Prima şcoală profesionistă de golf din România

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 24 iunie 2008

Compania Swiss Golf & Leisure Development lansează Swiss Mastery Golf Academy, prima şcoală profesionistă de Golf din România. Şcoala va funcţiona lângă Bucureşti, în cadrul Golf & Country Club Bucharest, beneficiind de primul Driving Range profesionist din România.

Terenul este localizat la mai puţin de 5 km de graniţa Bucureştiului, în comuna Zurbana, între Chitila şi Buftea. Aici compania deţine 96 de ha, din care 82 de ha sunt destinate construirii unui teren profesionist de golf. Investiţia realizată până acum este de 3 milioane de Euro.

Driving Range-ul reprezintă prima etapă a unui proiect amplu dedicat golfului şi este destinat în special celor care doresc să se iniţieze în tainele golfului. Este dezvoltat pentru începători şi deţine facilităţi pentru învatare golf sau pentru antrenament. Aceste facilităţi cuprind terenuri diverse de antrenament pentru lovituri la distanţă până la 240 metri (driving range), obstacole (bunker nisip) şi pentru lovituri de precizie (zona de pitching şi chipping).

Devenit funcţional la sfârşitului lunii aprilie, proiectul din comuna Dragomireşti Vale, sat Zurbana, este singurul Driving Range profesionist din România, şi totodată cel mai mare. Caracteristici teren: 240 de metri lungime, zona de "pitching / chipping" şi "putting green.

Aici îşi va desfăşura activitatea Academia "Swiss Master Golf" care va oferi lecţii private pentru începători, avansaţi sau jucători cu handicap, cursuri pentru grupuri de începători sau avansaţi (de maxim 6 persoane) precum şi cursuri de "tatonare" (1 sau 2 ore de iniţiere: reguli de joc, comportament pe un teren de golf, noţiuni de bază despre lovirea mingii) pentru firme sau grupuri mari (maxim 60 persoane). Lecţiile beneficiază de analiza computerizată "Shot Control System" şi de suport pentru antrenament cu analiză Swing-ului.

În acest stadiu de dezvoltare al terenului de golf, Academia pune la dispoziţia clienţilor sai 2 instructori profesionişti de golf: "Pro" Mihai Olaru şi "Headpro" elveţianul Peter Schmidtner. Cursurile sunt adaptate fiecărui nivel de cunoştinte al clienţilor. Ele se pot desfăşura în limba română, engleză sau germană.

Cursurile de golf sunt structurate astfel:

1. Cursuri pentru începători - furnizează cunoştinţe de bază pentru obţinerea dreptului de joc pe un teren de golf profesionist (12 ore de golf + analiză)

2. Cursuri pentru firme sau gupuri mai mari - cursuri de < tatonare >

3. Curs dedicat doamnelor - în fiecare joi între 9:00 şi 11:00

4. Cursuri pentru jucători cu handicap

Proiectul Swiss Golf & Leisure Development cuprinde, pe lângă Driving Range, un teren profesionist de golf de 18 gauri, care la data finalizării (estimată în 2009) va deveni cel mai mare teren de golf din România.

"Golful este un sport nobil, sportul cu cea mai mare rată de creştere la nivel mondial: peste 12% pe an. Proiectul pe care noi îl dezvoltăm lângă Bucureşti este unul ambiţios, având 3 părţi distincte:

1. Un teren de golf de 6 găuri pentru începători şi antrenament

2. Un teren de golf de 18 găuri cu o lungime totală a parcursurilor de 6.530 de metrii, care va permite organizarea de competiţii conforme cerinţelor PGA tour. El va fi destinat numai membrilor Golf & Country Club Bucharest. Acest teren urmează a fi lansat în 2009.

3. O zonă rezidenţială

La această dată am finalizat prima etapă a proiectului cu o investiţie de 2,5 milioane de Euro.

Golf & Country Club Bucharest va funcţiona ca un club privat ale carui facilităţi sunt rezervate membrilor şi invitaţilor lor. Pentru începători, avem la această oră 2 instructori experimentaţi urmând ca, funcţie de cerere, să creştem numărul acestora. Golful pasionează milioane de oameni la nivel internaţional. Estul Europei este deficitar în acest domeniu, aici aflându-se doar 2% din numărul total de terenuri şi numai 1% din numarul total de jucători înregistraţi la nivel european. România, cu doar 270 de jucători înregistraţi (şi un număr total de 450 de jucători), resimte nevoia unui teren de golf profesionist. În contextul în care există doar 3 terenuri de 9 şi unul de 6 găuri, compania noastră a identificat oportunitatea lansării unei şcoli de golf şi a unui teren adecvat." a declarat Arina Smigelschi, Director General al Swiss Golf & Leisure Development.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb