61 dolari pe baril.

Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 63 de cenţi, sau cu 1%, la 68,86 de dolari pe baril.

Joi, preţul petrolului Brent a scăzut cu aproximativ 3 dolari pe baril, după ce Banca Angliei a majorat ratele dobânzilor peste aşteptări, cu o jumătate de punct procentual.

Băncile centrale din Norvegia şi Elveţia au majorat şi ele ratele dobânzilor.

De asemenea, a crescut probabilitatea unor noi creşteri ale dobânzii de politică monetară din SUA. Preşedintele Băncii Rezervei Federale din San Francisco, Mary Daly, a declarat că încă două majorări ale ratelor dobânzilor în acest an reprezintă o proiecţie "foarte rezonabilă".

"Se pare că există un tip de comerţ cu ţiţei "de retragere din cauza riscurilor", declanşat de creşterile dobânzii cheie în UE şi de cifrele dezamăgitoare ale stimulentelor din China", a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior pentru tranzacţionare la BOK Financial.

Creşterea dobânzii cheie de către Banca Angliei a declanşat lichidarea fondurilor, iar producătorii de energie trec la o mentalitate de "hedge now" (protejare acum), a adăugat Kissler.

Ratele mai mari ale dobânzilor cresc costurile de împrumut pentru întreprinderi şi consumatori, ceea ce ar putea încetini creşterea economică şi ar putea reduce cererea de petrol.

Aversiunea la risc în rândul investitorilor a sporit, de asemenea, valoarea dolarului american, care presează preţurile petrolului, făcând marfa mai scumpă pentru alţi deţinători de valută.

Activitatea de afaceri din SUA a scăzut, de asemenea, în iunie, la un minim al ultimelor trei luni, deoarece creşterea serviciilor a încetinit pentru prima dată în acest an şi s-a adâncit contracţia din sectorul de producţie, au arătat datele sondajului.

Principalii indici ai Wall Street-ului au scăzut, în timp ce preţurile aurului au consemnat cel mai mare declin săptămânal de la începutul lunii februarie.

Redresarea economică promiţătoare a Chinei a încetinit în ultimele câteva luni, cu date sub aşteptări privind consumul, producţia şi piaţa imobiliară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb