Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, achitat în procesul de corupţie

PAULA BULZAN, Arad
Ziarul BURSA #Politică / 23 mai 2012

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, achitat în procesul de corupţie

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a fost achitat de Tribunalul Alba în dosarul în care era judecat pentru luare de mită şi abuz în serviciu, decizia instanţei nefiind definitivă. Magistraţii Tribunalului Alba au decis, ieri, achitarea primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, acuzat de infracţiunile de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice, urmat de obţinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinţe deosebit de grave, decizia fiind pronunţată în şedinţă publică.

Tribunalul Alba a decis, totodată, achitarea celorlalte trei persoane judecate în acest dosar, Francisc Demeter, administrator al SC Elecon Plus SRL Arad, Radu Gavril Vasil, director al aceleiaşi firme şi Florica Mioara Popa, şef Serviciu administrare patrimoniu în cadrul Primăriei Arad. La şedinţa de judecată a Tribunalului Alba nu a fost prezent niciunul dintre cei patru acuzaţi, doar avocata primarului Gheorghe Falcă, Rodica Potra, care i-a comunicat decizia edilului imediat după ce a ieşit din sală.

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. Ultima înfăţişare în procesul în care primarul din Arad, Gheorghe Falcă, a fost acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, a avut loc în 7 mai la Tribunalul Alba.

Gheorghiţă Mateuţ, avocatul principal al lui Falcă, a cerut achitarea, spunând că cele două fapte de care este acuzat Gheorghe Falcă, respectiv luare de mită şi abuz în serviciu, nu au existat şi nu există nicio dovadă că edilul a comis aceste fapte.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, finul preşedintelui Traian Băsescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupţie.

Gheorghe Falcă este judecat din 2007 pentru o tranzacţie imobiliară suspectă făcută în anul 2005. Alături de Gheorghe Falcă au mai fost trimişi în judecată Francisc Demeter, administrator al SC Elecon Plus SRL Arad, Radu Gavril Vasil, director al aceleiaşi firme, şi Florica Mioara Popa, şef Serviciu administrare patrimoniu în cadrul Primăriei Arad.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb