UPDATE Dumitru Chiriţă a primit aviz pozitiv pentru preluarea preşedinţiei ANRE

A.S.
Ziarul BURSA #Companii / 16 octombrie 2017

Dumitru Chiriţă

Dumitru Chiriţă

Surse: Pentru funcţia de preşedinte ANRE depuseseră, vineri, CV-uri actualul preşedinte Niculae Havrileţ, vicepreşedintele ANRE Emil Calotă, deputatul PSD Dumitru Chiriţă şi Mihai Octavian Râmniceanu, director ANRE

-------------

Actualizare 15:45 Zoltan Nagy-Bege, aviz pozitiv pentru funcţia de vicepreşedinte al ANRE

Zoltan Nagy-Bege a primit astăzi aviz pozitiv pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în urma audierilor din Comisia de Industrii.

De asemenea, Gheorghe Gabriel Gheorghe şi Cornelia Sulger au fost avizaţi ca membri ai Comitetului de Reglementare.

(S.A.)

------------

Actualizare 15:25

Deputatul PSD Dumitru Chiriţă a primit, astăzi, aviz pozitiv pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în urma audierilor din Comisia de Industrii.

(A.A.)

-------------

Actualizare 15:05 Parlamentarii din Comisia de Industrii au trecut la deliberări după ce au terminat audierea candidaţilor pentru conducerea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

(S.A.)

-------------

Actualizare 12:32 Gheorghe Barbu s-a retras din concurs.

Actualizare 12:14 Audierile ANRE au început cu intervievarea lui Emil Calotă

--------------

21 DE CANDIDATURI PENTRU 4 POSTURI DE CONDUCERE

Audieri pentru şefia ANRE

Parlamentarii din Comisia de Industrii îi vor audia astăzi pe candidaţii la şefia ANRE. La finalul lunii octombrie, se încheie mandatul preşedintelui Niculae Havrileţ, al vicepreşedintelui Emil Calotă şi al membrilor Comitetului de Reglementare Gheorghe Barbu şi Zoltan Nagy-Bege.

Potrivit surselor noastre, până vineri, fuseseră depuse 21 de candidaturi pentru cele patru posturi de conducere. Pentru funcţia de preşedinte depuseseră CV-uri Niculae Havrileţ, actualul preşedinte, Emil Calotă, vicepreşedinte ANRE, deputatul PSD Dumitru Chiriţă, Mihai Octavian Râmniceanu, director ANRE.

Pentru celelalte posturi, depuseseră candidaturi Gheorghe Barbu, Marius Bota, Dănuţ Andruşcă, Gabriela Moroianu, Gheorghe Gabriel Gheorghe, Luminiţa Lupului, Marian Cernat, Mihai Albulescu, Mihai Nicolae Cătălin, Mitricov Crum, Corina Murafa, Zoltan Nagy-Bege, Florin Rădoi, Radu Cosmin Bădiţă, Radu Mircea Ion, Cornelia Sulger şi Sorin Adrian Vasilescu.

Se pare că numele vehiculate săptămânile trecute - Florentin Pandele, primarul oraşului Voluntari, Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru Industrii, fostul premier Sorin Grindeanu şi deputatul Eugen Nicolicea - nu-şi depuseseră CV-urile până vineri.

Recent, Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de anchetă privind activitatea ANRE, a declarat că va fi luată la puricat activitatea ANRE din 2005 până astăzi, în ceea ce priveşte modul în care este structurat preţul energiei şi gazelor naturale. Iulian Iancu a menţionat: "Analiza noastră nu se adresează ANRE de astăzi. Noi facem analiza din 2005 până astăzi a modului în care este structurat preţul energiei şi gazelor naturale. Nu neapărat doar ANRE este un factor al influenţei. Punem întrebări legate şi de accizele, impozitele, taxele cu care este încărcată factura consumatorului final. Dacă vom găsi nereguli, se vor lua trei măsuri: modificarea legislaţiei primare, acolo unde se impune, solicitarea de modificare a legislaţiei secundare de către autoritatea de reglementare şi înaintarea către Parchet a cazurilor care se dovedesc a fi infracţionale".

Domnia sa a mai spus că, dacă se va constata că a fost încărcat în mod nejustificat preţul, atunci va fi obligatoriu să fie diminuat tariful la consumatorul final.

Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE, a spus, recent, că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) este supusă unor presiuni puternice venite din partea celor care au interese în această piaţă.

Conducerea ANRE a fost atacată, în ultimele săptămâni, atât de premierul Mihai Tudose sau de ministrul Energiei Toma Petcu, aceştia declarând că este necesară o analiză a activităţii Autorităţii. Chiar preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a atacat în mai multe rânduri conducerea ANRE, acuzând că majorările succesive ale preţurilor la energie şi gaze nu sunt justificate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. scrie ba tolomacule si ce inseamna anre.te doate mana_?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb