ZIARUL BURSA

16 octombrie 2017
Raiffeisen va trebui să modifice contractele de credit în CHF

AMENDATĂ DE ANPC, Raiffeisen va trebui să modifice contractele de credit în CHF

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 16 octombrie 2017

Banca spune că va contesta decizia ANPC  

ANPC: "Analizele economice aveau la bază exclusiv calcule referitoare la indicatori de profit şi nu au ţinut cont de eventualele variaţii ale cursului sau ale ratei dobânzii"

Raiffeisen Bank va fi obligată să modifice contractele de credit în franci elveţieni (CHF), după ce Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a sancţionat banca pentru practici incorecte şi va emite un ordin de încetare a acestora.

Decizia ANPC vine în urma solicitărilor făcute de Guvernul Tudose şi de Administraţia Prezidenţială, care au cerut Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului să soluţioneze un memoriu al Grupului Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC).

Întârzierea prostească îi atrage lui Toma Petcu interpelarea în Parlament

UPDATE/ NEGLIJENŢA CANDIDAŢILOR STATULUI LA ALEGERILE PENTRU ELECTRICA Întârzierea prostească îi atrage lui Toma Petcu interpelarea în Parlament

ANCUŢA STANCIUPiaţa de Capital / 16 octombrie 2017

Actualizare 14:56 Alexandru Botez: "Voi folosi toate căile legale pentru a face dreptate. Toţi cei care au comis aceste abuzuri trebuie să plece!"

Alexandru Botez consideră că respingerea candidaturii sale de la alegerile pentru Consiliul de Administraţie al "Electrica" reprezintă un abuz şi anunţă că va folosi toate căile legale pentru a-şi face dreptate, cerând ca toţi cei care au comis abuzuri să plece rapid din funcţiile pe care le ocupă.

Actualizare 14:48 Gabriel Dumitraşcu anunţă că ASF va analiza situaţia de la Electrica

Actualizare 14:05 Gabriel Dumitraşcu: "Toma Petcu perseverează în greşeală, încălcând jurământul depus şi legea răspunderii ministeriale"

------

Acceptarea candidaturilor din partea statului la alegerile Consiliului de Administraţie al Electrica, depuse după opt minute de la termenul limită din convocator, respectiv 10 octombrie, ora 10, a iscat un mare scandal în rândul micilor acţionari, dar şi al politicienilor.

"Nu trebuie să transformăm toţi contribuabilii în evazionişti, numai de dragul de a aduce mai mulţi bani la buget"

GHEORGHE IALOMIŢIANU: "Nu trebuie să transformăm toţi contribuabilii în evazionişti, numai de dragul de a aduce mai mulţi bani la buget"

A consemnat ADINA ARDELEANUMacroeconomie / 16 octombrie 2017

Fostul ministru de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu consideră că avem o creştere economică nesustenabilă, care nu aduce mai mulţi bani la buget. În opinia sa, unele măsuri propuse de guvernanţi, precum split TVA, dividendele suplimentare de la companiile de stat, modificarea Pilonului II de pensii private sunt greşite.

Cîţu: "Abia acum BNR poate să spună că administrează lichiditatea în mod adecvat"

ROBOR S-A ÎNTRECUT PE SINE ŞI A ATINS 1,84% Cîţu: "Abia acum BNR poate să spună că administrează lichiditatea în mod adecvat"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 16 octombrie 2017

Actualizare 11:05 Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut până la nivelul de 1,83%

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut astăzi la nivelul de 1,83%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

-----

Indicele ROBOR merge din maxim în maxim, atingând noi culmi, vineri, pe toate intervalele de referinţă. Astfel, ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut, vineri, până la 1,84%, de la 1,82%, joi. Indicele ROBOR la 6 luni a ajuns la 1,99%, ROBOR la 9 luni s-a situat la nivelul de 2,05%, iar cel calculat la 12 luni a ajuns la 2,09%.

Dumitru Chiriţă

UPDATE Dumitru Chiriţă a primit aviz pozitiv pentru preluarea preşedinţiei ANRE

A.S.Companii / 16 octombrie 2017

Actualizare 15:45 Zoltan Nagy-Bege, aviz pozitiv pentru funcţia de vicepreşedinte al ANRE

Zoltan Nagy-Bege a primit astăzi aviz pozitiv pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în urma audierilor din Comisia de Industrii.

Actualizare 15:25 Deputatul PSD Dumitru Chiriţă a primit, astăzi, aviz pozitiv pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în urma audierilor din Comisia de Industrii

Actualizare 15:05 Parlamentarii din Comisia de Industrii au trecut la deliberări după ce au terminat audierea candidaţilor pentru conducerea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE)

Actualizare 12:32 Gheorghe Barbu s-a retras din concurs

Actualizare 12:14 Audierile ANRE au început cu intervievarea lui Emil Calotă

-------------

Parlamentarii din Comisia de Industrii îi vor audia astăzi pe candidaţii la şefia ANRE. La finalul lunii octombrie, se încheie mandatul preşedintelui Niculae Havrileţ, al vicepreşedintelui Emil Calotă şi al membrilor Comitetului de Reglementare Gheorghe Barbu şi Zoltan Nagy-Bege.

Drum liber spre "manualul unic"

Drum liber spre "manualul unic"

OCTAVIAN DANCultură / 16 octombrie 2017

Proiectele conducerii Ministerului Educaţiei prind contur, dincolo de contestări şi remaniere guvernamentale, ipotetice sau reale.

Parchetul European va deveni operaţional cel mai devreme în 2020

Parchetul European va deveni operaţional cel mai devreme în 2020

V.R.Internaţional / 16 octombrie 2017

Parlamentul European a aprobat, luna aceasta, înfiinţarea Parchetului European (EPPO), care va avea în alcătuire câte un procuror din fiecare ţară membră a UE şi va fi responsabil cu investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în justiţie a celor care se fac vinovaţi de infracţiuni ce aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii.

Armistiţiul de la miezul nopţii

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 16 octombrie 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

În mod clar, noaptea nu este un sfetnic bun la PSD! Situaţia în care a ajuns acest partid, după doar nouă luni de la câştigarea alegerilor, frizează ridicolul. După adoptarea ordonanţelor de urgenţă în plină noapte, pe 30 ianuarie 2017, care a dus la declanşarea uneia din cele mai mari mişcări de protest de la căderea comunismului încoace, pe 12 octombrie, spre miezul nopţii, PSD a anunţat un armistiţiu în lupta internă.

Primăria a declanşat operaţiunea gazonul

Primăria a declanşat operaţiunea gazonul

D.N.Sport / 16 octombrie 2017

Cheltuielile legate de Arena Naţională din Capitală nu se mai opresc, chiar dacă de la inaugurarea stadionului care a costat 207.000.000 de euro au trecut deja şase ani.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Scandalul Kobe Steel se extinde

Companii / 16 octombrie 2017

Kobe Steel, al treilea producător de oţel din Japonia, a anunţat vineri că numărul firmelor afectate de scandalul falsificării datelor privind calitatea produselor sale a crescut de la 200 la 500, transmite BBC, potrivit Agerpres.

MACRO NEWSLETTER 16 Octombrie 2017

MACRO NEWSLETTER 16 Octombrie 2017

Internaţional / 16 octombrie 2017

Preţurile de consum din Spania şi-au accelerat creşterea anuală în septembrie 2017, până la 1,8%, de la 1,8% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,2%.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo