ROMCIM, companie a Grupului CRH anunţă că a finalizat construcţia parcului eolian care alimentează în mod direct fabrica de ciment din Medgidia, judeţul Constanţa.
Potrivit comunicatului primit la redacţie, parcul eolian include 5 turbine, cu o capacitate instalată totală de circa 30MW şi o producţie netă anuală estimată de aproximativ 80GWh. Energia electrică produsă va fi utilizată în totalitate pentru consumul propriu al fabricii, acoperind un procent semnificativ din cantitatea de energie anuală necesară şi asigurând o amprentă de carbon redusă pentru produsele realizate în fabrică.
Proiectul, a început în august, anul trecut şi a beneficiat de fonduri nerambursabile prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care sprijină investiţiile în noi capacităţi de producţie de energie electrică din surse solare şi eoliene.
,,Acest parc eolian marchează o etapă importantă pentru Romcim, în acord cu strategia noastră de sustenabilitate şi obiectivul de zero emisii de carbon, contribuind la tranziţia energetică a României. Utilizarea energiei regenerabile în cadrul fabricii din Medgidia, permite Romcim să răspundă cererii în creştere privind soluţiile sustenabile în domeniul materialelor de construcţii. Investind în tehnologii sustenabile, setăm un nou standard pentru o producţie responsabilă în industria noastră şi suntem entuziasmaţi de impactul pozitiv pe care acest parc eolian îl are asupra operaţiunilor noastre'', a afirmat Frederic Aubet, Managing Director Romcim.
Parcul eolian va produce energie regenerabilă, contribuind la o reducere cu peste 40.000 tone de CO2 anual în mixul energetic naţional (calculat în raport cu factorul mediu ponderat naţional de emisii de CO2 pentru surse fosile).
Romcim face parte din Grupul CRH, principalul furnizor de soluţii pentru materiale de construcţii care contribuie la îmbunătăţirea lumii în care trăim. CRH deţine poziţii de lider de piaţă atât în America de Nord cât şi în Europa, având un număr de aproximativ 78,500 de angajaţi în circa 3.390 de unităţi operaţionale prezente în 28 de ţări.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.11.2024, 19:19)
“Proiectul, a început în august, anul trecut şi a beneficiat de fonduri nerambursabile prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”…ati vazut reteta, bani gratis la firme private si dar pentru consumul casnic, captiv, astia primesc energie la pret “de pe piata liberalizata” sau din hidrocarburi “ieftine” de la mujici…De ce nu se alimenteaza orase prin “PNRR” in care energia sa fie gratis pentru pensionari…Cred ca daca sapi putin prin actionariatul ROMCIM dai de niste “baiesti destepti securisti” de sunt tot timpul abonati la bani gratis
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.11.2024, 02:14)
Nicio afacere din RO nu se poate dezvolta fara acordul statului securistomafiot. Avem mai multi securisti azi decat in vremea lui Ceausescu, la fel si cu numarul de birocrati. Cu milioane de romani plecati peste hotare, avem mai multi birocrati in statul roman capitalist decat pe vremea statului roman socialist cu economie central-planificata.