Preţurile vechilor apartamente continuă să scadă

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 22 iulie 2008

Preţurile vechilor apartamente continuă să scadă

Preţurile locuinţelor din blocurile vechi sunt în scădere şi vor continua acest trend cu un procent de 5-10%, susţin reprezentanţii companiei imobiliare "Esop". Pe perioada verii, preţurile noilor apartamente stagnează, urmând ca din toam­nă şi până la sfârşitul anului să crească uşor cu 5-10%, mai susţin sursele citate.

Potrivit NewsIn, piaţa apartamentelor vechi din Capitală va păstra trendul din primul semestru şi în ce a de-a doua parte a anului, când preţurile locuinţelor din blocurile vechi vor continua să mai scadă, în procent de 5-10%. Analiştii imobiliari sunt însă de părere că în ceea ce priveşte blocurile noi, pe perioada verii preţurile stagnează, iar începând cu toa­mna şi până la sfârşitul anului acestea vor înregistra o creştere uşoară.

Irina Petrescu, partener în cadrul companiei imobiliare "Esop Consulting", a declarat: "În provincie, situaţia este similară. Preţurile locuinţelor vechi sunt în scădere, trend ce va continua în această toamnă cu 5-10%. De cealaltă parte, apartamentele noi stagnează, dar estimăm o uşoară creştere din toamna acestui an în procent de 5-10%".

Domnia sa a mai spus că una din cauze este atingerea pragului de sus la nivelul preţurilor în ceea ce priveşte apartamentele vechi. Dacă multă vreme apartamentele vechi reprezentau alternative viabile la cele noi datorită avantajului că acestea erau finalizate, iar mulţi cumpărători nu erau dispuşi să aştepte finalizarea unui complex nou, în viitorul apropiat va fi o diferenţă mult mai mare de preţ între apartamentele vechi şi cele noi. Reprezentantul "Esop" apreciază că acest fapt este normal în condiţiile unei maturizări a pieţei imobiliare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb