Primele brute subscrise de VIG în România au scăzut, în primele nouă luni, cu 15%

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 noiembrie 2012

Peter Hagen

Peter Hagen

Primele brute subscrise de companiile din România ale grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG) au scăzut cu 14,8% în primele nouă luni, de la 399 milioane de euro anul trecut la 340 milioane de euro în acest an, asigurătorul resimţind condiţiile încă dificile de pe piaţa locală. Pierderile au crescut cu 20,8%, de la 8,8 milioane de euro în primele nouă luni ale anului trecut la 10,6 milioane de euro în acelaşi interval din acest an.

"Situaţia din România rămâne dificilă. Actorii din piaţă sunt angajaţi într-o concurenţă acerbă privind preţurile, mai ales pe segmentul asigurărilor de răspundere civilă a autovehiculelor", se arată într-un raport al grupului austriac, citat de Mediafax.

VIG controlează în România patru companii de asigurări, respectiv Asirom, Omniasig, BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă.

Pe segmentul asigurărilor generale, companiile VIG au înregistrat în România prime brute în scădere cu 18,2% în primele nouă luni, de la 322,3 milioane de euro anul trecut la 263,6 milioane de euro în acest an.

Grupul continuă măsurile de restructurare pentru creşterea eficienţei, de exemplu prin fuziunea Omniasig şi BCR Asigurări, ambele companii fiind deţinute de VIG. Pe această bază, rata costurilor a fost redusă semnificativ, cu circa 8 puncte procentuale, la 25,4%.

Asigurările de viaţă din România au generat prime brute de 76,3 mili-oane de euro în primele nouă luni, în declin cu numai 0,5% faţă de 76,7 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului precedent. Grupul şi-a majorat cota pe piaţa românească pe acest segment, ca urmare a dezvoltării "foarte favorabile" a cooperării cu BCR, subsidiară a grupului austriac Erste.

Primele subscrise la nivel de grup au crescut cu 9,2%, la 7,4 miliarde de euro, în timp ce profitul a avansat cu 9%, la 341,4 milioane de euro.

Peter Hagen: România este "un copil problemă" pentru Vienna Insurance Group

Directorul general Vienna Insurance Group (VIG), Peter Hagen, a afirmat ieri, la prezentarea rezultatelor financiare obţinute de grupul austriac de asigurări, că România este "un copil problemă" din cauza pieţei slabe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb