Primăria a declanşat operaţiunea gazonul

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 16 octombrie 2017

Primăria a declanşat operaţiunea gazonul

Cheltuielile legate de Arena Naţională din Capitală nu se mai opresc, chiar dacă de la inaugurarea stadionului care a costat 207.000.000 de euro au trecut deja şase ani. Suprafaţa de joc, care a stricat imaginea arenei încă de la meciul de debut, cu Franţa, continuă să înghită sume considerabile.

În august, Primăria Capitalei a schimbat pentru a opta oară gazonul de pe Arena Naţională. Ultimul covor de iarbă a costat cel mai puţin, sub 100.000 de euro, fiind produs în ţara noastră. Acesta a înlocuit iarba adusă în octombrie 2016, din Ungaria, şi care a costat mai mult decât dublu, 200.000 de euro. De altfel în ultimii şase ani, schimbările suprafeţei de joc au costat mult peste 1.000.000 de euro.

Încercând să găsească o soluţie pentru problemă, la şase ani de când aceasta a apărut, Primăria Capitalei a anunţat că doreşte să achiziţioneze servicii de întreţinere a gazonului de pe Arena Naţională: "Suprafaţa gazonată este realizată şi trebuie menţinută în standarde, conform recomandărilor FIFA, UEFA şi cerinţelor particulare ale organizatorilor meciurilor de fotbal de pe Arena Naţională. Faţă de standardul în domeniu, organizatorii meciurilor - gazdele solicită în mod frecvent servicii suplimentare de udare, afânare sau tuns iarba. Urmare a numeroaselor evenimente sportive care au avut loc în ultima perioadă în cadrul stadionului Arena Naţională, dar şi din cauza caniculei din ultimele săptămâni, gazonul poate suferi deteriorări. Căldura excesivă şi multitudinea de meciuri jucate aici pot face ca suprafaţa să fie impracticabilă. În vederea optimizării consumurilor şi creşterii calităţii suprafeţei de joc, prestatorul se obligă să furnizeze şi să însămânţeze seminţele de gazon în situaţia constatării deteriorării acestuia".

Potrivit PMB, prestatorul urmează să furnizeze 470 kilograme de sămânţă pentru gazon şi se obligă să întreţină sistemul de îngrijire a gazonului, compus din: o instalaţie de aerare, fertilizare şi drenare şi o instalaţie de însoleiere artificială pentru stimularea fotosintezei. Termenul de prestare a serviciilor va fi de două luni de la emiterea ordinului administrativ de începere.

Arena Naţională a fost inaugurată pe 6 septembrie 2011, are o capacitate de 55.600 de locuri, iar dimensiunile terenului sunt de 105 metri lungime şi 68 lăţime, o suprafaţă de 7.140 de metri pătraţi. Serviciile de întreţinere a gazonului vizează întreaga suprafaţă pe care este însămânţat gazon, 8.260 metri pătraţi, cu tot cu ce se află în afara tuşelor. După ultima înlocuire a gazonului, oficialii ALPAB, care administrează stadionul, au montat mai multe ventilatoare industriale pentru a asigura aer ierbii, după ce cu mai mult timp în urmă au fost cumpărate lămpi speciale care să asigure lumina necesară fotosintezei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb