DECIZIE SURPRINZĂTOARE Directorul "Samsung Electronics" a demisionat

Ziarul BURSA #Internaţional / 16 octombrie 2017

Directorul "Samsung Electronics" a demisionat

Acesta rămâne în boardul companiei până în 2018

Directorul general al "Samsung Electronics", Kwon Oh-hyun, şi-a prezentat vineri demisia, invocând "o criză fără precedent", în contextul în care moştenitorul întregului grup a fost condamnat la închisoare în luna august pentru corupţie, informează BBC, potrivit News.ro.

Kwon, care este şi membru în consiliul de administraţie, a declarat că se gândeşte la plecarea sa "de ceva timp" şi nu mai poate amâna această decizie. El a subliniat că plecarea sa are loc în contextul în care compania are nevoie de o nouă conducere, după scandalul acuzaţiilor de corupţie. Kwon va rămâne în consiliul de administraţie al companiei până în martie 2018.

Unii analişti au avertizat că structura stufoasă de conducere a "Samsung" nu ajută la clarificarea problemelor cu care se confruntă compania.

Samsung Electronics este considerată cea mai importantă companie din cadrul grupului sud-coreean, format din aproape 60 de firme interconectate. În august, moştenitorul grupului, Lee Jae-yong, a fost condamnat cinci ani de închisoare pentru corupţie.

Vineri, "Samsung Electronics" a estimat că în perioada iulie-septembrie 2017 a realizat un profit operaţional record de 14.500 miliarde woni (12,8 miliarde de dolari), de aproape trei ori mai mare decât rezultatul de 5.200 miliarde woni înregistrat în intervalul similar al anului trecut, potrivit Agerpres. Vânzările sunt aşteptate să crească cu 29,65%, până la 62.000 miliarde woni. "Samsung", cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, va da publicităţii rezultatele finale la sfârşitul acestei luni.

Kwon Oh-hyun a declarat: "Din fericire, compania produce în prezent cele mai bune rezultate din istorie, dar acesta este doar rezultatul deciziilor şi investiţiilor făcute în trecut".

În vârstă de 64 de ani, Kwon Oh-Hyun este considerat al doilea om în ierarhia "Samsung Group". Pe lângă funcţiile de CEO şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al "Samsung Electronics", Kwon Oh-Hyun conduce diviziile de componente, care includ chipurile de memorie şi display-uri.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb