Primele Doamne ale României

SORIN ROŞCA STĂNESCU
Politică / 25 septembrie 2023

SORIN ROŞCA STĂNESCU

Pe măsură ce suveranitatea se diluează, din nevoia de a demonstra contrariul, prin pantomimă, viitorul preşedinte al acestei ţări este pus în situaţia de a fi din ce în ce mai prezent peste hotare. La asta contribuie desigur şi noua poziţie geostrategică a ţării noastre. În consecinţă, statutul Primei Doamne va creşte în importanţă. Este firesc ca, încă de pe-acum, să ne punem întrebarea cine va fi viitorul preşedinte al României. Pe marginea acestui subiect se fac speculaţii din ce în ce mai îndrăzneţe. În acelaşi timp însă, putem ajunge la un răspuns corect şi dacă încercăm să descoperim cine va fi viitoarea Primă Doamnă.

În cel mai adânc mister posibil este învăluită identitatea Primei Doamne în ipoteza în care Marcel Ciolacu va candida şi va deveni preşedintele României. Roxana, soţia acestuia, până de curând, cum titrează presa, s-ar putea ca la sfârşitul anului viitor să numai fie decât o biată amintire. O amintire de la Buzău. Unde aceasta conduce o mică afacere, ale cărei părţi sociale i-au fost cedate în totalitate de către soţul plecat la Bucureşti şi mutat cu arme şi bagaje la Palatul Victoria. Tot presa a amintit, destul de vag, despre o succesoare a doamnei Roxana, dar încă nu se ştie nimic precis în legătură cu viitorul statut al acesteia. Până una alta, să consemnăm că doamna Roxana este inginer, licenţiată în chimie, ca şi Elena Ceauşescu, cu deosebirea că este o persoană extrem de discretă şi de modestă. Care refuză să plece din Buzău. La fel cum şi Carmen Iohannis a refuzat să părăsească liceul din Sibiu unde predă limba engleză.

În ordinea intenţiilor de vot, trebuie să o plasăm în poziţia de Primă Doamnă pe doamna Ilinca Simion, desigur, dacă soţul va candida şi va câştiga. Absolventă a Facultăţii de Drept, Ilinca Simion are 25 de ani şi urmează să-i dăruiască soţului ei un copil dintr-o serie de cel puţin patru, aşa cum şi-au propus cei doi. În consecinţă, sunt slabe speranţe ca Ilinca Simion să fie prea activă în calitate de Prima Doamnă a României. În orice caz, ar fi, dacă ar fi, cea mai tânără Primă Doamnă din istoria recentă.

Mai vizibilă este însă doamna Maria Cristina Ciucă, care ar ajunge Primă Doamnă a României dacă soţul, general cu patru stele, fost premier şi încă şef la PNL, va decide să candideze pentru Preşedinţia României şi, poate împins de la spate de Klaus Iohannis şi cu voturile numărate de STS, ar putea câştiga competiţia. Doamna Maria Cristina Ciucă a lucrat în trecut la ISU, sub pălăria atât de mare a lui Raed Arafat. Când soţul a ajuns şeful Armatei, a muncit în calitate de contabil la serviciul secret al Armatei, unde s-a ocupat de deconturi. Au fost astfel decontate mult timp sume de bani în valoare de sute de mii de euro, despre care conducătorii respectivei instituţii au pretins, până când procurorii au dovedit contrariul, că au fost acordate unor informatori din reţelele externe. Informatorii erau fictivi, iar banii au intrat în buzunarul superiorilor Mariei Cristina Ciucă, care de altfel, sub anchetă, au şi recunoscut frauda. În scurt timp, doamna Ciucă a demisionat, însă ulterior, tot foarte repede, s-a reîncadrat în Armată, în acelaşi serviciu, dar, ca printr-o minune, din plutonier major a devenit colonel. Şi iar s-a pensionat. De astă dată cu pensie de colonel. După care s-a reîncadrat în câmpul muncii. Tot la stat. Tot la ISU. Tot sub pălăria lui Raed Arafat. Întrucât nu-mi amintesc să o fi văzut vreodată în public, mi-e imposibil să anticipez ce ţinută îşi va alege, ce stil vestimentar, în calitate de Primă Doamnă. Situaţie similară şi în ceea ce o priveşte pe Roxana Ciolacu, în eventualitatea în care îi va rămâne totuşi consoartă liderului PSD. Căci despre Fata Morgana la care se referă presa nu ştim chiar nimic.

Avem însă şi perspectiva unei Prime Doamne de senzaţie. Valerie. A lui Dacian Cioloş. O franţuzoaică get-beget, dintr-o familie de oameni politici. Este specialistă în combaterea stresului. Cântă şi compune sub psudonimul Yohanna. Va anima cu certitudine întâlnirile la cel mai înalt nivel, dacă şi numai dacă Dacian Cioloş îşi va duce până la capăt intenţia de a candida şi, fireşte, dacă va şi câştiga.

În fine, o a treia Fata Morgana, o a treia Primă Doamnă invizibilă, este soţia lui Cătălin Drulă, despre are presa nu a suflat un cuvinţel. Dar, desigur, în iureşul campaniei electorale, doamna Drulă îşi va face apariţia.

În încheiere, vă rog să faceţi un efort de imaginaţie şi până la urmă un exerciţiu democratic şi să alegeţi Prima Doamnă din această bogată ofertă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cenzura feminista sorosista omniprezenta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb