BVB / ÎN ULTIMA ŞEDINŢĂ A SĂPTĂMÂNII, VOLUMUL scade sub jumătatea medie a acestui an

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 octombrie 2017

VOLUMUL scade sub jumătatea medie a acestui an

Dragoş Mesaroş, "Goldring": "După demisiile miniştrilor, de joi seară, probabil că investitorii au prins curaj, intrând la cumpărare"

Ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii a încheiat în teritoriul pozitiv, toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) marcând creşteri. Din nou, volumul consemnat a fost modest, de 23,03 milioane de lei (5,02 milioane de euro), sub jumătatea valorii medii înregistrate în acest an, de circa 48,4 milioane de lei.

Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare în cadrul societăţii de brokeraj "Goldring", a comentat evoluţia de vineri a pieţei: "Cred că investitorii au stat în expectativă în legătură cu evenimentele din scena politică care afecteză şi bursa. După ce aseară (n.r. joi seară) şi-au dat demisia trei miniştri, dar nu şi primul ministru, probabil că oamenii au mai prins curaj, începând să cumpere acţiuni.

Am avut o zi pozitivă din punctul de vedere al evoluţiei cotaţiilor, cu toate că volumele rămân, în continuare, foarte scăzute.

Iese în evidenţă creşterea acţiunilor Electrica (EL), de aproape două procente, în timp ce aprecierea titlurilor Banca Transilvania (TLV) este nesemnificativă.

Benefic este că, din punct de vedere tehnic, indicele BET se tranzacţionează peste nivelul de 8.000 de puncte. Dacă indicele rezistă peste această valoare, am putea avea o creştere de până la 8.300 de puncte până la sfârşitul anului".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 4,39 milioane de lei, preţul de închidere al transferurilor cu titlurile FP fiind de 0,845 lei/unitate, în creştere cu 0,36%.

Acţiunile "OMV Petrom" (SNP) au terminat şedinţa de tranzacţionare la preţul 0,2895 lei/titlu, în urma unui rulaj de 3,32 milioane de lei, în urcare cu 0,52%.

Tot vineri, au fost schimbate titluri TLV în valoare de 2,95 milioane de lei, în apreciere cu 0,21%, preţul de închidere fiind de 2,355 lei/acţiune.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 1,76 milioane de lei, cotaţia închizând la valoarea de 31,7 lei/unitate, în creştere cu 0,48%.

Pe piaţa "deal" a fost înregistrată o tranzacţie cu titluri "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), în valoare de 0,64 milioane de lei, la preţul unitar de 12,74 lei, în creştere cu 0,63%.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni a crescut cu 0,47%, apreciere similară cu cea consemnată de BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a urcat cu 0,82%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,57%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,65%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Carbochim" (CBC): +4,74%

2. "Prodplast" (PPL): +4,27%

3. "Ropharma" (RPH): +3,71%

4. "Bermas" (BRM): +3,37%

5. "Retrasib" (RTRA): +3,33%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Aerostar" (ARS): -1,44%

2. "Electroargeş" (ELGS): -1,22%

3. "Antibiotice" (ATB): -1,08%

4. "Bursa de Valori Bucureşti" (BVB): -0,97%

5. "Biofarm" (BIO): -0,65%

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dle Mesaros,stati linistit! Indicele Bet rezista la peste 8 000 puncte...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb