PRIM-ADJUNCTUL STS: ,,Poliţia a deschis aplicaţia de localizare la mai bine de o oră după ce fata a sunat"

M.I.
Politică / 29 iulie 2019

,,Poliţia a deschis aplicaţia de localizare la mai bine de o oră după ce fata a sunat"

Prim-adjunctul STS, general de brigadă Sorin Bălan, a declarat, luni, în cadrul audierilor din Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor, că Serviciul nu a furnizat cele trei adrese greşite către Poliţie, pentru că, în cazul apelurilor iniţiate de pe un telefon mobil, informaţia este grafică.

Bălan a precizat că Poliţia a deschis aplicaţia de localizare a apelului Alexandrei la mai bine de o oră după ce fata a sunat la 112. Deputaţii au ascultat, cu uşile închise, înregistrările convorbirilor fetei la 112. Stelian Ion (USR) a declarat ulterior că "este răvăşitor, pur şi simplu devastator" şi şi-a exprimat dezamăgirea. Reprezentanţii MAI nu au venit la audiere invocând că trebuie să prezinte raportul mai întâi în CSAT, astfel că vor fi invitaţi din nou, marţi după-amiază.

"Accesarea informaţiilor de localizare a fost disponibilă în sistem de la primul apel - 11.05 - iar deschiderea aplicaţiei de localizare pentru prima dată la operatorul de la Poliţie s-a realizat la 12.08. Au fost solicitări ale operatorului de la Poliţie de a asigura sprijin privind utilizarea aplicaţiei de vizualizare a proiecţiei informaţiilor, ceea ce s-a şi realizat, (...) ultimul (sprijin - n.r.) fiind la 12.32", a afirmat Bălan, la Comisia pentru apărare.

El a precizat că STS nu a furnizat adrese poştale.

"Noi nu furnizăm adrese poştale pentru agenţiile specializate de intervenţie decât în situaţiile în care apelul la 112 este realizat de pe un telefon fix. Noi nu am furnizat cele trei adrese. Nici nu putem. Vreau să vă informez că informaţia de localizare preluată de la operatorii de telefonie mobilă este afişată într-un format grafic atât la operatorul STS, cât şi la toate celelalte agenţii, inclusiv la Poliţie", a precizat Sorin Bălan.

Opt poliţişti - cinci ofiţeri şi trei agenţi - sunt cercetaţi pentru modul de intervenţie în perioada de la dispariţia fetei de 15 ani din judeţul Olt, până la prima percheziţie la domiciliul suspectului, care a avut loc vineri.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ati extras din povestea de la Caracal atat cat sa puteti spune ca ati scris despre ea fara sa spuneti in realitate nimic. prea multi generali la STS servicii si politie si prea putini la armata. Faptele de glorie ale acestui general le cunosc sefii lui politici sau obscuri insa in orice lume normala ar trebui dat dracului fara nici o pensie. Ma indigneaza ca golani ca asta vor fura in continuare o pensie nesimtita din bugetul statului, dupa ani de servici in care au facut cine stie ce. Dobitocul de la STS care a sunat inapoi de noua ori, probabil ca a dat-o de gol pe saraca fata condamnand-o la moarte si despre asta nu vorbeste nimeni. Sigur ca cercetarea va acoperi orice raspundere a procurorului latifundiar si a STS-istilor lasand toata raspunderea pe umerii dobitocilor de lapolitie dar ei trebuie sa raspunda IMPREUNA .

    A fost la butoane un simplu necunoscator al aplicatiei?

    RÂNIȚI GUNOIUL : NU SUB PREȘȘȘ....!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb