Prime Transaction estimează o valoare intrinsecă de 1,7683 lei pentru acţiunile DN Agrar, peste preţul din piaţă

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 octombrie

Sursa foto: Facebook / DN Agrar

Sursa foto: Facebook / DN Agrar

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    English Version

    "În semestrul al doilea va trebui urmărit impactul condiţiilor meteorologice asupra producţiei agricole a grupului", spun analiştii casei de brokeraj

    Pentru evaluare, Prime foloseşte o combinaţie între metoda multiplilor de piaţă şi metoda fluxurilor de numerar viitoare

    Echipa de analiză a casei de brokeraj Prime Transaction estimează o valoare intrinsecă de 1,7683 lei pentru acţiunile producătorului de lapte DN Agrar (DN), cu 16% peste preţul de ieri din piaţă, de la mijlocul sesiunii de tranzacţionare, de 1,52 lei, după cum reiese din raportul ataşat.

    Din luna august şi până în prezent, cotaţia DN Agrar a oscilat într-un canal lateral, cuprins între 1,55 lei şi 1,45 lei. "Rezultatele financiare ale companiei au fost foarte stabile atât în al doilea trimestru al anului, cât şi pe primele şase luni luate împreună, cel puţin în ceea ce priveşte profitul", spun cei de la Prime.

    Veniturile operaţionale trimestriale ale companiei au urcat cu 12%, la 71,6 milioane leu în trimestrul al doilea 2024, cele mai mari contribuţii la această creştere venind de la cifra de afaceri netă, cu un plus de 6,9 milioane lei (+19,11%) şi de la veniturile din producţia de imobilizari, cu 2,5 milioane lei (+93,95%). "În primul caz, creşterea a venit, în principal, de la producţia mai mare valorificată de grup, în timp ce în cazul veniturilor din producţia de imobilizari este vorba despre înregistrarea ca mijloace fixe a tineretului de vaci de lapte care au intrat în procesul de producţie de lapte în perioada analizată", conform casei de brokeraj.

    Cheltuielile operaţionale au ţinut pasul cu veniturile, crescând per total cu 12,2%, de la 53,9 milioane lei la 69,6 milioane lei, la nivel trimestrial, astfel încât rezultatul operaţional s-a majorat cu aproape 11%, până al 11 milioane lei în trimestrul al doilea 2024, după ce în primul trimestru al anului scăzuse cu 13,4%. Profitul net consolidat a urcat într-un ritm mai lent decât cel operaţional, respectiv cu 6,2%, până la 7,2 milioane lei, în cel de-al doilea trimestru al anului, în vreme ce, la nivel semestrial, rezultatul a înregistrat o uşoară scădere.

    "Aşa cum estimăm, efectul de bază faţă de anul trecut, care a fost marcat de volatilitate mare a preţului laptelui, a început să se estompeze, iar eficienţa operaţională şi investiţiile să ajungă factorii principali de influenţă pentru rezultatele DN Agrar. E de aşteptat ca acest lucru să se întâmple şi în al doilea semestru al anului, atunci când va trebui urmărit şi impactul condiţiilor meteorologice asupra producţiei agricole a grupului", conform celor de la Prime.

    Pentru evaluarea acţiunii DN Agrar, echipa de la Prime Transaction foloseşte o combinaţie între metoda multiplilor de piaţă şi metoda fluxurilor de numerar viitoare.

    Prin metoda multiplilor de piaţă, analiştii au estimat o valoare intrinsecă de 1,75 lei, în vreme ce prin metoda fluxurilor de numerar, valoarea intrinsecă estimată a acţiunii DN este de 1,7866 lei. Luând în calcul ambele metode, valoarea medie rezultată este de 1,7683 lei/actiune, conform raportului.

    Raportul Prime Transaction nu reprezintă o recomandare de investiţii. Valoarea estimată nu este un preţ ţintă pe care analiştii se aşteaptă să-l atingă acţiunea emitentului, ci doar o valoare intrinsecă, dependentă de confirmarea ipotezelor detaliate în raport. Raportul reprezintă o informaţie generală şi nu se substituie serviciilor de consultanţă de investiţii, se menţionează în document.

    Comanda carte
    veolia.ro
    Apanova
    rpia.ro
    danescu.ro
    Mozart
    Schlumberger
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    25 Oct. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9732
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
    Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    ccib.ro
    cnipmmr.ro
    thediplomat.ro
    fleetconference.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb