Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER), care reuneşte cele mai importante 19 situri de fabricaţie de medicamente din ţară - atrage atenţia că în ciuda eforturilor fără precendent ale statelor lumii, oamenilor de ştiinţă şi industriei farmaceutice este improbabil ca 2020 să aducă un tratament pe deplin eficient împotriva bolii COVID-19 şi cu atât mai puţin un vaccin care să poată fi utilizat la scară largă. "În prezent se află în diverse etape de dezvoltare şi studii clinice un număr de peste 20 de tratamente medicamentoase şi aproximativ 70 de tipuri de vaccinuri, un efort de cercetare la care sunt angrenate peste 250 de centre universitare, 100 de companii farmaceutice şi mai mult de 100 de mii de voluntari sănătoşi şi pacienţi, inclusiv din România" a comentat Dr. Dragos Damian, Director Executiv PRIMER.
Exista semnale incurajatoare despre unele medicamente care pot trata simptomele infectiei, reduce gravitatea bolii sau scurta durata ei, insa sunt necesare in continuare cercetari care sa identifice care este cel mai eficient medicament impotriva SARS-CoV-2 care sa fie in acelasi timp sigur pentru pacient. Eforturile care se fac la nivel mondial pentru gasirea unui vaccin sunt chiar mai consistente, insa sunt necesare perioade mai lungi de studii clinice si analize pentru a gasi o formula sigura si eficienta.
In contextul intarzierii punerii pe piata a unui medicament sau vaccin PRIMER recomanda populatiei sa practice cu responsabilitate distantarea individuala de 1,5 metri, purtarea mastii in toate locurile publice si igiena mainilor cu sapun si dezinfectant, asa cum o cer specialistii. "Ne dorim cu totii sa ne reluam o viata sociala cat mai aproape de normalitate si mai ales sa evitam o criza economica prin revenirea tuturor la activitatile profesionale de dinainte de inceperea pandemiei. Dar aceste lucruri sunt posibile doar prin respectarea riguroasa a celor trei masuri enumerate mai sus" a adaugat oficialul PRIMER.
Fabricile de medicamente din Romania nu si-au interupt activitatea in perioadele de urgenta si alerta si nu au inregistrat nici un caz de infectie tocmai pentru ca au respectat procedurile interne si indicatiile date de autoritati. Trebuie insa semnalat ca relaxarile in etape de dupa 15 mai si reluarea activitatilor economice favorizeaza transmiterea Coronavirusului si riscul aparitiei unei catastrofe epidemiologice odata cu instalarea sezonului rece
"Distantarea individuala de 1,5 metri, purtarea mastii in toate locurile publice si igiena mainilor cu sapun si dezinfectant sunt masurile care trebuie sa devina reflexe in urmatoarea perioada pentru a ne pregati in confruntarea cu un eventual val doi de Coronavirus. In plus, aceste gesturi simple vor ajuta si la prevenirea transmiterii altor boli contagioase, specifice sezonului rece" a mai adaugat Damian.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.06.2020, 18:56)
Romania nu dar americanii au spus ca peste o luna intra in faza 3.
Poate a nebuniei....
2. Hotii ne fura aurul
(mesaj trimis de Fura în data de 12.06.2020, 23:31)
Lume!Lume!Lume! PNL vinde aurul tarii normal cu ajutorul PSD care in 2018 a modificat legea privind regimul ariilor naturale protejate, iar acum ministrul mediului Costel Alexe a pus proiectul de ordin pe site privind scoaterea de suprafete din arii naturale protejate in scopuri miniere. Pentru cine a facut acest ordin? Ma gandesc ca pentru firma care a obtinut licenta de la ANMR pe 20 de ani sa exploateze aurul de la Rovina judetul Hunedoara. Exploatarea se face cu cianuri. Si mai vorbiti de Green Deal, iar aia o sa distruga toata zona si o sa lase un munte cianuri care nu se vor duce nici in 2000 de ani de acum incolo.Si ce credeti vor angaja 200 de persoane pe salariul minim. Normal aurul va fi luat aproape pe gratis. PSD a dat licenta, PNL da drumul la exploatare. PSD=PNL aceeasi mizerie.
3. Dragoș Damian bate campii
(mesaj trimis de Cristian în data de 13.06.2020, 08:11)
Dragoș Damian bate câmpii. De unde drku știe el ce o sa se inventeze și ce nu o sa se inventeze?
Ăștia au importat măști și nu mai știu ce să facă cu ele. E clar că lumea n-ar pus botul.
Sclavii Vestului sunt in disperare cu toții - Tătaru, Rafila, Arafat, Damian, toată lumea a intrat în panica